Ez az állítás: "
"Valakinek vezetnie kell."
Kezdd el sorolni, kik vezették az országot kormányfőként! A valakik között vélhetően szerepelni fog Horn, Medgyessy és Fletó.
Van még kérdésed?
Nem.
Ha kend azt írja, hogy vezető kell az ország élére és az anarchia nem jó, akkor ez azt jelenti, hogy ebből a szempontból vezetőnek Fletó is jó. A CSAK Fletó kendnek úgy jött ki, hogy legényesen kihagytad Hornt és Medgyessyt, akiket szintén említettem. Ismerem azt a troll módszert, hogy olyan állításon rugózik kend, amit nem mondtam.
"Tehát pont fordítva vagyon, ha nem lopnának a mindenkori elit jeles képviselői, több mindenre jutna, több munkalehetőség adódna, egyenletesebben gyarapodna a populáció, nem mellékesen mindenki jobban érezné magát."
Maximálisan egyetértek. Ebből következhetne, hogy a választásokon nem a "ki lop kevesebbet?" kérdésre válaszolnának. :)
1. miért rendeznének Zalában népszavazást egy ilyen kérdésben. Vagy országos, vagy helyi...
2. ahogy párhuzamosan lehetett 5-6 stadiont építeni, ez kórházak és hasonló léptékű egyéb objektumok esetében sem lehetetlen. Ha látják hogy értelmesen szervezve, korrektül levezényelve jut mindenre és mindenhová apránként, maguk koronáznák meg azt aki önmegtartóztat és nem lop.
#488-ban pontosan azt írtad, hogy elfogadható volt neked Fletó.
"Valakinek vezetnie kell.
anarchia nem túl jó. :)"
Kendtől eltérően úgy látom, hogy Fletó nélkül jobb lett volna, sőt az őszödi beszéd nyilvánossága után az anarchia jeleit is láttam.
Abban egyetértek kenddel, hogy egy jogállamban valakinek politikailag meg kellett volna semmisülnie, miután a kigyúrt kopaszok megjelentek a Választási Irodában.
Kendtől eltérően én Tölgyessyvel értek egyet abban a kérdésben, hogy a mai hatalom a mai ellenzékkel együtt fog eltűnni. Más erő jön utánuk, ami persze nem biztos, hogy jobb lesz, de az utóbbi három évtizedben azt láttam, hogy a hitvány politikusaink újabb és újabb mélységeket "hágnak meg".
bár még messze a nap vége
de megelőlegezem,
ez a nap vicce:
"Senki sem írta, hogy régen minden tiszta volt, mert emberek vagyunk ez
eleve kizárja. De más volt az erkölcs akkor ha kiderült valakiről valami
védhetetlen, az tényleg 99%ban politikailag megsemmisült,"
Pedig a szakértői kormány nagyon is jó ötlet. Hogy teljes legyen az agyhalál, én még megfejelném egy kikötéssel is. Skandináv és észak-európai országokból toboroznék jól megfizetett hivatalnokokat a legfelsőbb 1-2.000 állásra. Zero politikai, személyes kötődés a mostani mocsárhoz, így nem okozna lelkifurkát kiszárítaniuk sem a sok mocsárlakót. Nyugodtabban aludhatna az ország.
Szerintem ez sem ennyire súlyos, a többség csendben adózna és örülne az értelmes beruházásoknak, ha nem a lopás lenne a vezérlóelv hatalmaséknál. Senki nem tiltakozna, ha a stadionok helyett modern kórházak épülnének a lerobbant sz@rok helyére. A magyar állam önmagára költi a források javát miközben megfojtja a gazdaságot egyrészt az ostoba adóival, másrészt a még ostobább bürokratikus rendelettengerrel. Évente valami 10 mrd EUR -val többet költ magára a magyar állam, mint a V4 átlaga!!! Nem ennyit, ennyivel többet! A korrupció még ezen felül jön...
Szakértői kormányt is el tudok képzelni, inkább csak rövidebb ideig és elviekben.
Több döntést vinnék alsóbb szintekre és több forrást hagynék ott.
Amit Orbán-doktor médiademokráciájáról és zsarnokságáról írtál, azzal nagyjából egyetértek, bár én nem vagyok annyira szigorú vele szemben, mint kend.
A 19. századi politikusok is csalók voltak. Kossuthot többek között azért is tartják tiszteletre méltónak, mert tapintatosan elhallgatják, hogy pályája kezdetén árvák pénzét sikkasztotta el. Egy (nép)nemzeti érzelmű embert agyvérzés fenyegetne, ha ezzel kellene sülnie szembe.
Nemzeti oldali fórum /műsor-, könyv-, írás-, cikkajánló/ (A magukat (nép)nemzetinek tartók topikja)