ez igen! gratula!
Ezért félek én ettől, elképesztő, 2 pötty és fent volt 91$-on.
Apropó, a határidő mikor vált (minden hónap 3-ik péntekjén?), mert én mindig elfelejtem átváltani, nálam még 86$ volt :(
Az biztos, hogy dinamikus esésnek nyoma sincs, korrektív az eddigi mozgás, amelynek a harmadik hulláma megközelítheti majd azt a bizonyos halványpiros tartományt -> nem piszkálom, keresek más elfoglaltságot.
a befektetett tőkére nézve 30% pluszban van, most várom hol nyit és bízok benne, hogy a Bahreini (arab) események számomra kedvezően hatnak az olaj árára ami ezáltal drágulásnak indul a következő héten
Ezt már megbeszéltük párszor, ha már próba, inkább arról írj valamit, hogy látod, mit érdemes venni vagy adni a héten és miért. Pl. egy kis AUD/USD long?
Nem feltétlen következik (bonyolódhat még az alakzat), ezért írtam két verziót. De mivel a WXY egy korrektív alakzat (tehát az adott hullámszinten érvényes aktuális trend ellen megy, most éppen felfelé), amikor az alakzat tényleg elkészül (= a korrekció véget ért), a trend folytatása várható. A trend ebben az esetben lefelé mutat -> trendhullámmal indul lefelé (amely impulzív "ötös" hullámmintát jelent).
Remélem érthető. Kérdeztél korábban a sűrűségfüggvényről, ezt az elemző szoftver rajzolja a különféle hullámmintázatok alapján segítségképpen.
Ezért érdekes ez az egész. Persze az elliottizmus és a TA is fibonacci számokat alkalmazza, így nem meglepő, hogy az én ábrámon is azok az ellenállások, támaszok jönnek ki, mint szarvasnál.
A könnyebség kedvéért arannyal kiemeltem azt a zónát is, amit ő említett. Nem meglepő módon a fibó 61,8% közepe!
Azért, hogy jobban látszódjon mit akarok mondani az M30-as ábrát teszem fel a teljes indikátorlistámmal! M15-ön is impozáns egyébként.
A kék szaggatott az ellenállás (BB Top is egyben! piros nyíl).
A piros körök jelzik, hogy miért gondolom az esést. A szürke BB center (piros nyíl) megállíthatja, pattanthatja az esést, de a szétnyílt BB Bottom (piros nyíl) jelenleg a 38,2% fibón áll. Persze fog szűkülni, de egy biztos, a 61,8%-ig le fog jönni, ott dől el, hogy mi lesz tovább, csak visszateszt-e, vagy letöri, és irány a 38,2%. Nyilván nem egyenes(?) vonalban fog idáig eljutni. Ne feledjétek M1*5=M5*3=M15*2=M30!
A barna vastag vonal a MVAC200 M30-on.
Frissítés: Jelenleg pozi nélkül várom a vasárnapi nyitást, shortot tervezek nyitni a képek által sugallt célár környékén, mert jelenleg úgy tűnik, hogy további emelkedés esetén is előbb esés jön innen.
A felfelé korrekciós alakzatunk válaszút elé érkezett az 1. képen látható értelmezés szerint. A képen az Y hullámcsúcs a W-re vetítve az ideális arányok szerint zárulna vasárnap/hétfő hajnalban, nagyjából a képen jelölt magasságban, ahol Y = 1.38 * W (1. kép). Az alakzat utolsó fekete C fel hullámát közelebbről nézve kb. szintén ez a célár jön ki a kész hullámra (2. kép). Szóval ez az értelmezés rendelkezik némi hátszéllel.
A folytatást illetően a képeken bejelöltem egy halványpiros határvonalat/sávot. Ha ezen úgy megyünk át egy impulzív hullámmal, mint kés a vajon, akkor jó esélyünk van rá, hogy ez a WXY alakzat valóban kész és meg sem állunk egészen a fekete B alja körülig. Ha viszont ezt a halványpiros zónát hármas szerkezetű hullámmal közelítjük majd meg, akkor valószínű, hogy ismét pattanunk és az 1. képen levő WXY alakzatunk más értelmezést igényel a február eleji 1.38x-es csúcstól kezdődő teljes eséssel egyetemben (erre később visszatérünk, mert a párhetes folytatás szempontjából fontos).
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.