Szvsz ilyet leírni badarság. Ahhoz hogy a mol 20K legyen sok mindennek kell teljesülnie (mindazonáltal szerintem is ott lenne a helye)
- olajár 100$ felett
- Megállapodás horvát kormánnyal
- Mostani bóvli kormányváltás
- akviziciók termelésbe állása (északi tengeri, kurdisztáni, kazah stb)
1)MOL minimalis cel ara a 2007 es 2011 eves csucsok
trendvonala alapjan 20-21.000Ft szint korul van, kb masfel ev mulva.
2)De MOL a vilagpiaci
olajarak ritmusaban hullamzik, ott 4 ev stabilitas utan 1 ev eles "lefel" mzogas
jellemzo. MOL is koveti az 5-6 eves vilagpiaci olajciklust, lasd MOL chart.
Ebbol inkabb az kovetkezik, hogy 3 ev mulva lesz MOL top arszinten.
3)A MOL charton vilagos, hogy a 20.000 szinre berajzolt
support vonal nagyon eros. Ott tele van fordulokkal. De addig szerintem elmegy
mindenkepp. Az lehet kerdeses, hogy 2 vagy 3 ev alatt.
Dehat 3 ev latt 80% aremelkedes (!) 20.000-ig, nos, egy sima buy-and-hold strategiaval: NAGYON Jo.
Plane az 1.8% kamatok vilagaban.
10K alá beszúrhatna egy rövid időre. Van már új certi 9K-s kiütéssel, a régit ilyenkor eddig mindig kiütötték, ehhez most "csak" 10000-ig kellene lemenni.
Azon filozom hogy nyilvánvaló h valakik eltervezik h 11700-ról leviszem 10600 majd 11600 és vissza....nem tudom hányadik kör amit csinálnak és basszus egyetlen egyszer se köptek a levesükbe...kezdtek el ellenirányban kereskedni v jött ki egy váratlan jó hír...egy éves időtartamról beszélünk mondjuk...ez szinte hihetetlen...vagy ennyire erős csoportról, alapról van szó...? nekem továbbra sem tiszta h már 12000 közelébe se engedik...12000 nem 14000 12000...sztem ami a mol körül folyik az lassan otp 1300 kategória
ezt próbálom...de nem túl jól, szerencsésen...ugye nem tudjuk h hol az alja csak mikor már elpattant...ha tudom h nyáron 4-5 alkalommal 11200-500 az alja vagy most kétszer 10600...akkor mindig mindenki lejjebb várja...
sajnos a bef hitellel hülye voltam...le kellett volna zárni...nem hittem h nem megy vissza....hogy ennyire nem megy vissza....
...próbálj meg sávosan kereskedni...alján lassan gyűjtögetni,de a sávtető környékén eladni,s nem várni hogy hátha lesz még följebb,s nézni ha visszaverik....hetente 1 kör és majd alakul az egyenleg....
hitelből viszont párnapos pozinál többet nem szabad felvenni,mert kinyír a kamat,+ a veszteség ha ellened megy a piac...
Mi történik akkor, ha valamilyen oknál fogva a befizetés évét követő 3. vagy 5. év lejárta előtt szükségem lenne a pénzre?
Bármilyen idő előtti kifizetés esetén a számla automatikusan megszűnik. Ebben az esetben a keletkezett nyereség, hozam után - a normál számlán elhelyezett befektetéshez, megtakarításhoz hasonlóan - a 16 %-os adót és a 6%-os egészségügyi hozzájárulási adót (eho) is meg kell fizetni, egyéb kötelezettsége Önnek nem keletkezik. (A befizetés évét követő 4. és 5. évben csak 10% az árfolyamnyereségadó). Ez alól kivétel a befizetés évét követő 3. év végével történő kifizetés, ahol részkivét lehetséges, amikor is a kivett összeg arányában kell 10%-os adót fizetni. Adókötelezettség esetében önadózással kell teljesítenie a bevallást és befizetést az általunk kiadott igazolás alapján.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.