Idén március közepe óta tiltja törvény, hogy vasárnaponként a boltok nyitva tartsanak. Az Ipsos Zrt. a törvény bevezetése előtt, tavasszal, majd fél évvel később, ősszel is országos reprezentatív kutatást végzett, hogy amiből kiderült, hogy a...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=223659
A magyar nyelv attól szép, hogy az iróniát akkor is észre lehet venni egy mondatban, ha nem teszünk ki szmájlit vagy nem kacsintunk hozzá.
Azon miért nem akadtál fenn, hogy a kdnp vitte be a hátán a fideszt az országgyűlésbe?
A leírt gondolataim ezt nem tartalmazták. A vezérkar így gondolta. :)
Nem tudom miért hergelték az embereket. Azt sem tudom, hogy mi volt a haszna. Az a feladat továbbra is megoldatlan, hogy az dolgozzon hétvégén aki akar és ezért megkapja a plus pénzét. Ehhez semmi köze annak, hogy bezártak és kinyitottak. :)
Nem az én mániám a NER.
A 100 nm-nél nagyobb bevásárlóközpontok árufeltöltői éppen azzal járulnak hozzá a nemzeti együttműködéshez, hogy hajlandók éhbérért dolgozni és mindeközben sokkal kevésbé kártékonyak mint az országgyűlési képviselők.
Viccen kívül: az éhbérre (és namcsak az árufeltöltők éhbérére) nem a boltzár vagy a vasárnapi nyitvatartás a megoldás.
Csak közben fölhergelt sokmillió vásárlót/szavazót.
Ér a kdnp véleménye annyit, hogy éló embereken kísérletezzenek?
Meg hogy jut eszedbe egyáltalán az, hogy egy képviselő gondolkozhat mielőtt gombokat nyomogat?
Én nem hiszem, hogy a Fideszt érdekli ez a kérdés. Tolt valamit nekik és rájuk bízta, hogy lássák be hülyeség. Az, hogy nem látták be nem igazán érdekli őket, hiszen az eltörlésével növekedni fog az áfabevétel és ez a lényeges. :)
De ezek a aját gondolataim, semmiféle kapcsolatban nem állok semmiféle hatalommal. :)
Cáfolni szeretnék minden olyan értesülést vagy hírt, ami arról szól, hogy a kormány ezt fontolgatná, nem, hoztunk egy döntést, elfogadtuk az emberek álláspontját, az emberek elsöprő többsége úgy gondolja, hogy a vasárnapi nyitva tartásra szükség van, ennek érdekében egy parlamenti jogszabály-módosítás történt, én azt gondolom, hogy nincs arra szükség, hogy bármiféle felülvizsgálata most ennek a döntésnek megtörténjen.
Ha az emberek elsöpró többsége szerint szükség van a vasárnapi nyitvatartásra, akkor
1. Kik és miért vezették be a vasárnapi boltzárat?
2. Kiket képviseltek az országgyűlési képvőselők, amikor a boltzár megszavazásával hergelték az embereket?
Azért érdekes a TESCO 73,6 milliárd forint eredményességgel üzemel 2015 évben 2014 évhez képest. Számolatlanul- talicskával vitték ki a nyereséget a kiskereskedelemben is?. vagy egyszerű könyvelési trükkök százai?
Éledeznek a nagyobb üzletláncok a vasárnapi boltzár után
A Spar forgalma nagyon közel van a vasárnapi nyitva tartás tilalmáról szóló törvény bevezetése előtti időszakéhoz, és más láncoknál is hasonló folyamatokról számoltak be – írja a szerdai Magyar Nemzet.
20160803_eledeznek_a_nagyobb_uzletlancok_a_vasarnapi_boltzar_utan
Kétharmados többség a vasárnapi boltzár ellen
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=223659