A belgáktól, vagy IBIE esetén az írektől visszaigényelheted a már befizetett kamatot. A magyaroknál mindenképp be kéne fizetned a 15% adót amennyiben itt élsz, 13% szochot az IB egyik ügyfélszolgálatos munkatársa szerint nem kell fizetni.
Sziasztok! Abban az esetben ha a BTI, illetve pár más (UK) részvény esetében az osztalék utáni forrásadó nem külföldi forrásadóként, hanem magyar forrásadóként került levonásra a tax statement szerint, de megvan a 15%, akkor azt hova kell beírni? Nem írhatom a külföldi osztalék mellé mint levont adó, mert nem külföldön vonták le, ugyanakkor ha csak a külföldön levontat írom oda, nincs meg a 15%, közben levonták, de az IB szerint magyar forrásadóként.
Akinek van BTI mit gondol erről?
Én úgy tudom hogy a számlán lévő pénz kamata után a wise befizeti a 30% ot a belgáknak. De ha a pénzpiaci kötvényes megtakarítást csinálod a wison akkor azután már magyarban kell adózni 15%szja+13% szocho mivel befektetési alap és nem tőzsdén veszed. Wison erről van részletes leírás de most nem találom.
Sziasztok! Érkezett már idén valakinek USA részvény után osztaléka? Ha igen, mennyi volt a USA forrásadó levonás? Elvileg 30% az általános adókulcs, de adóegyezmény esetén 15% (ami ugye nekünk nincs). Illetve az is kérdés lenne, hogy a magyar vagy az ír IB-nél kaptátok-e, hogy kiderüljön, van-e ebben különbség.
Sziasztok! USA állampapíronon megkeresett kamatjövedelmet szerintetek melyik soron kell feltüntetni az adóbevallásban?- 172. Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem és adója- 183. Kamatból származó külföldön (is) adóköteles jövedelem és adója. Ami miatt elbizonytalanodtam: első körben az Int.Brokers a NAV felé a 172-es sorra küldte be ezt az adatot, de rossz értéket (nem raktak bele minden tételt, most viaskodok velük, de nem kaptam új adóigazolást), most pedig azt mondják ezt a tételt a 183. soron kellene feltüntetni, teljesen ellentmondásosak..
Írországban bejegyzett ETF kifizetései minek minősülnek? Osztalék vagy kamatjövedelem? Év közben osztaléknak számolta el az IB, a tax documentben kamatnak, az M30-ra meg nem írta rá egyáltalán. Valaki? :(
"Azt mondjuk nem értem, hogy ez miért nem kamatjövedelem, ha a Wise cash payback az a NAV szerint." A Wise-nél 30%-ot levonnak a belga adótörvények szerint, tehát, jól gondolom, hogy nekünk itthon már nincs fizetnivalónk?
A német tőzsdéken kapható certik "kicsit" más kategória, mint a magyar Erste certik. Reggel 8-tól este 10-ig lehet kereskedni, több, mint egy tucat kibocsátó, normális spread, nem eltűnő árjegyzők, magasabb tőkeáttétel, kisebb jutalék. Mindenben jobb.
ez elég gáz, senkinek sem jó, sem az ügyfélnek, sem a brokernek, sem a kibocsátanónak. Mindenki kereshetne rajta egy ideális világban. Egyre kevésbé vagyok oda IBKR-ért, még jó h TBSZ-eim Ersténél hagytam.
Sziasztok! BÉT Erste certiket nem tudok kiválasztani kereskedésre (nem is találom meg keresőben) se név se ISIN kód alapján, kereskedési profilban elvileg minden engedélyezett. Segítenétek kérlek nálatok megy-e vagy miképp keresitek ezen instrumentumokat? köszi szépen előre is!
Sziasztok! Most szeretnék IBKR számlát nyitni, nagyobb összeggel. Tudna valaki küldeni privátban egy referral kódot ide: clehel kukac gmail pont com Előre is nagyon köszönöm!
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF