Topiknyitó: user01 2023. 10. 08. 16:09

Izraeli-Palesztin háború  

Folyamatban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kukker 2023. 11. 01. 08:38
Előzmény: #78  nyuszibroker

"Brutális, hogy ennek az egész gyilkolásnak, mind2 oldalról a VALLÁS az oka."
A vallás szó igazából az szerintem, hogy az az igazságot "vallod" amiben hiszel, hogy az az igaz és azt véded.
Mindegy miről van szó és mi van mögötte.
Lehet az az ateizmus is.
Meg a materializmus is.
Vagy a focicsapat.
Lényegében a véleményed a világról és ezen belül a saját világnézetedről, hogy ez az igaz és ezt kell védenem és mindenki aki ezt a bennem lévő világnézetet erről meg arról - amit megvallok, hogy ez van, mint igazság és így élek - azt kézzel-lábbal véded a másik ellen, szélsőséges esetben a másik megsemmisítésének vágyával.
A gond talán az önfeladás hiánya egy ponton.
Amiből aztán lesz az, hogy egymásnak megyünk a vélt vagy valós igazért. (amit vallasz, hogy van.)
kukker 2023. 11. 01. 08:32
Előzmény: #76  Shortelek

Kijelentettem én bármit is vagy csupán te állítasz valamit egy általad elképzelt dologról? 
A világról vannak információink. 
És azt hisszük, hogy kijelenthetünk, hogy ez meg az van.
Tutira.
Aztán mi van, ha mégsem? 
Én - talán az elmúlt egy évben(?) - kezdtem el úgy gondolkodni, hogy próbálom a  régi "én tudom a tutit biztosan" belsőmet félredobni, ami eléggé nagy százalékban van bennem és eléggé uralja/uralta az életem.
Persze nehéz meg minden ilyen ezzel velejáró dolog, de a fentieken elfilózva lehetséges olyan sok minden ebben a világban, hogy az, hogy mindent önmagamnak elfogadok tuti dolognak amit kapok valakitől főleg egy olyan horderejű ügyben, ahol emberek tömegei halnak meg - állítólag - akkor elég veszélyes lehet valami bélyeget tenni akkor az egyikre vagy a másikra, mert elkezd az ember ellenszenvet táplálni majd ellenséget alkotni a buksiban a másik ellen.
Nálam valami ilyesmi okból van már a világ megkérdőjelezése jobban, mint amilyen voltam anno.
És inkább kérdezek, illetve feltételezéseket teszek sokkal inkább, mint tényeket állapítok meg, legalábbis igyekszem így tenni.
Bár nehéz.
:)
Szóval visszatérve én csak úgy a levegőbe megengedtem egy gondolatot, amiről mindenki azt gondolhatja, amit ő lát bele, mint lehetséges dolgok.
:)
nyuszibroker 2023. 11. 01. 08:28
Brutális, hogy ennek az egész gyilkolásnak, mind2 oldalról a VALLÁS az oka. Ami szerintem ráadásul mindkét oldalon a békét tanítja (a zsidóknak tuti -lásd 10parancsolat, amit ŐK mint kiválasztott nép "személyesen" kaptak Istentöl, az alap muszlim sem hiszen hogy gyilkora szólít fel). Mekkora ellentmondás...  Ha nem lennének vallások vajon béke lenne arra? 
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 07:48
Előzmény: #75  kukker
Igen.
Shortelek 2023. 11. 01. 06:32
Előzmény: #75  kukker
Mit akarsz cáfolni, hogy nincs hamasz terrorizmus?
kukker 2023. 11. 01. 06:21
Előzmény: #74  Shortelek
Lehet olyan az életben, hogy valaki kitalál egy valamit, hogy annak a létezése okán megtehessen valamit?
Shortelek 2023. 11. 01. 02:34
Előzmény: #73  Bodegue
A hamasz szerinted mi?! A paleaztinok kaptak ekég időt, miért is nem menekültek el, miért tűrték meg a hamaszt?!
Bodegue 2023. 11. 01. 01:46
Nincsenek szavak arra, amikor valaki az általa kijelölt menekülőútvonalon bombáz családokat. Állatok. 
Ekorra böszmeséggel az életemben nem találkoztam. 
Az nem önvédelem, hanem népírtás.
Törölt felhasználó 2023. 11. 01. 00:49
Most már az eredetileg izrael imádó szakértő is ledobta a láncot. 
https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1719458243779395954?t=r8BDbjodv_cc_ES89KEhhQ&s=19
Jelentleg már 10000 körül lehet a polgári áldozatok száma, a sérültek ennek a többszöröse. 
Törölt felhasználó 2023. 10. 31. 20:31

Azoknak, akik a jogi helyzetet meg akarják jobban megérteni, azoknak, akik sokat írnak ide, de semmit nem értenek belőle!
https://www.youtube.com/watch?v=MVRt468kO9g&t=2s
badsector1
badsector1 2023. 10. 31. 17:50
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
Ukrajnában putyin indította háborút, az igaz ő egy politikus terrorista állat.
Törölt felhasználó 2023. 10. 31. 16:03

Ugyanaz mint ukrajnában: a politikusok háborút indítanak, a kis emberek vonulnak a lövészárokba. 
Mindeközben a politikusok pereputtya nyaralgat erre-arra🤔"Israeli reservists have criticised Benjamin Netanyahu’s son Yair for remaining in Miami rather than joining the fight against Hamas.The 32-year-old is living in Florida, where he moved earlier this year after he was sued for defamation in Israel over social media posts against a political activist."
Törölt felhasználó 2023. 10. 31. 15:43
https://twitter.com/amnesty/status/1719320410322550886?t=si9udXSHaFzCJN0eNkm_0g&s=19
"Az Amnesty International által áttekintett bizonyítékok azt mutatják, hogy Izrael fehér foszforfüst tüzérségi lövedékeket használt a déli határváros, Dhayra, egy lakott polgári terület elleni támadás során. Az Amnesty International Crisis Evidence Lab ellenőrizte azokat a videókat és fényképeket, amelyek fehér foszforfüst tüzérségi lövedékek használatát mutatják be Dhayrában október 16-án. Az Amnesty International kutatói interjút készítettek Dhayra polgármesterével, egy dhayrai lakossal, egy elsősegélynyújtóval, aki elősegítette a sérült civilek közeli kórházba szállítását, valamint egy, a sérült civileket fogadó kórházban dolgozó sürgősségi orvost."
" The attack must be investigated as a war crime."---Amnesty 
Törölt felhasználó 2023. 10. 31. 10:11
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
Ha tudnál olvasni, akkor nem kellene külön elmagyarázni, hogy ez pont fordítva van és az ártatlanokat kell védelmezni minden körülmények között. 
Elhiszem, hogy ez egy háborúpárti trollt frusztráljs, de ez engem tényleg nem zavar. 
Üdv, szép napot 🍻🕊️😎
Törölt felhasználó 2023. 10. 31. 10:07
Előzmény: #64  Shortelek
Természetesen. 😉
Törölt felhasználó 2023. 10. 31. 07:42
Előzmény: #62  Beerman
Ő egy terroristasimogató, lényegtelen, hogy ruszki terror, vagy dzsihadista, az ártatlanok ellen, a terroristák mellett lép fel, közben békepártinak vallja magát. Ha nem válaszolsz neki, megszűnnek a játszótársak és talán elballag. Éjjel egykor, hajnalban 5-kor hozzászólást írogat, valószínű nincs senki körülötte, vagy éjjeli őr. A hétvégén 100 ukrán- orosz hozzászólásból 35 volt az övé, ebben a topikban pedig a 60%-a, emellett folyamatosan trollkodik, néha lecsap rá a modi, akkor kap 30 nap pihenőt és nyugodt  lesz a fórum. :)
Shortelek 2023. 10. 31. 06:36
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
Látom kvasztics ehhez is értesz.
Törölt felhasználó 2023. 10. 31. 05:06
Előzmény: #62  Beerman
https://twitter.com/Trickyjabs/status/1718887609211011208?t=5xnlQyAMDTnmwmI0Zyq0OA&s=19
Amíg ilyen embereket termel ki a konfliktus, addig igazad van, ez lehetetlen. 
A megszálló erők a rengeteg civil legyilkolásával a terroristák új generációját hozzák létre, így ez egy végtelen történet ezzel a módszerrel... Valami mást kellene kitalálni, talán egy élhetőbb Gázai övezetet. Egy gettóban,  bezárva, minden kilátás nélkül a jövőre, kódolva van a terrorista utánpótlás. Szvsz 
Beerman
Beerman 2023. 10. 30. 22:56
Előzmény: #60  Törölt felhasználó

Szerinted egy terrorszervezet ellen be lehet tartani, vagy tartatni mindkét féllel a nemzetközi humanitárius jogot, miközben az két országra lett kitalálva és még oroszo. ukrajna esetében sem tudják betartatni?? :))
gazmber 2023. 10. 30. 12:20
Előzmény: #52  vigkrisz

https://www.portfolio.hu/global/20231030/terkepen-az-izraeliek-gazai-invazioja-kette-fogjak-vagni-az-ovezetet-648621
kettévághatják az övezetet...a civilek majd gondolom távozhatnak délre, a terrorista 'patkányokat(?)' meg sziszematikusan elkezhetik kifüstölni az fészkeikből... 'oszt jónapot'...(?) szvsz

Topik gazda

user01
user01
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek