Topiknyitó: totoro 2021. 10. 18. 08:18

Márki-Zayt Miniszterelnöknek!  

Legyen már egy saját topikja :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HPeter76
HPeter76 2022. 01. 30. 10:09
Előzmény: #3677  euler
Ítt is ebbe is van bőven ember Ezeket mért nem hívják be az Összefogásba.. Sajnálják tőlük a lóvét..
   Annyiért én is lefeküdnék nekik..Induljon mindenki magának. Ez nagyon nem összetartó gond.
  az Összefogás részéről..
HPeter76
HPeter76 2022. 01. 30. 10:04
Előzmény: #3678  Dehogynincs
Igen ARÁNYAIBAN NAGYON IS Szórvány nép a magyar saját hazáján belül is.
 -másik meg ott van Bösz Anett Magyar Liberális Párt vezetője Azt betudták 'jelölni (ajánlani)
 Ez se nem is DK-ás(Apja is polítukus volt!!) Na hogy csinálják ezek fel egymást..Felhúzzák-e?
    M Z P Igényeit, képviselőket bevihet, no ezt ejtették..Ő is mondhatja bukik,nem hallgattak rá..
     (Ha már van egy csapat Nekem is ki kell használnom)         
    -Meg van Ő is minden hájjal kenve!!
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 01. 30. 07:55
Előzmény: #3663  euler
'Ki az év nyertese és miért?
Ésik Sándor: Szerintem Márki-Zay Péter, aki a tíz esélyesből a tizenegyedik volt az előválasztáson. Ehhez képest megnyerte.
Mi lehetett a titka?
ÉS: Az újdonság ereje. Illetve az a jelenség, hogy Karácsony Gergely visszalépése miatt a választók megkapták a lehetőséget, hogy először megbüntessék Ferit és utána Viktort. Ebből a feladatból elsőt letudták."
https://www.szabadeuropa.hu/a/az-ellenzeki-valaszto-nem-szelid-forradalomtol-jon-lazba-hanem-a-valoditol/31631640.html
Szerintem MZP főleg azért akarta felrúgni a játékszabályokat, mert az előválasztók is felrúgták a játékszabályokat. Orbán a nagy medencében is a maga javára alakította a játékszabályokat és Gyurcsány is ugyanezt tette a kis ellenzéki medencében, ahol ő akart a legnagyobb hal lenni.
Szerintem MZP hetedik frakciója növelte volna az összefogás esélyeit.
euler 2022. 01. 30. 00:15
Kíváncsian várom, hogy  a Kétfarkúak mit hoznak még össze, milyen retorikával élnek a választásokig. Aztán majd utána. Az lesz igazán érdekes, bármi is legyen az eredmény.
.
Az alábbi írást érdemes annak tudatában olvasni, hogy mennyi volt 2018-ban, és mennyi lesz 2022-ben a pártok kampánytámogatása a listák után. (Egyénileg 1 millió/fő)
2018-ban  ellenzéki pártok összesen: 2 400 millió Ft                   
                   Kétfarkúak 31 induló után:     192 millió
2022-ben összellenzék a közös listára:   740 millió                  
Kétfarkúak                   71 induló után:       485 millió (kétharmada a teljes ellenzékinek, erről nem mondtak le az MZP által ajánlott 1 fő listás helyért. Megéri? Nekik valószínűleg.) 
https://www.atv.hu/belfold/20220129/94-korzetben-van-jeloltje-a-ketfarku-kutya-partnak-kerdes-hany-helyen-jonnek-ossze-a-szukseges-alairasok ;    
HPeter76
HPeter76 2022. 01. 30. 00:12
Előzmény: #3660  signal2
Eulernek nagyon jó Logikája van. Hát mit csinál(t) magából MZP Ő lett a bólintó Péter! A komisz ember!
SeldonKuper 2022. 01. 29. 23:32
Előzmény: #3674  euler
Okos beszéd! 
Beszéld meg azokkal, akik egyetértenek veled, ha mindenáron  kormány akarsz váltani!
Röviden: be vagytok ldeológiailag betonozva, az ellenzéketek miatt!
euler 2022. 01. 29. 23:16
Előzmény: #3672  SeldonKuper
Ha már bele... szólsz, értelmezd a bebetonozottságot először.
Aztán én sem vagyok biztos az ellenzék győzelmében, csak elengedhetetlennek tartom az ország érdekében.
DE ezeket az aggodalmaimat nem veled kívánom megbeszélni. Ugye nem veszed zokon?
euler 2022. 01. 29. 23:09
Előzmény: #3669  signal2
Akkor abban nem értünk egyet, hogy egy tényleges felelősségrevonás után és remélhetőleg Orbán nélkül, a fidesz megéri-e  2026-ot.
Szerintem nem, mert egy éven belül széthullik. Többen börtönbe kerülnek, még többen távoznak az országból, lesz sok bűnbánó és persze sok egykori partizán. A hatalom anyagi és erkölcsi támogatása nélkül feladják  posztjaikat a bebetonozott őrök, a propagandatermékek pénz és tehetség hiányában összeomlanak, ner cégek becsődölnek stb. 
Ha a pénzcsapok elzáródnak kiszárad a rendszer, néhány hónap túléléssel.
2006-tal persze próbálkozhatnak. Nem azzal a rendőrséggel és tesze-toszasággal kerülnének szembe mint akkor. Ezzel írnák le magukat végleg.  
SeldonKuper 2022. 01. 29. 23:07
Előzmény: #3664  euler
Bocs hogy beleszólok!
Azért maradhatnak, mert amiket itt a leváltásukért összeollóztál annak már édeskevesen ülnek fel!
A pandémiának ldén végeszakad! Az ellenzék, ha bebetonozza magát csak rontani fog  a saját helyzetén! 
Az hogy eltűnjön a fidesz mint a kámfor felesleges aggodalom.
SeldonKuper 2022. 01. 29. 22:53
Előzmény: #3670  signal2
Simán! Ilyen ócska vitát jobb kerülni, amit ez az elvtelen Márki szeretne!
signal2
signal2 2022. 01. 29. 22:49
Előzmény: #3668  SeldonKuper
Tehát szerinted is beégne Orbán egy Márki-Zay elleni vitán.
signal2
signal2 2022. 01. 29. 22:47
A félelmem inkabb az, hogy 202z-ban újabb 12 évre visszatér a fidesz, szintén 2/3-dal, ha most veszít. Ellenben ha most picivel myer, akkor örökre eltűnhet 2026-ban.
Nagyon hasonló a helyzet 2006-hoz.
SeldonKuper 2022. 01. 29. 22:35
Előzmény: #3666  badsector1
A sasok nem verebekre vadásznak!
Szégyen az, aki kiáll ez ellen a Márki ellen! Ne égesse magát senki miatta!
euler 2022. 01. 29. 21:28
Előzmény: #3665  euler
Most meg elírtam: nem járványkezelés, hanem válságkezelés.
Előbbi csak részhalmaza az utóbbinak.
badsector1
badsector1 2022. 01. 29. 21:11
"Márki-Zay vitázni hívta Lázár Jánost"
"„Bízom benne, hogy bátrabb lesz, mint a főnöke, és nem fog hazugságok mögé bújva megfutamodni” - írta Márki-Zay."

01G a "legbátrabb".
euler 2022. 01. 29. 20:42
Nem voltam egyértelmű:
A következő kormány is jó eséllyel belebukik a járványkezelésbe, sőt jobb eséllyel mint Orbánék mert ők képesek lesznek lemondani ha nagy a baj.
De kit érdekel, a kormányok már csak így járnak. Időnként ki kell rúgni őket, hogy tudják a helyüket. Mert ők a szolgák nem mi.
euler 2022. 01. 29. 20:33
Legnagyobb félelmem az amit Sanka már megfogalmazott, ezt már én is többször leírtam.
Egy a hatalomba görcsösen ragaszkodó rendszert nem egyszerű eltakarítani, nem is szoktunk mimagyarok ilyet csinálni, Gyurcsánynál se így történt. A gyalázatos járványkezelésükért miért nem zavartuk már el őket, vagy a világbajnok korrupciójukért, vagy a goebbelsi propagandájukért? Olyan szépen le tudod írni ezeket, tényleg a legjobban itt a fórumon, nem értem a tolarenciádat.
Nem kell félteni a következő kormányt, hogy belebukik a válságkezelésbe, mert tőlük több hatásos beavatkozást remélek mint Orbánéktól a legjobb formájukban is. Minden nappal amit Orbánék kormányon vannak, csak egyre mélyebbre süllyedünk gazdaságilag és a társadalom állapotában is. Csekély vigasz, hogy rájuk dől a szar, de szerintem ezzel még a felelősségrevonást is megúsznák. Ezt is sokszor mondtam már, hogy a felelősségrevonásnak kell olyannak lennie (törvényesen!), hogy jelenlegi formájukban ne tudjanak visszatérni, hiába a bebetonozott és átmentett hatalom.
euler 2022. 01. 29. 20:17
Előzmény: #3657  cintanyer
Az előválasztáson a fidesz legyőzésére legesélyesebb ellenzéki jelöltet választottuk ki. Azt, hogy erről melyik párt hogyan győzött meg már a múlt zenéje, ugyanis a győztes azonnal egy összellenzéki közös jelölt lett. (Az baj ha ezt pártelkötelezett emberek nem tudják elfogadni, ill. nem érdekes ha rá szavaznak.)
Választottunk egy fő miniszterelnök-jelölt jelöltet még. Eddig szó sincs listákról, amit egyszerű is lenne összehozni, ha a min. elnök jelölt nem akarná felrúgni a játékszabályokat. De mihelyt feladja a saját frakció igényét, össze is áll a közös lista, mégpedig vélhetően a hat párt előzetes megállapodásának megfelelően, egy konszenzusos közvélemény kutatási "népszerűségnek" megfelelően. (Dk 14, Jobbik 12, Mom. 8, Mszp+P 8, LMP 3-4 fővel). További "civakodást" az ujabb 3 fős roma frakcióigény bejelentése jelenthet.
(A "ha ... lett volna, akkor nem lett volna" felvezetésedre nem tudok válaszolni, mert igazából nem is értem. Az utolsó mondatoddal egyetértek.)
Törölt felhasználó 2022. 01. 29. 20:00
Egyetértek.
Viszont lehetséges, hogy el sem fog jutni a megszorításokig.
Egyszerűen annyira feszített a nemzetközi gazdasági helyzet, hogy bármikor jöhet egy pénzügyi kollapszus, amikor egyszerűen nem tud már reagálni rá Orbán.
Ha beüt a sz@r, akkor a törökök után kb. a másodikak leszünk, ahol dőlni fog minden.
.
Az idei évben megsaccolni sem tudom, hogy mekkora lehet a hiány. Arról nem is beszélve, hogy a kamatok megszaladása látható, ami egyrészt fokozatosa elkezdi terhelni a 80+%-os államadósság révén a költségvetést, és kamattámogatott és átvállalt kamatkockázatokon keresztül pedig azonnal. Az állami garanciás hitelek esetleges bedőléséről meg jobb, ha nem is beszélünk.
Én a magam részéről nem hiszem, hogy ebből van rendezett kiút. Már csak azért sem, mert egy megszorítás -főleg a GDP 6-8%ára rugó, akkora visszaesést generál, hogy az adók kiesésével újabb megszorítások lesznek szükségesek...
Ebből gyakorlatilag vagy erőszakos cselekmények lesznek, vagy totális évtizedes apátia. Vagy együtt a 2.
sanka 2022. 01. 29. 19:50
Remélem nem fogod meglátni orbán mire képes még, hidd el nem rettene vissza semmitől.

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek