Hmm, a 17K érintése is már +3% lenne ..., szkeptikus vagyok ilyen mértékű emelkedéssel szemben ...
ugyanakkor a (keddi)letörés is túl "egyértelműnek látszik", azaz leginkább a keddi gyors felépülés lenne leginkább a meglepetés, hogy a bizonytalanság továbbra is megmaradjon szerdától nem ?
holnap lehet utoljára osztalékra venni.
462 bruttó - nettó 388 Ft
.
Az osztalékfizetés kezdő napja: 2013. június 6.
A MOL Nyrt. az osztalékfizetést megelőzően tulajdonosi megfeleltetést rendel el, melynek fordulónapja
(tulajdonosi megfeleltetés napja) 2013. május 30. Ennek megfelelően a 2012. évi osztalékra jogosító MOL
részvényeket utoljára 2013. május 27-én lehet vásárolni a Budapesti, valamint a Varsói Értéktőzsdén T+3
napos elszámolás esetén (ex-kupon nap: 2013. május 28.). Osztalékra azok a természetes és jogi
személyek jogosultak, akik a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján a MOL részvények tulajdonosai, és
kérték részvénykönyvi bejegyzésüket.
Kiváncsiságból számoltam egyet. Mennyi árfolyam csökkenés esetén lenne nullán a befektető, ha 05.27-én vásárol MOL részvényt és másnap el is adja. Normál értékpapír számla ( nem tbsz ). Nettó osztalékot vettem alapul (16%-os szja levonása után), amit kombináltam az árfolyamveszteséggel. Jutalék mérték pedig 0,2%+0,2%.
A jelenlegi 16.480 Ft-ról 16.160-ra csökkenhet ( -1,9% ) a nullszaldóhoz.
Acci amikor decemberben a MOL egy 1000-sel az EGIS fölött volt, akkor aki rám hallgatott közel 4 rugót keresett volna/rv.
EGIS 1800ft-al fél év alatt hozta a MOL éves EPS-ét, nekem lett igazam.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.