NDX daytrade a nyitas utan egy oranyi kis emelkedes utan lefordult ahogy vartuk, es elindult wave(b) lefele. Meglehetos meredek az eses. DOw vezeti lefele a zuhanast, eddig -0.8%, es mivel (b)-t szokasosan 3 subhullamosnak varjuk, igy egyelore kis menetkozi korrekcio utan tovabbi eses varhato. Nagyjabol megegyszer ekkora, mint eddig. . https://imgur.com/a/p0wCq35 . SPY nagyon hasonlo. A DOW viszont egesz mas szerkezet. Rizikos. Ott erdemes nagyon ovatosnak lenni.
A Kinross Gold a piac július 31-i, szerdai zárása után tette közzé negyedéves eredményeit. A vállalat részvényenkénti nyeresége (EPS) 0,14 dollár volt az előző negyedévben, ami 0,01 dollárral felülmúlta a 0,13 dolláros EPS-re vonatkozó konszenzusos becslést. A társaság bevétele 1,22 milliárd dollár volt a negyedévben, szemben a konszenzusos 1,20 milliárd dolláros becsléssel. Az előző év azonos negyedévében a társaság részvényenként 0,14 dolláros nyereséget ért el. A társaság negyedéves bevétele 11,6%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.
Gold uj ATH-n van, es a chart egyelore maradt bullos 120min - 240min szinten is. Az arany ara a 2020 eves csucson 2080$ volt, es akkor a GDX banyasz index 45$. Most viszont az arany ara 2500$, az majdnem +20%, de GDX banyasz index 38$ lemaradva. Szoval, az aranybanyaszok nem kovettek profitban es arfolyamban. . Da ami kesik... A profit 2020-2024 kozott pl. Barrick eseteben nagyjabol valtozatlan maradt, 1.0 - 1.10$/sh. Igazabol arra szamitok, hogy a profit a mostani Gold arak hatasara Q3-Q4-ben vegre felmegy +35%-ot, es vele Barrick eleri az EPS=1.40-1.50 $/sh sav szintet. Es vele a PE=20 szorzoval a 19-->28$ arat. A kicsi es heves mozgasuak, mint KGC mar joval a 2020-as arafolyam kornyeken van. Es folotte lesz.
végül OMV helyett Wizzairt vettem. Nagyon sokat esett a Wizzair. Jól írod, szezonálisan nem időszerű, de pl év elején is volt 23 font ha jól emlékszem. Azaz ha 16 font körül vettem, akkor talán nem ragadok be vele
eVTOL startup cegekben nagy mozgolodas latszik, favoritom az ACHR, amiben a Stellantis kezdett gozerovel reszesedest vasarolni. Cathy Woods is beszallt 3 dollar kornyeken, jelentsen ez jot, vagy rosszat.
Jesz. Raadasul a nagyok nagy resze a kotvenyeik miatt nem bankoknak vannak eladosodva. A rotacio valszeg elkezdodott, mert szeptember mar kozel, de ovatosak. Ez nem feltetlenul jelenti azt, hogy a techbol teljesen kitaraznak, hanem egy reszet atcsoportositjak kisebbekbe igy jelentosen csokkentik a portfolio kockazatat. Szoval ettol meg emelkedhet a koceraj, csak a lendulete lassul. Ha ez a forgatokonyv, es nincs azonnali fenyegetettseg, akkor ez lehet egy utolso egyuttes emelkedes egy nagyobb/ujabb lejtmenet elott (min. 15-20%). De ugye kerdes hogy honnan :)
A kamatvágásokkal kapcsolatban nem értek veled egyet. Szerintem ez nem a tech cégeknek lesz jó, hanem a relative nagy adóssággal rendelkező kis cégeknek (Russell 2000). A tech cégek pont, hogy hasítottak az elmúlt időben mivel adósságuk szinte semmi és tele vannak pénzzel. Ezért a befektetők inkább ide bújtak a kamatemelések elől. A kamatcsökkentésekkel szerintem elkezdődik a rotáció a kisebb cégek felé.
A repulos es autos temakat szerintem hagyd beken, azok meg jo konjuktura es GDP-konstruktiv idokben is eroseen ciklikusak (de mostanaban nyilvan gazd. ciklus vege van) es raadasul a szezonalis mukodesuek/keresletes, emiatt a kozelgo oszi idoszakra nem epp idoszeru. Szerintem ciklikus temak helyett nezz defenziveket, tipikusan drug, healthcare, utility, energy, defense . Talan OMV szobajonne nekem is. Ami itt 37-38 savban vagy hatszor fordult meg az utolso 5 evben. De 36 szinten szigoruan stoploss. Igy eleg jo a Risk/Reward= 2/10 (mert 2-vel lejjebb stoploss kilep, viszont mehet 48-ig ha megfordul es megy felfele ev vegeig)
SPY daytrade A csonka wave(v) utan a tegnapi rally elso, wave(a) szakasza nagyobb lett mint elsore vartam, befedte a wave(iii) elejen maradt gap-down rest is. Es lefordult, ez wave(b) lehet. Utana a varhato wave(c) kisse feljebb megy, es valoszinuleg az is jol tradelheto lesz. . https://imgur.com/a/MLoUEq1 . Az NDX teljesen szabalyos wave(v) volt, de a felpattanas vegulis joval kisebb lett mint SPY volt; meg se probalta befedni a gap-et. De ez nem jelenti, hogy (c) hullam sem lesz nagyobb, akar (ii) topig, (mert lehet rovid ideig tarto forditott iranyu rotacio DOW-->NDX fele ujra, par napig a jovo het elejen). . https://imgur.com/a/v7PuqEd . A lehetosegekben ALT. esetkent benne van, hogy a vart wave(c) nem is felkorrekcio lesz, hanem megprobal uj ATH-ra menni, e s wave(iii) lesz belole. HA igy lenne, jo lenne azt precizebben tradelnem. . 2)Olaj Most mar majdnem egy eve hullamzik egyre szukulo savban. Es ilyen mozgas utan szokasosan heves kitores, es nagy momentumu szokott lenni. Nem kell elore elkotelezodni, de osszel erdemes szarazon tartani a puskaporos hordo penzt. . https://imgur.com/a/WUX1AGO
Dicsértessék ! az egyik tréder és kufár apácánk szerint ( nem megbíízható ,, mert ledér ) :
Erős vállalati eredmények: Az olyan nagy tech cégek, mint a Microsoft, Alphabet (Google anyavállalata), Apple és Meta (Facebook anyavállalata) pozitív eredményeket közöltek, vagy optimista előrejelzéseket tettek közzé. Ez általában bizalmat ad a befektetőknek, ami emeli a részvények árfolyamát.
Csökkenő inflációs aggodalmak: A legutóbbi inflációs adatok és a Fed kommunikációja arra utaltak, hogy a kamatemelési ciklus vége közeleghet. Ez különösen jó hír a technológiai szektornak, amely érzékeny a magasabb kamatlábakra. Az alacsonyabb vagy stabil kamatok általában kedvezően hatnak a növekedési részvényekre, különösen a technológiai cégekre.
Gazdasági növekedés jelei: Az amerikai gazdaság néhány területén javuló kilátások is támogatták a piacot. Bár a gazdasági lassulás továbbra is fenyegetés, néhány friss adat arra utal, hogy a gazdaság ellenállóbb lehet, mint korábban várták. Ez pedig pozitívan hat a befektetői hangulatra.
Pozitív piaci hangulat: A geopolitikai kockázatok és a recessziós félelmek némileg enyhültek, ami növelte a befektetési kedvet.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.