ezt már oly sokszor átbeszéltük itt veled... igen, eddig a soha véget nem érő bull piacon működött is, előbb vagy utóbb mindenből ki tudtál szállni. azt kell átgondolnod, mit fogsz másként csinálni akkor, ha most egy bear időszak kezdődik, komolyabb lejtmenetekkel, és elmaradó korrekciókkal.
szerintem a tőzsdén duplán igaz az a mondás, hogy : "nem az a legény, aki adja, hanem aki kapja" hányszor, de hányszor vettem már térdig befosó alakoktól papírt, aztán vagy aznap, vagy másnap, vagy a héten eladtam helyettük nyereségben
Nagy a veszélye, hogy egy gyár például a karanténba zárt területre esik, elég a legapróbb alkatrész is, megbénítja az összeszerelést, nem biztos, hogy a kieső forgalom az újraindulás után 100%-ban pótlódik, sőt biztos nem, annyival tovább használnák a lecserélendőt. Minden fölfelé mutatna, Trump nyer, 2024-ben meg Ivanka, USA középosztálynak adócsökkentés jön, a társaságiadó is felpörgette a gazdaságot 2 éve, Obama Care nem jön vissza, ami arról szólt, hogy aki tenni is hajlandó megélhetésért állja az ettől írtózók bíztosítását. Semmi jele, hogy az infláció felpörögne, az hatástalanná tenné a pénzhegyek élénkítését, kamatemelést kényszerítene ki, egy hitelből vegyél mindent társadalomban a vásárlóerőt le is írná, amíg az nincs van cheap money és a bulls keep running.
Mi a véleményed erről az egészről úgy egyébként? A karanténokkal és a pánikkeltéssel okoznak gazdasági károkat ez látszik. A vírus már vagy fél éve jelen van, ezt olvastam tegnap.
Átnéztem az S&P-t, a második legütősebb gyertyakombinációval nyit hétfőn, abban még nem csalódtam, így öveket becsatolni, aki hozza a shortot marékszámra eszi a nyugtatót, vagy mehet a Dunának is, ha túlvállalta magát.
Persze,ez igy van,de akkor el is erkeztunk a mahoz,ahol a tolvaj ml reszvenyek mar 20-30%-an forognak a masfel evvel ezelotti araikhoz kepest. Az egy kulon vicc,h egyesult az opi a konzummal,es most kevesebbet er,mint konzum nelkul. Meg a tolvajok is eszkozertek alatt vannak mar,a midcap-ekben szerintem jo fel eve mar zajlik a valsag,az arak hiven tkrozik mar jo ideje.
Vissza fog ütni a hegyekben álló részvények, mert eddig csak az akvizíciókat nézték, a bekerülést, ahhoz legendát szőttek. OPI-ban a profit elmaradt, a vagyonbevitel részvényhígulást okozott, Paks II, Belgrád Vasút álmokban létezett, a részvénnyel kifizetettek meg szórták, mert akármilyen árfolyamesés után is úgy érezték, hogy a kp az kp, a részvény, meg részvény.
Ezzel csak reszlegesen ertek egyet. A BUMIX 33%-ot esett nyar ota,akkor az mi,talan a semmi kifejezese? Ha vilagmeretu hiszti alakulna ki,de kb hasonlo mint a 2008-as valsag,akkor igen,lemehetnenek kutyaba az arak,mert akkor mint a bolond ugy csapkod mindenki,es senki sem gondolkodik. De tobb kispapir mar most is eszkozerteke alatti arazason forog,akkor miert kellene feltetlenul meg szetesnie innen magat ha nincs vilaggazdasagi oka? masreszt egesz egyszeruen elmultak a 20 evvel ezelotti idok,nem annyiba kerul semmi mint 10-20 eve. 20 evvel ezelott el tudtad kepzelni,h egy ures tozsdei vaz 2 milliardot erjen? Szerintem egy hetig nevettel volna egy hasonlo felvetesen. Most meg orommel megveszi barki mellenyzsebbol,ha eppen tozsdere lepesi terve van. Ahogy L.A-ben sem veszel mar 50 ezer dolcsiert hazat,es pesten sem 6 millioert panelt,ugy a tozsden sem lesz kisceg 200 milliora ertekelve normal piaci korulmenyek kozepette.
Ebben nagyot tévedsz, ha hosszabb távon gondolkodnál, akkor felismernéd az időzített bombákat, amikben 1x leég a kanóc, te más irányból közelíted meg a dolgokat, kötéslista, pufferolások, 20-as könyv olvasás, az napon belül, vagy pár napos tradek. Az igazi nagy esések még hátra vannak, örökké nem lehet alig felmutatható vagyon, törpe bevétel-profittal lébucolni, hitegetésre építeni, még az OPI is leszállt a földre, akkor a tolvajok hova fognak?
Nem mondom, hogy “juhé!”...😉 A jövő heted kárpótolni fog. Élünk, egészségesek vagyunk, meg a szeretteink is. Ez a lényeg! És a többség, akinek szeretem a beírásait mentálisan stabil maradt. Juhé!
leves