Szerintem a Richter sem egyértelműen osztalékpapír. Az OTP-nél rendre magasabb osztalékot fizet az igaz. A növekedésen van azonban a hangsúly náluk is. Szerintem.
A Richter is osztalék papír és ott az hagyott bent egy csomó pénzt a zsíros fazékban aki nem várta meg az osztalékot. DE BIZTOSAN SOK MÁS PÉLDA VAN MINDKÉT VERZIÓRA.
Én azért azt vitatom, hogy a MOL osztalék rv. lenne. Nem ártana figyelni a cég működését is, mielőtt ebben állást foglalsz. A MOL szerencsére képes érdemi osztalékot fizetni, miközben határozott lépésekkel hajtja végre a növekedést biztosító stratégiáját. Az árfolyamon ez valóban csak a jövőben lesz majd igazán mérhető, a cég azonban szépen bővült az elmúlt években is.
Írjátok többen, hogy a két részvényt nem lehet összehasonlítani! Nyilván, viszont mindkettő osztalék típusú részvény, amit ugyanazon okból vesznek, így ebből a szempontból érdemes lehet megvizsgálni, hogy egy osztalék típusú részvény hogyan is viselkedik a vágás előtt és után. A DH-nál volt egy hosszú emelkedő trend, majd az utolsó napon nagyon nagy forgalom új árfolyam csúccsal. Nahát, nem kísértetiesen hasonlít ez a MOL mozgásához? :)
Törölt felhasználó2023. 07. 19. 16:04
3180...indul az utolsó óra....érdekes lesz...forg. 3,7mrd eddig
Én a Ricsiben döntöttem rosszul , idő előtt kiszálltam, most nem fogok. Felveszem az osztalékot és bízom abban, hogy az átlagáramig visszamegy, ha minden összeáll akkor talán még árfolyam nyereséget is realizálhatok.
két céget összehasonlítani nem szabad...és nagyon finoman fogalmaztam.... sem méretében , sem likvidításában sem portfoliójukban....gyakorlatilag semmiben....
MOL tulajok normálisan