Profik nem 1000 usd-vel kereskednek!
Nem mindegy a számla mérete, mert mint írtad izgulsz amikor beragad a pozi, mondjuk be van ragadva 100 usd, de nagyobb pozival,mondjuk 10 szer ekkorával 1000, fel tudnád dolgozni, és ne gyere azzal hogy ha több pénzem lenne mert ez nem igaz.
A számla méret nektek nevetségesen kicsi szerintem :) Szerintem itt van olyan akinek 1 pip fedezné az egész számlámat... Igazából szerintem az nem lényeges annyira, hogy 1 milla vagy 100 milla én csak tanulom még mondhatni tesztelek, mert a demo nekem csak hátrány. Amúgy meg pici pénzel szerintem nehezebb hozni a jó %-ot. Pl. Ma nyitottam egyszerre 2 pozit nem szeretném, ha kiráznának. Elvileg most kellene befejeznem, mert ilyen hasznom lehet sosem lesz :) 8 nap után 72.7% Az a baj kezdek rászokni, már most ürességet érzek, hogy holnap nem izgulhatok a beragadt pozi mikor vált vagy látom szépen emelkedni a nyereséget :) Egy profi leírhatná ő hogyan oldja meg ezt. Pl. 1000$-ral kereskedik s minden 300-400$ feletti hasznot havonta kivesztek és mindig marad bent egy azonos tőke ?
"Hullámelméleti alapon Prechter már tavaly november óta shortot hirdet = ?"
Ezt csak azért írtam hogy nincs garancia semmilyen elemzésre, mert elméletileg ő hullámelméleti guru.
50/50%!!
Mondjuk a találati arányod ha jól emlékszem 80% talál 20% veszít a lezárt üzletek közül.
Én azt írtam, hogy ha megnyitsz egy tradet,50/50% hogy nyerőben vagy bukóban zárod.
Előre nem tudhatod, hogy a frissen megnyitott trade a 80%-HOZ, VAGY A 20% FOG tartozni, ez csak lezárás után derül ki.
Így már jó?
Abban meg neked van igazad, hogy azért nyitunk üzletet, mert nagyobb esélyét látjuk a nyereséges végkimenetelhez, technikai elemzés hullámelmélet, vagy bármilyen más segédlet alapján.
Ha nem haragszik meg, egyedül Blau nem rendelkezik komoly stratégiával, utólag mindannyian tudjuk hol kellett volna venni....
igen, ez egy örök téma...a tőkeáttét.
Önmagában a magasabb tőkeáttétnek nincs semmilyen veszélye, sőt, mivel kevesebb fedezet kell hozzá, egy beragadt pozíciót jobban át tudsz vészelni általa.
(pl. 1:200->1:500 2,5* tovább tudod tartani a pozíciót, persze ha van egyáltalán érteleme, mivel a margin 2,5* több).
Itt, mint mondták a veszély az, ha a csábításnak engedve ,1 helyett pl. ,25 pippel "játszol".
Ezzel a margin előnyt tulajdonképpen elveszted, mert a veszteség mértékét is 2,5*-esére növelted.
Ha nem változtatsz a kötésméreteden, hanem 1:200-nak megfelelő össz. kötésméretet használsz, akkor viszont 2,5* annyi ideig bírod a pozíciót tartani.
Ezen már lehet vitatkozni bátran...
Törölt felhasználó2011. 03. 04. 11:17
Na kitörtek az Eur/usd és EUr/jpy Ilyenkor húzzam fel a stoppot igaz ?
Törölt felhasználó2011. 03. 04. 11:17
Na kitörtek az Eur/usd és EUr/jpy Ilyenkor húzzam fel a stoppot igaz ?
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.