A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
majd 20 éve foglalkozom kárpótlási jegyekkel ennél reménytelenebb még sosem volt a helyzet és mégsem szakad be az árfolyam ,,,,én néha úgy érzem az eladói és a vevő oldalt is ugyan az pakolja meg és ha menet közben valaki más is beszáll a játékba akkor az ügyesen megveszik,,,több 100 ezres mennyiség lapul az értékpapír számlákon aminek jelenleg nyoma sincs ,,
Baloldal is sz@rt az egesz jegy ügyre akkor is csak egy bizonyok kör tudott valamit kezdeni azaz felhasználni a jegyeket. A nemzetközi per drága és több év lehet viszont pozitív elbirálås esetén kasza. Ha a hangulat fordul ez is esni fog lláne úgy vevő szinte semmi ,eladó viszont dögivel.
Széllel szembeniségről annyit,hogy Szájer József felesége dönt hol és ki tárgyalja a különböző ügyeket tehát ha nincs politikai akarat olyan ítéletek születhetnek amilyenek születnek is :-)Nemzetközi per esetén sem vagyunk sokkal előrébb mert ha kedvező ítélet születne akkor sem biztos ,hogy ez a kormányzat abban foglaltakat végrehajtaná :-)ezért lett volna fontos az összefogás ,,,én annyira nem izgulok amíg a Budapest bankot és az MKB nem privatizálják mert ha ott sem történik semmi ami érintene minket akkor kezdhetünk igazán aggódni :-)
Email-ben azt írta nekem,hogy egyenlőre rajtam kívül talán még 1 embert érdekel a dolog ezért nem tudható lesz-e belőle valami :-)Én ugyan nem vagyok köthető a baloldalhoz de talán annyit megtudnék oldani ,hogy kapcsolatot találjak az mszp megfelelő embereihez :-)
Szerintem nem hanta királyok voltak csak rájöttek hogy széllel szemben pi..ni nem érdemes ez kB olyan mint az a realitás, hogy watson 100db-ért pereli az államot.)
Polgaridemokrata nick, ha jól sejtem párthoz erősen köthető, így a baloldali támogatás adott. Ő még mindig benne van a perben, tudtatok érdemben egyeztetni?
Hát egy Strasbourgi perhez én nem így fognék hozzá,,,kérnék egy kis mszp-és segítséget amit szívesen meg is kapnál,,,mszp rendelkezik megfelelő kapcsolatrendszerrel gondolom nemzetközi joggal foglalkozó jogásza is van ,,
Na most rögtön kiderül, hogy akik 4-6-8 éve nemzetközi perekről írogattak itt (vannak akik még most is itt vannak közülük), azok mekkora hanta királyok... Nyilván egyikőjük sem fog tudni neked érdemi tanácsot adni.
Neked viszont drukkolok és grat. a kitartásodért (remélem jól fogsz tudni majd ebből kiszállni - szerintem érted mire gondolok).
Kúriához be lett adva 16-án az anyag.
Strassburghoz meg a másodfoktól 6 hónapon belül adható be, de ebben még tanulni kell hogy mi az eljárás menete és mi várható tőle.
Jelen elképzelésem szerint a tulajdonjoghoz való EU jog sérült és ennek szankcionálását lehet kérni... ha azt nem teljesíti az ország akkor csődöt hirdetnek és kampó a bóvli kategóriánknak is :)
de ennél részletesebben sajnos még nem ismerem az eljárást... akinek van tapasztalata az megoszthatná velünk!
Egyetértek. Csak nemzetközi szinten lehet valamit kezdeni én a kuriától semmilyen pozitív választ nem várnék. A.piacon egy két játékos elkezdtem kiszállni mivel itt még több év lehet mire nemzetközi szinten is születhet ítélet. Ha a piacokon a hangulat változik akkor pillanatok alatt több száz Ft-ot fog esni a jegy és hasonló állapot lesz mint 2006 után. Annak érdemes spekulálni véleményen szerint aki ki.tud ülni éveket ami.lehet egy kettő vagy akár öt is. Kellemes ünnepeket!
Kárpótlás-ügyben van egy hatalmas - és meglehetősen általánosan elterjedt félreértés.
Amikor szóba kerül a kárpótlási jegy-probléma, sokan arról kezdenek elmélkedni, hogy jó volt/helyes volt-e a kárpótlásnak az a módja, ahogy az Antall-kormány "elrendezte"? Nos, ez a vita a rendszerváltás idején lezajlott és 1991-ben a Parlament a kárpótlási törvény megalkotásával eldöntötte a kérdést. Véleményezheti ki-ki szája íze szerint. Tartok tőle, hogy akik félresöprik ezt az ügyet; elszabotálják a végrehajtást, ők is azzal nyugtatják magukat, hogy nem így kellett volna...
DE: egy parlamenti döntésről, azaz egy hatályos törvényről beszélünk. Ezt pedig lehet véleményezni itt-ott-amott, de mindenekelőtt végre kellene hajtani. Ezzel adós a mindenkori kormány 2006 óta.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509