Szia Ha van külföldi lakcímed és jövedelmed, akkor ott nyithatsz, ahol élsz és adózol. Ha Mo-n élsz és adózol akkor tudtommal automatikusan ide tesznek.
Sziasztok! 1) Hol találhatom meg mennyi a nasdaq elérésének éves díja az IB-nél? 2) Milyen díjakat számol fel az IB? (Nem kereskedni szeretnék, hanem kozep es hosszu tavon befektetni osztalek alapu portfolioba) 3) Lehet IB szamlan huf->eur valtani, majd tartani?
Engedélyezni kell valahol a beállításoknál (én regisztrációnál csináltam, még tesztet is kitöltetett velem). Élesben még nem próbáltam (lásd a kérdésemet lejjebb), szóval nem biztos, hogy működik. :) A kötvény pont azért kockázatos, mert a részvényekkel ellentétben sokan nem tudják, hogy bukni is lehet rajta, ha idő előtt akarják eladni. Méghozzá sokat, ahogy napjainkban a régebbi kibocsátású hosszúkon.
Sziasztok! Hamarosan lejáró PEMÁP-ból felszabaduló EUR-t nyugat-európai államkötvénybe fektetném, de az IB szerint a profilom alapján nem vagyok rá jogosult. Mi lehet ennek az oka? Rejtély, hogy ha részvényt enged venni, akkor kisebb kockázatú eszközt miért nem...
köszi én csak azt nem értem teljesen, hogy míg a változás előtt amikor vettem egy részvényt akkor simán átváltotta a HUF egyenlegedet a kívánt valutára. Ha amerikai részvényt vettél akkor USD-re Azóta viszont ezt a váltást a TWS programban a Virtual FX sorban USD.HUF megjelöléssel hozza mintha csak virtuálisan váltotta volna át a forintomat USD-re. Korábban ez nem volt. Ki is próbáltam, hogy vettem részvényt úgy, hogy USD egyenlegem negatívba ment, így a HUF egyenlegből váltott. Viszont amikor eladtam akkor a Virtual FX sor változatlan maradt. A nagy kérdés bennem, hogy most október 17-től a vásárolt részvények USD-ben vannak vagy forintban. Hisz azért veszek US részvényeket hogy a pénzem ne forintba legyen.
sajna okt 17töl megszüntették az IBCE-nél a váltogatást. Max ha a negatív egyenleged keletkezik azt engedik kiegyenlíteni váltással. Jött erről értesítés is egyébként.
Köszi Szerintem akkor maradok a sima részvény vásárlásnál, hisz ha jól nézem arra nem számol fel váltási költséget. Ha a vett részvényt utána eladom akkor meg már USD fog jóváíródni. Ahogy számolgattam a legolcsóbb megoldás HUF-t utalni az IB-re és ott részvény vásárlással átváltani USD-re. Wise 100k HUF átváltására és kiutalására 706 HUF-t számít fel plusz a banki költség amiért kiutalod a Wise-nak, ez nálam 300 HUF, így összesen 1006 HUF 100k-HUF esetén. Ha simán kiutalok az IB-re akkor marad százezrenként a 300 HUF költség.
Ez egy új kondíció, már nem lehet vásárlás nélkül váltogatni, lásd a linket a #788 hozzászolásban és az utána lévő beszélgetésben. Az általad felvázolt mindkét megoldás jó. Én úgy tippelem, hogy az IBKR vált jobb árfolyamon, pláne ha Wise-nál a váltási díjat is beleveszed a számolásba.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Egy ideje az IB a cash
account számlán nem engedi a váltást. A valutaváltás menüpontban
hibaüzenetként írja ki, hogy nem engedi a számlát negatívba fordulni
miközben, bőven marad még a váltani kívánt HUF-ból. Az alap
deviza a cash accountomnál USD. Ki tapasztalta esetleg ugyanezt illetve miért nem lehet váltani? Mi a megoldás? Simán veszek részvényt és az IB automatikusan vált, vagy inkább wise-n váltva USD utalok ki az IB-re?
Sajnos így van. Nagyon nagy szívás hogy nem adhatnak kamatot a szabad egyenlegre a magyar leánynál. Azt hiszem itthon csak bankok adhatnak. Azért sok más dologban fényévekkel jobb az IBKR a magyar brókereknél. De tény, hogy buy and hold esetén a TBSZ szinte mindent visz, remélhetőleg hamarosan bevezetik már.
Random emigráns vagyok, pár hete használom az IB-t, legnagyobb megelégedéssel. Egyedül arra nem jöttem még rá, hogyan lehet pre és after marketer kereskedni. Valaki tudna segíteni hálás lennék.
Magyar állandóval csak IBCE-nél lehet a számla, vagy lehet IBIE is? Látom csak itthon nincs kamat a szabad egyenlegre, IBIE-nél HUF-ra már 14%-ot ad. https://www.interactivebrokers.ie/en/index.php?f=46788 Tbsz nélkül nincs sok értelme IBCE-nek.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF