Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ProblemChild
ProblemChild 2022. 06. 08. 12:04
Előzmény: #234032  apocca
Tévedsz apocca--- maga a cég nem rossz, csak a vezetése és ahogy bánnak a kisrészvényesekkel! :-P
Szabi2280
Szabi2280 2022. 06. 08. 11:22
hol lesz a lejtmenet vége?ahol a 15 ft os osztalék megfelelő kamatot biztosít.. az az 270-300, ott majd valhol megjönnek a vevők is..
bodij 2022. 06. 08. 11:07
351-en még "megfirkálják" a certifikátosokat, aztán ki tudja.
Törölt felhasználó 2022. 06. 08. 11:05
Előzmény: #234034  nevershort
Hiába írod, hogy mi lenne ha tisztességes osztalék lenne, mert nincs. Tizenéve nincs.
Írhatnád azt is, hogy ha vevő lenne mennyi lenne, de ezen a szinten sincs, mert nem bíznak a jövőbeni változásban sem. Azért nem, mert a jelenlegi helyzet a tulajdonosnak teljesen megfelelő. Hülye lenne többet fizetni, hülye lenne kivezetni. Csak veszítene mindkettővel. Ez van. 
Törölt felhasználó 2022. 06. 08. 11:00
Előzmény: #234035  Szabi2280
Ez egy döglött ló sajnos. Ha gyűjtenék, nem lehetne ilyen elképesztően alacsony az árfolyam. Jelenleg is bőven az eladók vannak többségben nagyon úgy tűnik.
Szabi2280
Szabi2280 2022. 06. 08. 10:49
Előzmény: #234034  nevershort
pont ez a lényeg a tisztességes osztalékfizetés...A cég mostani árfolyama az sem az értékét, sem a teljesítményét nem tükrözi. Amit az árfolyam mutat az a bizonytalanság amit a vezetőség egy mondattal eltüntethetne. Mondjuk 30 forint kifizetendő osztalékkal(amit már most is garantálni tudnának) helyre tehetnék valamilyen szinten a bizalmat és az árfolyamot. De ez nem érdek.. mert nem befektő barátok..a strómanok már gyüjtik persze ezeken a szinteken bőven a jövő évi srv re... 100%! én még kivárok, leszünk még sajnos sokkal lejjebb is. 
nevershort 2022. 06. 08. 09:47
Előzmény: #234032  apocca
Teljesen igazad van, de nem gondolom, hogy idióta, hülye lennék azért, mert egy jó fundamentumokkal és kimagasló eredményességel rendelkező cégbe fektettem... Ja, hogy a cég átb@szott, mint szart a palánkon, az ne legyen már az én hibám.
A másik, amit leírtam, hogy tisztességes évenkénti osztalékfizetés esetén (értsd 30-50 Ft), nem 260-ra mutatna a TA, akárhogy is ezt akarja bebizonyítani farkas, hanem 500-600 között lenne minimum, még extraadóval együtt is...:)) Persze akkor is lenne értelme a ta-nak, nem viztatom, hogy vannak szabályszerűségek és ezek ismétlődnek, ilyen lenne pl. a résbetöltés, amit viszont nem akar tudomásul venni az istennek se...:))) (ez már farkasnak szól, ha-ha-ha)
fezo21
fezo21 2022. 06. 08. 09:05
Nyitó : 370,00 / 6625
apocca
apocca 2022. 06. 08. 08:54
Előzmény: #234030  nevershort
A TA a funda, az elliott stb az örök (vita)téma a tőzsdézők körében. Igazából egyik se fontos, mert a tőzsdézők maguk számára gyártanak kapaszkodót, hogy mi alapján kereskedjenek (ami psze kell számukra, mert az ad-hoc belépésekből sok jó nem jön ki hosszabb távon). Ami fontos maga a cég (vezetése, teljesítménye, stb) és az árfolyama, ahogy megítélik a tőzsdei befektetők a tőzsdére vitt céget. Az mtel megítélése nagyon hosszú ideje és várhatóan még jó ideig: rossz.
Szabi2280
Szabi2280 2022. 06. 08. 08:38
 "Nem neked szól, de nagy bajok vannak itt!  Meg kell nézni miről szól a topik téma! Szidni gyalázni a telcsi vezért, a kormányt és tagjait és mindezt miért??? Hát mert beleültek egy befektetésbe, ami nem hozza a profitot az elvárt mértékben és valakit le kell gyalázni érte és még díjazzák is! " Na hát ez elég kemény ha valóban így gondolod.. én meg úgy ,hogy van egy nagyon jó cég akinek a tulajdonosait ellehetetleníti ha kell átveri éveken át a kedves cégvezetése, most pedig kishíján államosítja egyesek által oly nagyra becsült kormánya...semmi gond ezzel.. csak akkor ezt a fejős "tehenet" nem kell a tőzsdén tartani. szépen ki kell vezetni, mindenkit kifizetni korrektül... majd lehet arrébb tovább fejni TÖLÜNK fügetlenül..
nevershort 2022. 06. 07. 23:31
Előzmény: #234028  farkasfu
Sokmindenben igazad van és az árfolyam (sajnos) igazol is :))
DE! Arról lehetne vitatkozni, hogy a ta vagy a funda fontosabb-e és melyik van előbb, ez a tyúk meg a tojás esete. Ha fizetne 50-100 ft osztalékot, akkor kizárt, hogy a ta 260 ft-ra mutasson, mint most nálad, vagyis, ha a funda jó (jelesül fizet bőven osztalékot), akkor lehet ta elemzéseket berakni pingvinekkel, de nem 260-380 ft-os sávban, hanem 480-650 ft-os sávban és ez bődületes különbség. Ne mond azt, ha bejelentene most egy 100 ft-os rendkívüli osztalékot, akkor is 370 lenne......, hanem ugrana 50-100 ft-ot és egy időre dobhatod a kukába az elemzést.
Nekem az a bajom, hogy a telekom vezetés meg a dt hazudik a részvényeseknek, ha jobban tetszik, nem mondják el az igazságot és messze nem úgy osztják el a megtermelt eredményt, ahogy lehetne. Azt, hogy ki miért fektet be és inkább hosszútávú befektetőnek vagy ki-be ugráló napizónak tartja magát az pedig mindenkinek szabad választása és a habitusának, anyagi lehetőségének a függvénye.
Ha egy cég jól teljesít és évről-évre hozza az elvárt eredményt, akkor egyik befektető sem azt gondolja, hogy rendben, akkor ennek a cégnek az árfolyama egy-két év alatt 20-30%-al esik, ezért felé sem nézek, hanem befektet és várja az eredményét és nem egy-két hét vagy hónap alatt, hanem hosszabb távon.
Arra senki nem számított, hogy a telekom vezetés a főtulajdonossal együtt pofátlan módon átveri az összes partnerét. 
Az erstének pedig volt 560-as, meg 520-as célára is, aminek a közelébe sem ment az árfolyam, pontosan tudod te is. 10+ évig dolgoztam ott és tudom, hogy milyen érdekek mentén alakítják az álláspontjukat.
Köszönöm, hogy meghallgattál.
Jocek 2022. 06. 07. 20:52
Előzmény: #234028  farkasfu
Van aki örül hogy beteszed, mármint a chartokat. 
+1
farkasfu
farkasfu 2022. 06. 07. 20:48
Előzmény: #234025  nevershort
Nem tudtam előre az adóról, de attól még a ta tudhatta🤣 
Régóta kijött már a 373-s cél, megjegyzem, h Erste régebben, ha jól emlékszem támasznak írta a szintet!  Adó nélkül is elértük volna és aki beállt eddig a célárakra, az profitálthatott belőle!
Nem tudom miért lenne ellentmondásos a réstöltés? Nézd meg figyelmesen! 373 célár megvolt, mit szoktam mondani, h mi következi a pinginél? Fordulás! Lehet a sávban, de pattanhat is, lényeg a cél megvolt! Ilyenkor jöhet egy számított rövid célár, korrekció, ahogy látod is! A réstöltést is azért mondtam, h  részben, mert az alsó felénél van az ellenállás 61.8%! De még feltettem  a 38.2-t is, mert gyanús volt, hogy lefordul!  Aztán jött a Magyar közlöny! Funda! (erre várt a piac)   Erre volt kalkulálva a 362-s pingi! Közben pedig a zászló is aktiválta magát! A másik, hogy nem jöhet be minden célár és nem is kell, mert van ahol a támasz/ellen a lényeg, de messze felülmúlja az elvárásomat! 
Nem ragozom itt tovább, hogy az igazi célár a csati alján van és megpróbáltam felhozni, keresni a pontokat a csati felénél, szarok rá ki hol ragadt be! Uncsi, hogy mindig magyarázkodjak azért, mert próbálok segíteni! Addig jó a pingi, amig az érdekeket táplálja, ha már ellenkező az irány, akkor a farkasfű egy fasz, meg Rékasi bérenc stb...! Nem neked szól, de nagy bajok vannak itt!  Meg kell nézni miről szól a topik téma! Szidni gyalázni a telcsi vezért, a kormányt és tagjait és mindezt miért??? Hát mert beleültek egy befektetésbe, ami nem hozza a profitot az elvárt mértékben és valakit le kell gyalázni érte és még díjazzák is! Nem is tudom, hogy ezt a modi miért is engedi! Nem csak telekom topik probléma ez!  Gusztustalan ami itt folyik sokszor! Amikor elmennek a közgyűlésre, ha elmennek, akkor meg vigyorognak és üdvözlöm igazgató úr, stb! Itt meg az anonim nick mögül anyázzák!! pfff 
Ezek a fasza gyerekek!!! 
Tényleg jóindulatból felteszem a chartokat, függetlenül attól h felfele, vagy lefele megyünk. Csupán azért, hogy látható legyen mi következhet az akkori állásból. Mindenki eldöntheti  tesz e valamit azért, hogy kikecmeregjen a szarból, vagy ül benne tovább! Persze csak nyomja a mínuszt lendületből a majma! Hát csak nyomja..🙈😃
Törölt felhasználó 2022. 06. 07. 20:13
Előzmény: #234025  nevershort
Arról nem tudhatott, azt mégis tudta, hogy hová tart az árfolyam. De nem ő irányítja, nincs is ráhatása, nem ő tehet róla, ezt meg Te is tudod. És nem is érdemli a csesztetést, inkább szolgálunk rá mi hülyék, akik ennek ellenére bízunk ebben a szarban. Ahogy írtam is magamról pénteken záróbani tevékenységemet illetően, s meg is kaptam tőle, részemről köszönettel, és úgy is történt a mai napon. Sőt, talán kissé mégúgyabb.
farkasfu
farkasfu 2022. 06. 07. 19:54
Előzmény: #234022  nevershort
Tudom hát:) 
A beragadtaknak holnap emelkedés! Így jó?:))
nevershort 2022. 06. 07. 19:42
Előzmény: #234024  Törölt felhasználó
Azért az meglepne, ha tudott volna előre az új adóról, ami miatt esik ez a szar, nem másért, egyébként 380-410 között dagonyázna, ahogy minden "normális" évben.
Elég régen vagyok itt a fórumon, farkast nem piszkáltam sose, de nem kötelező egyetérteni mindig az elméleteivel és pláne az ellentmondásokkal, ld. réstöltés ugyebár.:)
Törölt felhasználó 2022. 06. 07. 19:28
Előzmény: #234022  nevershort
Pontosan az történt amit előrejelzett. Amit a komolytalan mínuszolóinak írt, az meg csak nekik szólt és nyilván nem befolyásolhatta az árfolyam alakulását. Nem váltogatja az irányt napon belül, naponta, párnaponta mint 1-2 sokak által komolynak titulált, de teljesen komolytalan szélkakas, aki pillanatok alatt negálja rendszeresen saját határozott ajánlásait. Nézz be az otépébe, na ott aztán van figyelmesség a beragadtak felé. Ne Farkasra nehezteljen senki amiért fos ez a szar, főleg, hogy ő előre figyelmeztetett itt mindenkit.
nevershort 2022. 06. 07. 19:00
Előzmény: #234019  tchongee
Már a 20+10 is szerintem:))
nevershort 2022. 06. 07. 18:59
Előzmény: #234021  farkasfu
Nem mára értettem, tudod te is :)))
Ezért is lenne jó, ha kivezetnék már végre, mert qrva szar hallgatni a negatívabbnál negatívabb szcenáriókat.
Lehetnél figyelmesebb az olyan beragadt hülyékkel, akik alig várták már, hogy tényleg változzon az osztalékpolitika és legyen valami remény a befektetői mozgolódás (HOLD) után, aztán tessék, odab@sz egy szép nagyot az újabb adó...
Szóval olyan nincs, hogy mindig esik, mert mínuszba még ez a szar sem tud menni, legalábbis remélem :)) 
farkasfu
farkasfu 2022. 06. 07. 18:39
Előzmény: #234017  nevershort
Szerinted volt ma aktualitása a réstöltésnek??😃
Amúgy lapozz vissza, mert volt olyan, igaz csak egy részének! Fel is vázoltam! 
Előzmény: #233901  farkasfu

Topik gazda

forest_30
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek