Akinek nem tetszenek az ársapkák vagy a rezsicsökkentés az nyugodtan tehet ellene pl. nem tankol 95 vagy sima dízelt, hanem magasabb oktanszámút vagy prémiumot! Vagy jelezze a szolgáltatónak, hogy ő inkább társadalmi szolidaritásból teljes árat fizetne! A lehetőség adott számára!
"A hiány: Király Júlia igyekszik megmagyarázni, hogyan kezelhető a költségvetés. A beáramló EU pénzekre és a NER túlárazások megszűnése miatti olcsóbbodásra apellál leginkább." Nagyon kevés lesz. Ami eddig nem volt, de jön: MVM kistafírozása 450 mrd Ft MNB nyereség helyett jönnek a veszteséges évek (ki tudja hányszáz milliárd) Babváró hitelek tömeges elenegdése a gyerekszületések miatt (500-1000 mrd Ft) PaksII 5000 mrd Bp-Kelebia vasút 750 mrd Ft Újra emelkedő hozamok párszázmilliárd Ft/év . Én nem látom olyan rózsásnak a költségvetés helyzetét, mint Király kisasszony.
"Tényleg van olyan hülye az országban" Sokan vannak, akik nem látnak/nem is akarnak látni tovább az orruknál. Csak az érdekli őket, hogy nekik jó legyen és ennyi. A benzinnél is ez van. Az, hogy 10 éve is 400 Forint fölött is volt az üzemanyag és közben mennyit nőttek pld. a MOL bérköltségei, a szállítási költségek, stb. nem érdekli az embereket, és az se, hogy közben az ő fizetése is nőtt 50-100%-ot. Mégis azt mondják, hogy miért nem 400 alatt van, mert neki az lenne a jobb! No comment. - A hiány: Király Júlia igyekszik megmagyarázni, hogyan kezelhető a költségvetés. A beáramló EU pénzekre és a NER túlárazások megszűnése miatti olcsóbbodásra apellál leginkább.
Idézet a lenti interjúból (ugyanis erről beszélgetünk): "Nem nyúl hozzá az új kormány a Fidesz által kialakított szociális támogatásokhoz, tehát nem törli el a 13. havi nyugdíjat, nem törli el a gyerekek után járó kedvezményt, nem szünteti meg a rezsicsökkentést – hanem a meglévő mozgástéren belül előtérbe helyezi az egészségügyet és az oktatást, mert azt gondoljuk, hogy ez a hosszú távú versenyképesség feltétele."
Ezt nem tudom honnan veszed, hogy nem akar hozzányúlni a rezsidémonhoz. Többször is lenyilatkozta, hogy ostobaság és meg fogja szűntetni. Lesz majd helyette támogatás, rászorultsági alapon. Aki jómódú, annak a jelenlegi vicces rezsidíj dupája sem fog fájni. Egyébként nem kell annyira sírni, én emlékszem jó 15 évvel ezelőtt anyósomék havi fűtésszámlája 30k forint volt a panelben télen, ehhez képest most nincs 20. Könyörgöm, eltelt 15 év, ha felment volna 40-re az se lett volna tragédia, majd a szegényebbje megint fizeti átalányban, hogy ne télen sokkolja az ár, egy átlag fizuból élő meg röhögve kicsengeti.
Igen, nem akarja megbüntetni a NER lovagokat, nem akarja visszavenni tőlük a javakat:), csak elvenni tőlük az eddig élvezett előnyt, álljanak helyt korrekt versenyben, sokuknak ez is éppen elég büntetés lesz.:)
Én nem tudom, Tényleg van olyan hülye az országban, aki szerint a vízdíjakat a 2011-es szint alatt 20%-kal lehet tartani? Van, aki szerint nem magyar melósok dolgoznak a vízműveknél, FIZETÉSÉRT? Vagy azt gondolják, hogy az ő fizetésüket soha nem kell emelni, jó az a 2011-es szinten? Komolyan, nem értem... A 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban ne feledd, hogy az ellenzék annak megtartása mellett a svájci indexálá visszaállítását, és az alacsony nyugdíjasoknak egyszeri kompenzációt is ígér. Közben nem látni, mitől csökkenne az 5.000 mrd Ft-s éves hiány...
A rezsicsökkentéssel biztosan kell valamit csinálni, de lehetetlen volt most a programba ezt betenni, mert nagyban növelné a vereség valószínűségét. Lehet ezt fokozatosan is csinálni, esetleg rászorultsági alapra helyezni, úgy hogy a szegényebb rétegeknek ez ne fájjon különösebben, a jobbmódúaknak, gazdagoknak meg nem fájna most se annyira. A 13. havi nyugdíj: az átlagnyugdíj alacsony (150 e körül), annyira nem volt alaptalan ez, csak az a baj vele, hogy ad hoc, a választás miatt született ötlet volt. Valamit biztosan kell kezdeni a nyugdíjjal, mert nemcsak az alacsony volta a probléma.
Nekem különösen tetszik az a hozáállása, hogy jóindulatúan, befogadóan, partnerként tekint a NER minden kiszolgálójára. AZaz nem nemzetmegosztásban gondolkodik, mint a fidesz, hanem egséges nemzetben, legye szó bárkiről. Az viszont nem tetszik, hogy az olyan komcsi maradványokhoz, mint a 13. havi nyugdíj, és a rezsicsökkentés nem akarnak hozzányúlni. Nem akarom újra kifejteni, hogy a mesterségesen alacsonyan tartott rezsidíjak miért rendkívül kártékonyak az országnak.
Több ok miatt nem akarózik elhinni ezt: - Ez a jobbik már más (kifelé mindenképpen), mint a korábbi. - Ezt a mondatot ilyen formában, ilyen durván nem meri mondani senki Magyarországon, szerintem. - Hajlamos vagy csúsztatni, eltúlozni vagy épp kicsinyíteni dolgokat. Inkább azt hiszem, hogy ha történt is valami, az egy jóval finomabb formában történt "zsidózás" volt.
Ahogy beszél már az visszataszító, laza és könnyed ez a sikere kulcsa, viszont tény h nem a bejutásra törekszik hanem a megosztásra, úgysem ér el 5%-ot! A kutyapárt a jó választás!
Sorosozás az nem zsidózás nem antiszemita gyűlölködés. Ha az lenne akkor már rég lépett volna Izrael és a különböző zsidó szervezetek. Hiába akarod összemosni a kettőt.
Márki-Zayt Miniszterelnöknek!