Mar regen neztem meg a filmet, de nekem mas jott le. Regen nem volt vagyon igazan. Hitelre vettek a szerencsehuszarok a papirokat, megvezettek a tudatlan nepet, vakitas volt, es tulipanhagyma effektus, hogy szazszoroznak. Mai vilagban nem sok balek van, aki felteszi a csalad penzet szazszorozas remenyeben lombard hitel, meg stb. Mondjuk Phxmike es Mobious forumos guruk erre is kepesek voltak 2008ban itt a forumon 2000es OTPnel, de 1500nal veguk lett nekik is, bezart a karrieruk. Itt is azert van par elvakult ember, aki kiszorozza a papirjat szazzal, de lombard nincs rajta, meg talan nem olyan balek, hogy az egyetlen vagyonkajat feltegye erre
"csak 90 forinttól léptem be , de életem egyik legnagyobb keresete volt benne" Ezt nemigen ertem. Te konzum es opusban kerested a legtobbet, eddigi elmondasod szerint. En 62es bekerrel 108ig nem kerestem eletem legnagyobbjat, te 90tol hogy tudtad max 136os kidobassal nem ertem. Kozben konzumot 100tol 3500ig vegig kerested.. na mindegy
Biztos voltak, akik hirtelen felindulásból tették és félúton meggondolták magukat. Simán elképzelhetőnek tartom. 😁 Éva: tapasztalatom, hogy sokan full tőkével várják a válságot (likviditáshiányt). Szvsz most ez elmarad :)
bubu, az 1929-es válság azért lett borzasztó, mert előtte nem volt tapasztalat mármint olyan tapasztalat, hogy fel lehet állni a válságból azért volt olyan megrázó, hogy emberek ugráltak ki az ablakokon öngyilkos módon soha azóta nem volt olyan megrázó válság, mert a tapasztalat meglett, hogy túl lehet élni az ilyeneket az új nagy megrázó válság csak a klímaváltozás és következményei miatt lehet majd , de akkor az eltett aranytömbök sem fognak segíteni, csak az emberi lelemény , ami nem tőzsdén lesz féltem az unokáimat, mert ők fogják megtapasztalni
egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy bárkinek is lenne 40-50-60-70 -80 forintról hiszen 136-ig ment a papír de ha lenne is valakinek rettenet alacsonyról, miért érdeke, hogy még alacsonyabb árfolyam legyen? nem értem azt végképp nem értem, hogy a jegyzőknek miért érné meg, hogy 78-ig essen , ahol jegyeztek na, ez már nekem lehet, túl magas spekázás, én mindenesetre eldöntöttem, hogy veszem lefelé, ehhez tartom is magam az lehet, hogy forintonként már csak 3K-val fogom bírni lefelé és nem 7-8 K-val pedig nem vagyok szerelmes a papírba, csak egyszerűen tapasztalat: eszméletlen sokat kerestem benne ---igaz, csak 90 forinttól léptem be , de életem egyik legnagyobb keresete volt benne
Igen nem ugrik ki, de szerintem kiontik majd. Kinek erdeke eladni? Az osszes 40-50-60-70-80-90en bevasarolt tagnak. Ugy is 78ert kapnak nemsoka, ami nyomas alatt tartja a papirt. Akkor minek leengedni a forintonkent millas hasznokat
leves