én tavaly eladtam....csak nagyon korán visszavettem...viszont mikor megindul...lehet h idén akkor kevesebbet fog esni és visszatölti...régen is fizetett a mol...mindig visszatöltötte talán tavaly volt h először nem...a telo is régebben visszatöltötte az osztit....
Balu, nem tudom , hogy miért vagytoK annyira oda az osztalékért, hacsak előtte nem ajdátok el a pakkotokat. Ugyanis tavaly is sokkal többet eset szelvényvágást követően, mint amennyit kifizettek osztalékra. Lásd hosszú éveken keresztül a telekom esetét, mindig jóval nagyobbat esett, mint amennyi az osztalék volt. A nagyobb mértékü osztalékot nem díjjazza a piac, mert azt a növekedés/fejlődés lehetőségétől vonják el. Az osztalék nem más, mint egyik zsebedből a másikba teszed a pénzt, s ráadásul az osztalékot azonnal le is adózod. kivéve, ha tbsz-en van.
Az osztalékrallyt, ha lesz, sztem eladásra célszerűbb felhasználni..
azért mintha előbb emelkedett volna osztalékra...idén előbb fog sztem...akár már mostantól is.....febr 17 jön putyin febr 24 gyors
minden hónapra jut valami és jöhet váratlan hír is....
Javítsatok ki ha tévedek de a választás már most januárban lezajlott.
Nyert az ellenzék, bár a gazdasági miniszter úgy vettem ki az egyik cikkből hogy maradt a régi:(
Reméljük a mostani miniszter rugalmasabb és belátóbb lesz mint az előző.
Már kiadtak ezzel kapcsolatban egy közleményt.
Nem lesz rendkívüli közgyűlés.Az osztalék tőketartalék terhére történő kifizetéséről áprilisban az INA rendes éves közgyűlésén szavaznak majd.
"1. osztalékrali április-május
2. olajár stabilitása ugyancsak ilyenkor
3. olajár normalizálódása: július-szeptember
4. horvát választások, INA megoldás: ősz
5. első felminősítés: tavasz
6. második felminősítés: ősz "
Reálisabban:
1.osztalékrally május közepe (tavaj május 26 volt az osztaléknap és előtte két héttel kezdett emelkedni)
2-3 olajár stabilizálódása és emelkedése 2015 év végétől.
4,Horvárt választások 2015 december 5.
5,első felminősítés 2015 ősz
6,második felminősítés 2016 tavasz
Számomra furcsa, hogy a a MOL november végén kezdeményezte az INA igazgatótanácsának rendkívüli összehívását. Eltelt lassan két hónap és még csak dátum sincs. Nekem ez így komolytalannak tűnik. Oké, hogy nyomásgyakorlás a horvátokra, de ha valamit bejelentek akkor az már több a "lelki" hadviselésnél.
érdekes cikk... lásd lent (londoni elemzőház szerint száguldani fog a magyar gazdaság)
meg amit pomprj ír, az is nagyon érdekes!! nézzétek meg!!
annyi kiegészítés, hogy igen, jöhet a bull market, de valószínűleg 5-6 nagyobbacska hullámban jön a mol-ban majd, ezek a következők:
1. osztalékrali április-május
2. olajár stabilitása ugyancsak ilyenkor
3. olajár normalizálódása: július-szeptember
4. horvát választások, INA megoldás: ősz
5. első felminősítés: tavasz
6. második felminősítés: ősz
ezek az események valószínűleg meghozhatnak egy 5-6 ezer forintos emelkedést a MOL-ban, még akkor is, ha a dax meg a dow beesik 10-15%-ot, amire szerintem mi csak egy 4-5%-os eséssel reagálnánk, mert egyre inkább elszakadtunk a külföldi piacoktól
persze a mol-ban még sok érdekes dolog lehet: akvizíciók és orosz lehetőségek!! (nemrég volt egy pici hír, hogy oroszországban is terjeszkedhet a mol) ezenkívül a szomszédunkat (15 éve mol vezető) leküldték az INA-hoz, hogy kutasson gázt meg olajat!!! a szomszédasszony ki van akadva, hogy nem látja a fiát fél-egy évig... :-)) itt is lehet meglepetés, ráadásul baromi olcsó a kitermelés, nem úgy mint az északi tengeren.
szóval tökéletes duplaaljat látok én is, nagyon optimista vagyok :-))
Tudomásul kell venni, hogy jelenleg nem lehet a papírral nagy pénzt szakítani, viszont az osztalék biztosnak tűnik. Ez stabil 5-10 %-os felértékelődéssel kecsegtet, ami nem is olyan rossz 3 hónapos időtávon.
Egy átlag befektető össze teheti a kezét egy ilyen hozamlehetőség hallatán.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.