A gazdaság, a politikai kiszámíthatóság semmiképpen se indokalja a felminősítést, de ebben az alacsony hozamkörnyezetben a pénz egyre intenzívebben keresi a magasabb hozamlehetőségeket. Valószínű, hogy a hitelminősítőkre a befektetői oldalról is egyre erőteljesebb nyomás nehezedik, hogy zöld utat adjanak a kelet-európai befektetésekhez. A befektetésre ajánlott lengyelek most vágtak egy szép nagyot az alapkamaton. Lassan képbe kerülünk, Orbán Viktor diktatúrája ide-vagy oda.
Persze, hogy a felminősítésnek milyen hatása lesz a magyar RÉSZVÉNYpiacra, az szerintem megint érdekes kérdés...
A keleti kultúra lényeges pillére az évenként ismétlődő négy 10 milliószoros nap. Ezeket a hagyomány szerint sorsfordítónak tekintik, kiemelt figyelmet szentelnek rájuk.
2015.03.05.
Szerintem is ez ment. Majd a bedőlés napján az összes havercimbora zárta a Mol shortjait őrült tempóban s annak volt köszönhető a 12440. Így látható lett mennyivel is segítették lenyomni a papírt a mélybe. A kitárazások meg csak rásegítettek. De szerintem még így is bőven nyerőben zárhattak mindent.
Finoman korrigáltad a gondolatmenetemet, épp csak kigazítottad egy picikét...:)))
Na jó, szóval az én gondolatmenetem rengeteg feltételezésen adódik, így egy frankó kis összeesküvés elmélet, de látok benne rációt.
Szerintem a mai, a holnapi, és a hétfői kereskedés során el is dőlhet, hogy hogyan tovább. Ha most lefordul, akkor fej-váll sztori, és mehetünk a pincébe. Ez esetben vagy nem volt igazam, vagy a BC-n kívüli tényezők épp úgy manipulálnak tovább, mint eddig. Ez utóbbi esetben csak egy felmin esetén bekövetkező tőke beáramlás segíthet szerintem.
Ja, még annyi, hogy azért venném ki, mert eddig ezt csinálták (akár 15 éve), viszont most már nem fogják, és az elmúlt 3 nap nem szándékos manipuláció volt, hanem az MNB döntése miatti kényszeröntés, tehát nem volt köze sem a piachoz, se a céghez, se TA-hoz, se semmihez, csak ahhoz, hogy becsődöltek, és zárni kellett minden nyitott pozit akár így tervezték, akár nem.
Viszont azért érdekes a gondolatmenet, mert ha nem vesszük ki, akkor most méretes zakó is jöhet, ha kivesszük, akkor meg kissebb emelkedés, és a kettő nem ugyan az...:)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.