https://sobors.hu/receptek/nyari-tepsis-zoldseg-recept/ lilakáposzta kimaradt, szerintem más húshoz jobb lesz , /kacsa/ a gombafélék fontos , többféle gomba , az életet adja a tepsis zöldségeknek, a sült hús ma marhahús, elősütött, aztán párolt, aztán zsírjára sütött , ezek a zöldségek és a gombák nagyon jól mennek a marhahúshoz
na ugye, hogy deltából jó volt kilépni 87-en, ma próba 75-ös vétel, betéve 81-es eladásra, teljesült , 6 ft/rv a csodavárás helyett telekomban ma semmit nem csináltam kaja: megint csirkemájat sütöttem lecsós alappal, nagyon finom, és csemegének fahéjas-almás-csokis -zabpelyhes süti lett csokiszósszal
telekom és delta telekom: 1020-ast eladtam, 1036-os vétel maradt meg, most először érzem, hogy beszorulhatok , de szerintem nem hosszú távra, ráadásul tudok lépcsőkben alávenni már majdnem elfelejtettem, hogy telekomban 20 forint/rv nagy nyereségnek számít:) delta: talán legjobbkor léptem ki belőle átmenetileg 87-en, nem szabad elfelejteni, a papír 38-tól bőven duplázott az elmúlt időben, volt olyan nap, hogy előző napi 67-es eladásom visszavettem 69-en másnap és azt 98-on adtam, azóta 70-es vételt adtam 81-en és 71-es vételt 87-en, most nem látom, mitől menne 100-hoz, az elmúlt 3 nap kereskedése alapján beszorult a 82-88 közé, azt nem tudom, mi alapján mehet 100-hoz, de azt tudom, vannak veszélyei a hirtelen duplázásnak ilyen múltú papírnál fájó szívvel elbúcsúztam a bif 480-as vételemtől is, de annyira nem fájt:) telekomra érdemes koncentrálni szerintem , ez az elmúlt hét nagy tanulsága számomra
ma tényleg érdekes kísérleti kaja sikerült, de legalább sikerült:) hagymát karamellizáltam, aztán szalonnakockákat és gombát pirítottam, aztán besameles sajtszószt csináltam sok petrezselyemmel, aztán sós palacsintát sütöttem, és a gombás-szalonnás- besameles-sajtos cuccot betöltöttem a palacsintákba, mellé paradicsomsalátát készítettem bazsalikommal , nagyon finom lett, én találtam ki , sikere lett frankfurti levest is csináltam, abból még maradt holnapra:)
érdekes ez az enefi a telekom miatt 178-tól tartom, 250-270 az elgondolásom eladásra ma az 1018-as telekomot is kilőttem 1050-en, visszakaptam 1036-on, és maradt még 1020-as vételem belőle a 71-es vételű delta kirepült 87-en, szerintem ennyi volt a történet benne a telekom az érdekes az egész magyar tőzsdéből szerintem
mondjuk ennél a deltánál egy észérv az emelkedés mellett: sokat nyert a cég az elmúlt időben, és valószínű még többet nyer, a 38 forintos "tipródás" -nak talán vége
még egy kispapír van, amit tartok, 71-es vételű deltát nem rossz eddig, de bármikor változhat , mert nemrég írtam, hogy a múltja : borzalom, a jövője: felfelé tart, de ilyen papírnál sosem lehet tudni, mi lesz a helterskelter következő állomása lehet 120, lehet 63, ez a baj, hogy ez csak egy találgatás egyelőre sosem merek sokat venni belőle, szerintem ez normális ez a papír olyan, mint a mai süteményem: kávés-csokis-meggyes muffin, nyakonöntve a sütés után cukros görög joghurttal nagyon finom, de nem bevált recept szerint készült érdekes lenne, ha a delta tényleg megugrana 100 fölé legalább olyan meglepetés lenne a 100 fölötti delta , mint a mai meggyes-csokis-kávés muffin, ami nagyon jól sikerült:)
leves