szépen kíméletesen kitömi az Egyszereplő a kicsiket, akár 270-ig ahogy írod. Pár év dagonyázás után talán visszatér majd, de csak akkor ha már megtörtént a rezsimváltás.
"Amennyiben az adó bevezetése után is az eredeti szolgáltatási ár marad meg, akkor NEM hárították át az adót. "
Ezt az így pontatlan. Milyen időtávra gondolsz az "adó bevezetése után"-nál ? EZ olyan Német Szilárdos ugyanis. Nézd meg, hogy hogyan nőttek pl. a banki adók, vagy a infokommunikációs szektort érintő adók és vesd össze, a szolgáltatások árainak változásával. Látni, hogy van némi időeltolódás, de hajszálra lekövetik mind irányában, mind mértékében. Igaz, ebben nem is állunk vitában egymással.
tudod, van egy pont, ahol már nem lehet közösséget vállalni mindenáron. Írok mai napi példát. Védd, ha akarod, szerintem vállalhatatlan:
CÖF:
""Az ország népe nyugalomra vágyik, csendesedjünk el és készüljünk a halottaink előtti tiszteletadásra és az adventi hetek után a karácsonyi ünnepekre."
"A jogállamiság keretei között elfogadott büntető jogszabályok szerint azonban a vandál tettekért szigorú büntetést várunk el és a felelősök kiérdemlik az állampolgárok nyilvánossága előtt a pellengérre állítást."
Ezekről a mondatokról csak azért tudjuk, hogy most hangoztak el, mert a mai lapokban vannak benne. Egyébként ha 1949-ben hangzik el a legfelsőbb vezetés részéről -vagy egy seggnyalótól lejjebb- , akkor is simán megállná a helyét. "Az ország népe"... Most akkor mi is van? Ki személyesíti meg a népet? Aki tüntet, vagy akinek az nem tetszik?
Nem tudom kit nézel lónak,de mintha én is ezt papoltam volna.
Na de sz..k rá ki mit fizet a végén.
A bux shortom már szép nyerőben, otp is alakul.a telo meg ha ma 330 alá zár, holnap lesz jó erre.
igen, ez is régi problémája Magyarországnak. Az évenkénti, pláne év közbeni adómódosításokba, új és újabb törvényekbe, módosításokba belefáradt már mindenki. A könyvelőm meséli, hogy a továbbképzéseken nem engednek hangfelvételt, pláne videót készíteni, mert az előadó nem mer felelősséget vállalni azután, amit előad. De mint írtam, ez nem mai probléma. Ezek csak a régiek hülyeségeit írják át egy másikra.
Ha megállít a rendőr rettegj! A legjobb jóindulat mellett is nagy eséllyel talál olyan hibát, amit benéztél. (pl. a jogosítványon lévő érvényesség nem egyenlő azzal, hogy érvényes jogosítványod van és hosszan lehet sorolni )
"A másik fontos döntés az volt, hogy úgy kell módosítani a javaslatot, hogy a szolgáltatók számára is elfogadhatóbb elemek kerüljenek bele a törvényjavaslatba. A frakcióelnökségi ülésen azt is elvetették, hogy a rendvédelmi szervek és az adóellenőrök bérezésére menjen el az internetadóból befolyó pénz, helyette a szélessávú internetszolgáltatás országos lefedettségének kiépítésére költenék az adóbevételt. A Fideszen belül egyébként sokan úgy vélik, hogy ha a második verzióval álltak volna először elő, akkor abba a szolgáltatók is belementek volna. A lap forrásai szerint bár Orbán hajthatatlan, további finomítások még lehetnek a tervezett adóval kapcsolatban."
:)
persze, hogy a fogyasztók fizetik meg. Ez nem is kérdés. (a szerződések kifutása után persze. Egyébként nekem erről is megvan a véleményem. Ilyen mértékű adóemelésnél szerintem él a vis major szabály és ezek a szerződések semmisek. Vagy szerinted, ha eddig egy szolgáltató bruttó 6000 Ft-ért (nettó 4724 ft) szerződött és szolgáltatott, annak most a szerződés fennállásáig -276 Ft-ért (levonva az 5000ft adót) -és még a költségei- kellene megtennie ezt? )
Az MSZP adóztatni akarta korábban -még ha kisebb mértékben is, ez is tény-. Halottról ne beszéljünk. De tudod mit? A Fidesz most lett MSZP a témában.
Az ügy pikantériája, hogy a Magyarországon adócsalás gyanúját jelző társaság maga is érintett abban a három évvel ezelőtt indított büntetőeljárásban, amelyet az argentin adóhatóság indított a világ négy legnagyobb amerikai gabonakereskedő vállalata, az amerikai ADM, a New York-i székhelyű Bunge, az amerikai Cargill és a francia Dreyfus ellen.
Ricardo Echegaray, az argentin adó- és vámhivatal vezetője 2011-ben azt nyilatkozta a The Guardian brit napilapnak, hogy „ezek a vállalatok bűnözésbe fogtak”. – 2008 volt az az év, amikor a mezőgazdasági termékek ára drasztikusan megemelkedett. Az árakat tekintve ez volt (az érintett vállalatoknak) a legjobb év, mégis azt láttuk, hogy a legnagyobb eladásokat jegyző vállalatok profitja nagyon alacsony volt – mondta Echegaray. Szerinte bizonyítékokkal lehet alátámasztani, hogy a négy kereskedőcég meghamisította adóbevallásait, az argentin törvényeket megszegve adóparadicsomokba menekítették bevételeiket, mindemellett mesterségesen inflációt gerjesztettek, hogy ezáltal csökkenjen a befizetett adó mértéke, és adókedvezményeket igényelhessenek. A Bunge állítólag az uruguayi fővárosban, az adómentes zónának tekinthető Montevideóban nyitott irodát, és ide menekítette exportbevételeit. Argentína a Bunge-tól 476 millió dollár adótartozást, a Cargilltől 252 milliót, a Dreyfustól 140 millió dollárt követelt. Mind a négy vállalat elutasította a vádakat.
sztem a legnagyobb gond a bizonytalanság..ha már a partnerednek is beteszel akkor miben lehet bízni még? A 700 ft-ot bármikor felvihetik 1000-re vagy 1500 ra ha éppen azt kívánja a nagy vezér. Ebben a környezetben venni 330 ft-on? Lutri...bármikor levihetik akár 250 ig.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 90 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekomra, mert a cég az ügyfelek megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adotta Next Business XL, illetve a Next Business M üzleti díjcsomagok áráról 2013 őszén.
A versenyhivatal közleménye szerint a Telekom tavaly október 1. és november 17. közötti televíziós reklámfilmjeiből a megcélzott kis- és középvállalkozások arról kaphattak tájékoztatást, hogy ha a Next Business XL, illetve M díjcsomagot választják, akkor a feltüntetett havidíjért a meghatározott tartalmú szolgáltatást vehetik igénybe.
A GVH megállapította, hogy ez nem felelt meg a valóságnak, mert a tévéreklámokban feltüntetett ár csak a negyedik és az azt követő SIM kártyákhoz tartozó előfizetésekre vonatkozott, és a reklámokban feltüntetett ár akkor sem minden előfizetés esetén érvényesült, ha az üzletfél négy vagy annál több előfizetést kötött.
(Klubrádió)
Mtelekom