EUR/USD: Jó napja lehetett idáig a brókereknek, a spekik égethették a számláikat rendesen. 68 pip-es range-ben mozgott a kereszt. Vajon hozza még a 134-es átlagot? :)
a trader időfaktor az egy nagyon megítélés alá esik ..
ez egyéni felfogóképességtől és természettől függő valamik ..
nem az idő eltelte hanem egy bizonyos mindösszes "hajlékonyság" az ami döntő lehet ..
van aki már 1 év alatt készen áll rá , és van aki 7 év után sem ..
a baráti körömből azt tudom erre mondani , hogy azok a hamarabb nyerő traderek /lennének/ akiken kívülről látnivalóan úgy az életüket és a családjuk életét is jól a kezükbe tudják tartani ..
van bennük kompromisszumkészség , átlátják a dolgokat és a döntéseik többnyire az adott helyzethez a legjobbak - viszont ami a legérdekesebb : kevesebb az empatikus képességük .
ez utóbbin aztán elgondolkodva arra jutottam , hogy bizonyos dolgok elől el képesek zárni a saját érzelmeiket..
viszont a következetességük miatt pont ezek azok az emberek akik vezetőnek születtek ugyan , de mereven elutasítják a tőzsdét pontosan ezen felfogásuk miatt ..
én meg kívülről látva őket tudom , hogy halomra nyernék magukat ezekkel a kvalitásaikkal ..
anyám !! ha én ilyen tudnék lenni mint ő /ők ... kétszer is elváltam és fingom nincs mi is az a kompromisszumkézség :) , na meg ahogy élek :)
nos éppen ezekért nagyon nehéz volt ehhez a sokrétű és sokrészén hülye természetemhez igazítani a kereskedésemet , és mit tagadjam : nagyon nagyon sokba is került nekem .
de kitartottam , de az igazság az hogy ebben benne van az is , hogy ebbe sűrűsödött bele az összes keservem is , ami elfeledtette velem azt a kereskedés közben hogy mi volt folyt körülöttem és velem .. szóval , így szól az igazság ebben ..
azt a rohadt piacfelcibálós, csapkodós k...a anyukáját... ilyenkor gyűlölöm nagyon a piacot.. stop kiütött eur/usd-n és dji -n.. nem nyugszanak, muszáj nekik felfelé cibálni, aztán úgyis beszakadnak a francba...
Nekem ma egyértelműen reszeltek, mert a beragadt pozícióim diktáltak.
Ma 3 tiszta helyzetet pontosabban 2-t nem játszottam meg (1 short, 1 long, pedig az ablakot is kinyitottam, csak gombot nem mertem megnyomni), ill. 15:56-kor egy shortot inditottam (tudtam, hogy esés lesz), amit lezártam 59-kor.
Elmentem tankolni, majd 30 pip esés fogadott.
Ennyi, maíg a beragadt pozijaim le nem zárom, így vagy úgy, nem tudok hideg fejjel döntést hozni.
Nem jó párt választottam, ez sajnos előfordul. AUD/USD lett volna a kedvezőbb. Mondhatnám, hogy elég erdménytelen ez a nap (-2pip), de nem teszem. 4 poziban is benne voltam, egyik sem úgy alakult, ahogy azt elterveztem, mégis a veszteséget alacsomyan tudtam tartani, és úgy gondolom ez is szép eredmény. Fáradtnak érzem magam, innentől csendes szemlélője vagyok az eseményeknek.
nem, egyáltalán nem, és ez benne a legfájdalmasabb :)
figyeltem, hogy amiket beírsz, valójában nagyon jól letisztult gondoltatok a tapasztalataid alapján (mindig kell pozi, minek, mikor?; indikkel való önbecsapás; stb.).
csak ezekhez kell egy idő amíg megérti a fogadó oldal, ha még nem jutott el odáig a fejlődésében.
Én még kisbaba korban vagyok a tőzsdén (2,5év), te lehet, hogy már kamaszkorban, többet tapasztaltál, szűrtél le következtetéseket.
Én a tegnapi csúcs és a mai nyitó felett longba lépnék, amit most nem látok. Shrtot csak ezek törése esetén keresnék, ráadásul rohadt magas a spread-je.
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.