Viccesek ezek a horvát politikusok. A Mol nagyobb tulajdonos az INA-ban, mint ők, tehát nagyobb veszteség érte és neki a kompenzációból is több jár elvileg...
Azt hittem, hogy csak véletlenül töltötték fel az angolt rossz helyre. Azért mol ne bohóckodjon már, hogy ő gyakorol kegyet, hogy van negyedéves jelentés.
Én is volt TVK-s vagyok :(. Erről jut eszembe, van valakinek információja, hogy beindult már a olefinüzeme, vagy még mindig termeli a napi 100 milliós veszteséget?
...és IMF-pénzen vették vissza az oroszoktól a MOL papírkákat, amely papírkák bizony komoly bukfencet hánytak azóta, és amely IMF pénzt már (tavaly) visszakapta az IMF - állítólag. (Gondolom - adófizetői pénzből.)
- Ha most eladják az INA papírokat, az egy egyszeri haszon lesz - egyszeri hatással a részvényárakra.
- Ha nem adják el, lehet termelni tovább egy egyre ellenségesebbé váló környezetben. INA szakadtában.
Mi lesz ebből?
Az új szabályok szerint csak a féléves és az éves jelentés kötelező, a negyedéves már nem az.
Ami kijött a cég részéről az grátisz, a terjedelem és a nyelv a cég szabad döntése. A magyar kisbefektetők ennyire fontosak, részemről (a TVK ügy óta, ahol a kisrészvényesekkel toltak ki) gondosan kerülöm a kútjaikat. Akit zavar még, írjon nekik: link
zfogarasi@mol.hu
December 24 több országban is munkanap,igy svájcban is ahol az itélet született.
A Horvát kormánynak sürgős a dolog,mert van itt valami amit rövid időn belül rendezniük kell...:
"2016 decemberében az Európai Bizottság (EB) az INA horvát olajipari vállalatról szóló privatizációs törvény módosítására szólította fel Horvátországot, mert a testület szerint az sérti a szabad tőkeáramláshoz és szabad letelepedéshez való uniós jogot. Az INA-ról szóló törvény az államot kivételes hatáskörrel ruházza fel: többek között vétójoga van az olajvállalat részvényeinek és tulajdonának eladását illetően, ha annak értéke túllép egy meghatározott küszöböt. A testület úgy véli: az ilyen kivételes hatáskör sérti az Európai Unió működéséről szóló szerződésben előírt jogszabályokat.
A Bizottság most két hónapot adott Zágrábnak, hogy megoldja a problémát, ellenkező esetben az ügyet átadja az Európai Bíróságnak."
Szóval nem csak a svájci ügyüket bukták,de ezt is elfogják...
A MOL-nak nem sürgős..(és a magyar kormánynak se...ők különben is lassan a pénzüknél vannak:
évek óta kapják az osztalékot...és várhatóan jövőre is felveszik a 3-4 %/rv.db (600-800)ft/db...valamint az akkori MOL rv.vételár ott lesz valahol a 22K környékén. Az Orbánék nem fogják bántani azt aki a barátjuk(MOL menedzsment) és a komoly osztalékkal inmár nyereségessé váló MOL paketjüket!
Az INA a horvátoknak nemzeti ügy,ezt jól tudják Hernádiék is...ezért megfogják kérni az árát.(olvassatok bele horvát sajtóba)
Ebből az ügyből csak a MOL jöhet ki jól!
Természetesen nem az év utolsó pár kereskedési napján fog ez megmutatkozni.
Nem tehetek róla, de egyszerűen odavagyok az egyenes és nyílt polgári , konzervatív, keresztény hozzászólásokért!!!
:)
Nekem 267234561 db MOL-om van.. De, még számolom...
:)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.