Eddigi tudásunk szerint a Mol és Horvát kormány között három per van folyamatban. Egy a kártérítési összeg nem teljesítése kapcsán, kettő pedig gazdasági károkozás okán . Alakul ez szépen. Nagyjából 230 millió dollár kártérítés jogerős, ha jól emlékszem , a másik két per összesen kb. 50 millió EUR követelés. Csak megjegyzem itthon nem ennyire harcos Mol a kormánnyal szemben.
Sziasztok! A múltkor valaki feltett egy linket, ahol meg lehet nézni a Mol-ra nyitott short állományt. Esetleg fel tudná tenni ismételten. Előre is köszönöm szépen.
Én a MOL-nál a Buy and Pray stratégiával hasunálom... És ultra hosszútávra tartom a nyugdíkorhatár eléréséig ... :) Amit várhatóan soha el nem érhetek majd, így valószínűleg a MOL részvényeimet az örököseim adják majd el, várhatóan 2900-3000,- árfolyamon :)
Igen, én is így gondolom, a jövedelemtermelő-képességgel nincs gond, inkább csak az elvonásokkal. Befektetőként komolyan aggaszt a túlzott kormányzati befolyásolás és sarcolás. Emiatt nem merek MOL -t tekintve befektetőként viselkedni (értsd buy and hold minimum 5 évig), inkább csak traderként. Traderként viszont csak féléves, 1 éves elköteleződésben tudok gondolkodni. Ebből a szempontból az utóbbi pár évet TA alapon vizsgálva jutottam arra a stratégiára, hogy oszti után várok egy kedvező beszállót, és oszti előtt dobom a papírt. Persze, én is szívesebben ülnék benne évekig, ha nem lenne ennyi kérdőjel.
Sikítok! Ez már megint kivel fizettet meg mit?https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240621/orban-viktor-alakul-a-terv-a-haboru-nyerteseivel-fizettetjuk-meg-a-brusszeli-birsagunkat-693833
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.