Topikgazda: oszlopos 2004. 09. 16. 13:59

Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?  

Ugrás a cikkhez
A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2014. 02. 28. 16:23
Előzmény: #2957  banyaiz
"De azért ez az ügy nem egy tyúkper . "

pontosan ezért nem vállal majd kockázatot a bíró, és nem mer majd dönteni :) (ne legyen igazam... bár nem vagyok érintve, de sztem a hazai töketlen és/vagy felkészületlen bírói kar megérne egy misét...)

nekem az a tapasztalatom, hogy a bonyolult dolgokat nem értik, az egyszerűeket meg elhúzzák a végtelenségig :)
watson
watson 2014. 02. 28. 14:28
Előzmény: #2958  watson
vagy valamelyik közbeszerzés? ;)
watson
watson 2014. 02. 28. 14:27
Előzmény: #2955  pf2
Postafiók mester (pf) ;) mi a véleménye a mesélőnek arról, hogy valami komolyabb történetbe bele kéne kavarodni... amit felfüggeszthetünk azzal, hogy amíg el nem bírálják a kárpótjegyet addig abban döntés ne szülessen?

Kérem felméretni a lehetőségeket! pl. stadionépítés finanszírozása álljon meg mert fedezetelvonás történik ;)
vagy NFM jutalomfizetés, vagy NFM költségvetés elfogadás, vagy valami akadjon már be amíg ezt el nem bírálják! ;)

vélemény?
banyaiz 2014. 02. 27. 13:09
Van egy mozgástér az időhúzásban.

De azért ez az ügy nem egy tyúkper . Szóval már amit eddig műveltek benne az is siralmasan néz ki.

Nem érzem, hogy értelme lenne az állam részéről bohóckodni. Mert ha itt 1000 mrd-ról lenne szó az más, de nyamvadt pár mrd Ft.
Janku 2014. 02. 27. 12:44
Ugy nez ki hiaba toltak le az arat 700 ala, nem akar itt senki eladni.
pf2 2014. 02. 27. 11:27
Előzmény: #2954  banyaiz
Ügyvéd mesélt egy rémtörténetet miközben beadtam kárigényemet NFM felé és megtaláltam a postázót!!!!!!!
Alperes 4 ügyvédet váltott , felkészülést kért , bírói elfogultság bejelentés után 6 alkalommal nem jelent meg 4 év után hozott ítéletet papírok alapján a Bíró!
banyaiz 2014. 02. 26. 12:12
Előzmény: #2949  watson
Oké bíróságon is van a postás kártya, meg a kamuzás a megoldásról kártya (ezeket már kijátszották:), de aztán inkább előbb mint később az a pillanat, hogy ki kell nyögniük vmi érdemi dolgot.
banyaiz 2014. 02. 26. 12:11
Király. Jól tetted, hogy elmentél. Navracsics látta mit mutatsz neki? :)

Olvaslak itt benneteket beszélni a helyi képviselővel, nem rossz ötlet.

Nem hiszem ettől fognak aktivizálódni, de ártani nem árt.

Minden szálon piszkálni kell az ügyet, előbb utóbb a fejükre nő a téma.

Mondjuk vsz a jogi szál az ami nagyon fontos mert bíróságon véges az az idő amíg mellé lehet beszélni.
watson
watson 2014. 02. 26. 09:58
Előzmény: #2950  pf2
SZ.K-val aki a kerületi vállalkozókat sem képes képviselni, és P.F-el aki kiírtja a hajléktalanokat a kerületében... velük képviseletről értelmetlen beszélni... aki rájuk szavazatot ad le az egy gerinctelen idióta.

pf2 2014. 02. 26. 09:34
Előzmény: #2950  pf2
ja és tegnap beszéltem a képviselőkkelhelyi szinten

protokoll dolgokra nem járok......csak Bíróságra ))
pf2 2014. 02. 26. 09:32
Netán a XVI és XIV kerület ??

Egyik nyer(het) , a másik hiába az a kerületi pénzen oszgatot milliók nem biztos

Mindenesetre van olyan orszi képv. akire lehet hatni ......

Persze mindent megszavazott eddig is szavazógépként a parlamentben, viszont kerületi dolgokban elég korrekt
watson
watson 2014. 02. 26. 09:14
Előzmény: #2947  pf2
Ott voltam a határán hogy meghekkelem Navracsics beszédét, de előtte az országgyűlés rangidős tagja annyira tiszteletre méltóan beszélt, hogy nem volt szívem hozzá ;)
Ott volt Lomniczi ifjabb és idősebb , ÁSZ elnök, Boros, Schiffer, Pálffy ... (téged nem láttalak)
Végül Navracsics sajtófőnökével egyeztettem és továbbítottam neki a beosztottai elismerő irományával együtt a kérésemet.
Amikor ő beszélt akkor pedig a hátsó sorokból magasra emeltem egy fizikai kárpótlási jegyet hogy tudja hogy van dolga vele. :) Talán egy fotós el is kaphatta mert mosolygott ;))
No meg volt olyan híradós is akit még elcsíptem ;)

Képviselő: két kerültben is próbáltam országgyűlési képviselő útján megmozdítani az ügyet, mindkettő Fideszes és mindkettő alkalmatlannak bizonyult mégcsak egy visszajelzést is elérni. Hiába adtam a kezébe a fogadó óráján azokat a miniszteri anyagokat amiket egy interpelláció vagy komolyabb kérdés feltétel előtt be akart volna kérni magától ;).
Most a kampányban az egyik utódjánál is jártam és az egyik szűkebb (20 fős) fórumán egyeztettem vele, és elküldtem neki is az anyagokat, de eddig semmi érdemleges visszajelzése nem volt neki sem. Lófa@szt képviselők ezek!
(Közpénzen élő szavazógépek) Ezért is a per.

Egyik kerületben indítják a Kamarai adót rabló BKIK-s Szatmáry Kristófot, a másikban az 1 személyes 2 ügyvédjelöltes irodából átláthatatlan módon 160 milliót zsebelő hajléktalanokat kivégző Papcsák bűnözőt... nem önteltség ez egy kicsit? Ezekkel még próbálkozni is reménytelen hogy bárkit is képviseljenek.
totoro
totoro 2014. 02. 26. 08:50
Én is ismerek képviselőt, és olyat is aki nagy valószínűséggel az lesz a következő ciklusban. Aki már molyolt ezzel, és van egy rövid leírása a helyzetről az kérem tegye közzé, akkor továbbíthatná ki-ki a saját kapcsolatai felé.
pf2 2014. 02. 25. 23:20
Előzmény: #2945  watson
Molyol Úr nem is beszélt Navrasiccsal!!

Viszont én a jelenlegi országgyűlési képviselőmet és a várhatóan új győztesnek is megemlítettem a dolgot( kárpótlási jegy felhasználásának utóbbi 8 évi történetét) , ha már a kommunizmus elleni tevékenység magyarországi napján a politikai és gazdasági dolgokról tartottak kerekasztal beszélgetést.
Megemlítve 2007 évben kapták meg a kárpótlási jegyeket a kommunista áldozatok és hozzátartozói.
Eléggé ledermedtek a nem szabványkérdésen!!
banyaiz 2014. 02. 25. 14:32
Előzmény: #2945  watson

Nem rossz ötlet kínos emlékeztetések a nyilvánosság előtt.

Most jutott eszedbe a dolog, vagy tényleg szervezel ilyet? :)

Nem vagyok pesti ha komoly a dolog, pedig lenne benne fantázia vsz. Bár régen szomorú ha ilyesmin múlik méltóztassanak vele foglalkozni.

watson
watson 2014. 02. 25. 14:11
Előzmény: #2943  banyaiz
Gyertek el demonstrálni 18-ra egy kárpótlási jeggyel a kezetekben Navracsics beszédére!!! akinek nincs fénymásolok egyet ;)
banyaiz 2014. 02. 25. 14:08
Előzmény: #2942  watson
Majd a független magyar bíróság , ha a független posta is úgy akarja, és minisztériumi iktatóban is akkor előbb utóbb csak ösztönzőleg hat rájuk. :)
banyaiz 2014. 02. 25. 14:06
Előzmény: #2942  watson
Nem ártana.

Váltottam vele egy levelet még év elején.

Egyszer válaszolt a lényege annyi volt, hogy érzi a problémát és dolgozik a megoldáson.

Írtam neki, hogy jó lenne ezt egy dátumhoz is kötni, mert az egy lényeges szempont, hogy mikor sikerül ezt a bonyolult manővert kivitelezni.

Erre azóta nem válaszolt.

watson
watson 2014. 02. 25. 12:54
Előzmény: #2941  banyaiz
ma 18.00 Terror háza / Andrássy út
Navracsics emlékezik a kommunizmus áldozataira link

El kéne menni emlékeztetni rá, hogy az áldozatoknak olyan kárpótlási jegyet adtak amit leszarnak!

Személyesen Navracsics sem válaszol fél éve a probléma felvetésére.
banyaiz 2014. 02. 25. 12:25
Előzmény: #2940  Törölt felhasználó
Nem tudom igazán erre sem találtam egy egzakt szabályt, hogy miért húztak rá ennyit.

Remélhetőleg felpörögnek majd az események aztán lesz bőven minta az aukciókra brutális forgalmakkal, aztán majd kielemezzük, hogy miért 1700-on is miért 14.50-kor zárult. :)

Topik gazda

oszlopos
4 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek