A céghez nem tudok hozzászólni, de a saját fejlesztésű chippet lehet érdemes megkapargatni egy kicsit. A semiconductor ban miatt kinai fejlesztésű chipet Kinán kivül legyártani (pl Taiwanon) elég macerássá vált.
Ha mar Kina. Zeppet nezegetem, mert van toluk egy okos oram, masfel eves, az akksi siman birja egy hetig toltes nelkul. Fejlodik a ceg, a xiaominak ok gyartjak a MiBand es tarsait, a xiaomi birtokolja a ceg jelentos szazalekat. A Zepp probal fuggetlenedni, sajat termekvonalat keszit, belevagott a hordozhato orvosi diagnosztikai keszulekekbe is (sport esemenyek, gyors reagalasu erok, mentok, privat szfera), a teljes ceg jelenleg 600m dollar arbevetel mellett 68m dollart er. Jelenleg veszteseges, marginok alacsonyak, marketing es fejlesztesi koltsegek viszik a penzt. Van reszvenyenkent 2 dollar cash, arfolyam 1.12 Az eses okai: Kina, delisting, chip hiany, ellatasi lancok, draga szallitas, covid, stb. Teljesen sajat fejlesztesu processzort hasznal, nem kene erintse az USA chip embargo se. Nekem ezen az arfolyamon elegge jo vetelnek tunik, de 2 dollaron is annak tunt, szoval nehez kerdes. Ki mit gondol?
Vagy lesz 20 év döglődés mint a japóknál 90 után. Kina demográfiában 25 évvel van Japán mögött. A fejlődés is valszeg hasonló pályát fog leirni.Jönnek a Jinpingi pangás évei.
Kicsit sokan vannak, egy elöregedő társadalom, szóval ott elengedni a covidot szerintem kicsit más lenne mint itt Európában. Beoltani is több muníció az embereket vagy tudják, hogy az oltásoknak vannak nem kívánt mellékhatásai de erre inkább nem gondolok.
Kinai papirt rohadt egyszeru tartani. Vagy 0t er, vagy 5/10x kozt. Na most a pf 3/5 %aval be lehet sztem vallalni a 2,. legnagyobb gazdasagot a vilagon. Tobbel nem mernem. Nyugodtan tartom oket, ha megtamadjak tajvant menekules, kb ennyi.
Valszeg ez a zero covid policy a hatalmi harc része. Egyszerűen eltávolitanak mindenkit, akit ellene szól. A zero covid policy gondolom zero ellenvélemény policy.
Én csak azt nem értem, hogy van jópár kipróbált és jól bevált vakcina. Nem lenne olcsóbb megvenni azt és mindenkit beoltani mint így baszakodni? Vagy akkor oda lenne a kínai renome, hogy a saját oltóanyaga szar?
Én is tegnap belevettem pár kínaiba de csak minimális 160 dollárokkal, hátha lesz egy minimális 10% os pattanás. De én is lefelé várom. Nekem a teóriám még mindig ugyanaz, hogy egyszerűen a globális amerikai tőke már eldöntötte rég, hogy kivonul a kínai papírokból. Ezt követi a nyugati tőke is. Blokkosodás megindult. Szerintem amíg a geopolitikai helyzet nem csitul addig Kínai papírok forró terület.. Nem elfeledni a kínai papírok kezdték az egész lejtmenetet tavaly nyáron. Oké ,hogy fb is vesztette az értékét, de nem 5-öd részére esett vissza mint a Baba. Konkrétan a Kínai papírok értékét bő 1 év alatt legyalulták teljesen.
Tapasztalt invesztor vagy, szoval nem kell meselni az "eso kes" tortenetrol. Ugy gondolom, Xi mar a partkongresszus elott is kemenyebb kommunista ideologizalt politikai es gazdasagi vonalat vitt. A Taiwan tema eroltetese azt mutatja:agresszivebb magatartasra kell szamitani Az USA kinai importja csokken, allitolag 20%-ot esett a Covid ota. Az a gyanum, az EU kinai importja is. Ez amugy vilagszerte noveli az arakat, es vele az inflaciot. Lehet, hogy lesz heves felpattanas, de nagyon nehez lesz jol tradelni. Es a fo trend lefele marad. Az ott elo kinaiak nagyon adjak, nem okos a tavoli Eu-bol ellenukre tradelni.
+ oda esik a fibo 1,618 + márciustól induló csökkenő trend ellenállás lesz . https://www.tradingview.com/x/ElfzE71S/ . Meglátjuk mennyire lesz intenzív az emelkedés. Ha kilő akkor rá kell ülni a kezekre.
Egy kis pletyka: “RIG: Moody’s upgrade to Caa1 from Caa3 “reflects sustained oil price strength that has improved offshore fundamentals and higher utilization of equipment leading to higher day rates for offshore drilling rigs, improving the company's cash flow and reducing its default risk.”
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.