Topiknyitó: Portfolio 2017. 05. 24. 16:02

Felfedték Orbán titkos tervét, amivel ismét kétharmados gyõzelmet arathat  

Ugrás a cikkhez
Abszolút kapóra jön a magyar kormánypártoknak az, hogy az Európai Parlament múlt héten megszavazta a 7. cikkely szerinti eljárás elõfázisát, hiszen tovább lehet erõsíteni a külföldi- és EU-ellenes retorikára építõ kampányt,
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mikieger85 2018. 03. 04. 16:33
Előzmény: #358  gambadoro
#360
Ez lehet 100%-ban igaz, de lehet fake news is. Ami mindenképp igaz, hogy az amúgy barátságos és befogadó olaszok túl vannak terhelve, nem szabadna számolatlanul, ellenőrizetlenül tömegeket tolni rájuk, ugyanis ez mérhetetlenül megnehezíti a rendes bevándorlók (köztük európaiak, jogszerűen érkezett afrikaiak) életét.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 16:30
Előzmény: #354  Phylaxa
#359
Nem fogom eldönteni a vitátokat.
Az a baj, hogy nincs kormányunk hanem kormány van. Nincsenek pártjaink, hanem pártok vannak.
1994-ben az szdsz simán átvitt egy csomó antikommunista szavazatot a komancsokhoz a koalával. Az enyémet ekkor még nem, de 1990-ben még megkapták az egyik szavazatomat. Nem tudom, hogy az egyént vagy a listásat, mert titkos volt a szavazás.
Pártunk és kormányunk is félrebeszél. Azt mondta, hogy a kvótamépszavazáson arról dönthetünk, hogy kikkel akarunk együtt élni. De nem arról van szó, hogy akarunk-e cigányokkal együttélni, és ha igen, akkor szegregáltan, integrálva, asszimilálva vagy hosszú távon beléjük olvadva. #250.
Arról van szó, hogy nem akarunk migránsokat. Közben a kormány nyakra-főre telepíti hozzánk az illeiberális országokban illiberális módon meggazdagodott kétes egyéneket. Még azt sem mondhatom, hogy az akkori törvényekkel ellentétben.
Utána meg ezerszámra fogad be muszlim migránsokat, mert ők migránsok ugyan, de menekültek is egyben és illedelmesen kopogtatnak. Azt már nem köti, az orrunkra, hogy hol vannak, honnan jöttek. Több ezren vannak, de sehol nem látták még őket.
A választással az a baj, hogy egyszer adunk nekik felhatalmazást és csak négy év múlva büntethetjük őket. Az szdsz-t is csak 1998-ban tudták megbüntetni a hajdani valódi antikommunista szavazói és akkor derült ki, hogy sokkal többen voltak, mint az álliberális szavazók, akiknek vonzók voltak az állampárt vezetői, mentalitása és a diktatúrában halálbüntetéseket osztogattak, üldözték a buzikat, vasfüggönnyel akadályozták legelemibb jogainkat, elvették a magántulajdonunkat.
A mostani kormány is hazug. Azt ígérte, hogy megvédi a magánpénztárakat és ehelyett kifosztotta őket. Nem egyből, hanem csak az ószi önkormányzati választások után. hatalomtechnikailag fontos volt, hogy az őszöd után benarancssárgult önkormányzatok narancssárgák maradjanak.
Vannak hozzád hasonló bolsevikok, akiknek ez elfogadható. Jogod van elfogadni. De szöges ellentétben van az én polgári, konzervatív, liberális, antikommunista, piacbarát elveimmel és értékeimmel.
A migránskérdés komoly gond. Külső ellenséget lehet fölmutatni, de ez ellen még az is megfelelő védelem, ha fidesz csak kis különbséggel nyer vagy neadjisten ellenzékbe kerül és csak a jobbikkal lenne többsége.
Sokat éltem diktatúrában. Többet, mint valaha is akartam. Hidd el, fölismerem a diktatúra jegyeit, akkor is, ha báránybőrbe bújik, de formálisan még működteti a demokrácia intézményeit. Néha rásegít Erdősinékel és kigyúrt kopaszakkal, de formálisan még működteti. Neked is feltűnt, hogy még olyan huszanhatodrangú ügyekben is,, mint a vasárnapi boltzár a diktatúra működik. Elég a parlamenti frakciót megfélemlíteni és a mamelukok mindent megszavaznak. Nevezheted a frakciófegyelemnek a diktatúrát, de ha a hatalom nyolc éven át nem engedi, hogy a képviselői a választóik érdekei szerint szavazzanak, az bizony diktatúra. Pedig mondhatná a hatalom azt is, hogy néppárt vagyunk és emiatt szükségszerűen olyan a táborunk, hogy nem mindenki ért mindenben egyet. Vagy a másik eset az, hogy az országban kezdetben mindenki akarta a boltzárat, de aztán varázsütésre és egycsapásra - senki sem.
Ilyen hazug, bolsevik lelkületű hatalom nem fogja méf egyszer kicsalni a szavazatomat. Még akkor sem, ha valamit nemzeti sorskérdésnek akar beállítani.
Szerintem a kivándorlás sokkal nagyobb gond, mint a bevándorlás. Nem azok vándorolnak ki, akiknek kellene, hanem pont fordítva. #250.
gambadoro 2018. 03. 04. 16:24
Előzmény: #354  Phylaxa
#358
usNext
turmix ma, 16:18 előzmény: #796  turmix #798 "Köszönöm, hogy a gyerekeim félelemben élhetnek!"
Nyílt levelet írt az Északi Liga populista elnökének egy olasz édesanya, akinek két kisgyermeke a bőrén érzi az olasz választási kampány eldurvulását.
Gabriella Nobile 49 éves milánói vállalkozó. Két gyermeke van: kisfia 12 éves, és 2 éves volt, mikor Kongóból örökbe fogadták, a kislány hét éves, és egyéves volt, mikor Etiópiából Olaszországba érkezett. Bár eddig sem volt támadásoktól mentes az életük, az édesanya szerint az utóbbi hónapok olasz választási kampányában szó szerint terrorban élnek. Véleménye szerint ez leginkább a jobboldali és populista, Északi Liga pártnak, álságos szlogenjeinek, és vezetőjének rasszista megnyilvánulásainak köszönhető.
"Kedves Salvini! - írta levelében az édesanya a pártelnök, Matteo Salvini-nek - Örökbefogadó anyukája vagyok két csodálatos, Afrikából származó kisgyereknek. Szeretnék köszönetet mondani Önnek, amiért pokollá tette két gyermekem életét. Önnek köszönhetően részesülhettek ugyanis egy-két felejthetetlenül félelmetes pillanatban az utóbbi hetekben" - kezdődik a levél, ami felrobbantotta az olasz közösségi médiát: 25 ezer megosztás, négyezernél is több üzenet, és 50 ezer lájk az eddigi mérlege."A hét éves kislányom lefekvés előtt azt kérdezi tőlem este: Ha ő nyer, visszaküld minket Afrikába? - majd vígasztalhatatlanul sírni kezd. A fiam szinte minden nap busszal megy a fociedzésére, és az utóbbi hónapokban többen inzultálták, mint előtte bármikor korábban.Mikor egy 12 éves, focimezbe bújt kisfiúnak olyanokat mondanak, hogy "Mocskos nigger, menj vissza oda, ahonnan jöttél, csak azért jöttél ide, hogy lopj és megöld a nőinket" akkor az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy ez az ország - köszönhetően az olyan embereknek, mint maga - hogy csúszik egyre mélyebbre.Álszent szlogenjében, mely nem más, mint az "Olaszok elsőként" - tökéletesen megmutatkozik tudatlansága. Nem attól lesz valaki igazi olasz, hogy itt született, hanem attól, hogy őszintén szereti ezt az országot. Épp olyan ez, mint az én esetem: anya vagyok, mert szeretem és nevelem a gyerekeimet, még akkor is, ha nem én hoztam világra őket.Harcolnia kéne mindazok ellen, akik a vesztünkre törnek. Az olasz fundamentalisták ellen, akik tönkreteszik ezt a gyönyörű országot, mikor háborút hirdetnek az aktuális ellenség ellen, legyen szó a szegényekről, a bevándorlókról, a melegekről, a menekültekről... mindezt valami elferdült motiváció miatt. Nem szabadna, hogy ez a gondolkodás terjedjen, maga azonban épp azon van, hogy mindez állandósuljon."A facebook letiltotta a levelet, majd a szerzőjét isA facebook azonban alig pár órával publikálása után letiltotta a levelet. 
Gabriella ezért vasárnap ismét posztolta azt, ezután pedig már nemcsak a levelet távolították el, hanem fiókját is blokkolták, mert a nő levele "faji alapú gyűlöletkeltésre buzdít".Az Euronews megkeresésére az édesanya azt mondta: "A gyermekeim olaszul beszélnek, milánói akcentussal, nem is tudnak más nyelven. Tökéletesen integrálódtak. A kezdetek óta meg kell küzdeniük a társaik rosszindulatával és inzultálásával, de erősek, én pedig megtanítottam rá őket, hogyan kell kezelniük ezeket a helyzeteket. De most valami megváltozott: azért írtam meg ezt a levelet, mert a helyzet az utóbbi hónapokban egyre csak rosszabbodik. Korábban csak a a kortársaik bántották őket, mint egyik gyerek a másikat, de ma már nem ez a helyzet. A fiam több alkalommal számolt be nekem arról, hogy felnőttek is bántották - egy alkalommal a buszon arra kényszerítették, hogy üljön el a helyéről, majd felszólították, hogy menjen vissza Afrikába, ahova való. A kisebbikem pedig annyira fél, mióta a tévé tele van ezekkel a szlogenekkel, hogy nem akar többé iskolába járni. A helyzet a választási kampány alatt szó szerint fenntarthatatlanná vált, a levelemmel ezért elsősorban arra akartam felhívni a figyelmet, hogy legalább a hangszínt vegyék egy kissé kevésbé agresszívebbre, ha már a tartalmat nem is.
http://hu.euronews.com/2018/02/27/-koszonom-hogy-a-gyerekeim-felelemben-elhetnek-
Peterbond 2018. 03. 04. 16:11
Előzmény: #354  Phylaxa
#357
Ezt a kijelentést te hogyan értelmezed akkor? Szerinted itt mi volt a célja Soros Györgynek?
"Based on these facts, I urge you, Secretary-General, to initiate negotiations on sharing this burden at a global level. All major stakeholders of international politics will have to take some of the migrants to their countries as part of a global quota system."
"Excellences, I am coming from a Christian country, therefore I would like to emphasize, that the Christian approach does not tolerate any anti- Muslim policy. The Muslim faith, which we honor and respect, is not responsible for the root causes of this mass migratory movement. I invite you all to join in our efforts to avoid the spread of anti-Muslim sentiments"
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 15:54
Előzmény: törölt hozzászólás
#356
Nekem fontosak az érzéseid. Nem arra vagyok kíváncsi, mi a valóság, hanem arra, hogy a valóság hogyan tükröződik a fejedben, a gondolataidban, a döntéseidben.
A mekiben (ami nem a McDonalds, hanem nem árulom el, hogy mi) is ezt mérik. Mi alapján döntesz és milyen hatalomtechnikai eszközökkel és módszerekkel tudja a hatalom kicsalni a szavazatodat.
A hírekben is ez az indormáció számomra. Ha vonát támadják, akkor a jobbik erősődött, ha az mszp-ről hallgatnak, akkor bajban van a kilóra megvett párt, ha kijátsszák a cigáykártyát, akkor kiktől akarnak szavazatokat elvenni. Most azt látom, hogy minden ellenzéki párttal van bajuk. De ezt is kell látnom, mert Vásárhelyen megtalálták a centrális erőtér ellenszerét és ha hatalom lennék én bizony betojnék attól, hogy enyém ugyan a legnagyobb szervezett politikai kisebbség/tábor, de még mérni sem tudom pontosan, hogy mi jön ki ebből duális erőtérben.
Leginkább abban bíznék, hogy az ellenzéki pártok telerakják megélhetési pártkatonákkal ez egyéni választókerületeket bauertamásokkal, akire én ennyire nem szavaznék, hogy annál még az is jobb, ha marad a jelenlegi hatalom. Jóval kisebb mellénnyel, maradna, de inkább maradjon, mint menjen és helyette bauertamásokat  kukázzanak vissza a történelem szemétdombjáról.
-pny
-pny 2018. 03. 04. 15:53
Előzmény: #349  Dehogynincs
#355
Csak hogy értsd, kivel beszélgetsz:
.
“Phylaxa 2018. február 17. Maximálisan migráns párti vagyok és az is voltam mindig is.”
Phylaxa 2018. 03. 04. 15:49
Előzmény: #349  Dehogynincs
#354
Itt kezdődik a behúzás és kicsavarása mindannak amit leírtam. Van itt egy ember akivel soha többet nem állok szóba. De neked leírom, amit neki már többször nem:
Nem értek egyet az illegális migránstömegek Uniós központi betelepítésével és szétosztásával. Le kell zárni a külső határokat és minden egyes tagállam saját maga annyit és azt visz az országába, akit ő akar. Konzulátusok, menekülttáborok, külső határátkelőhelyen lejelentkezés....
Amivel egyetértek: A Genfi-Egyezmény szerinti menekültbefogadás tagállami hatáskörben. Hazánkban például a választott kormányunk feladata, hogy ezt elenőrizze. Annyit fogadjon be, amennyit kezelni tud a lakosságunk. anyagi és kultúrális és vallási értelemben is. Ha a kormányunk nem ezt teszi, akkor a szavazók leválthatják és olyan kormányt szavazhatnak meg, aki hajlandó ezt folytatni. Ha a lakosságunk azt választja, hogy Brüsszelből irányítják a muszlim betelepítést hozzánk és pár ember jól jár az adófizetők pénzéből kialakított zsíros üzleten, miközben fokozatosan megváltozik minden, amiben éltünk, akkor valóban nem tudsz mit tenni. De azért én megvárnám a szavazásokat ezzel ma is és a jövőben is. Nekem úgy tűnik ugyanis, hogy az Eu-s médiából nem a valóság derül ki. De majd meglátjuk. :)
ts3 2018. 03. 04. 15:49
Előzmény: #303  pitcairn2
#353
"2017. szeptember 05. | 14:39előzmény: #18  Dehogynincs#20ezekre Kádár-népe is lazán járhat... hisz a belinkelt műtét összesen 4600 Ft részletfizetéssel járnak per hó de ha a páciens hoz még néhány "önként jelentkezőt" (azaz aktívan részt vesz a vállalkozás marketingmunkájában...) akkor tovább csökkennek az árak... (no ez az ami igen keményen feszegeti az orvosi hivatásetika határát.. bár kétségkívül innovatív és profitorientált hozzáállásra vall... ) kb. azt mutatja ez a kis példa hogy milyen lenne az egészségügy ha az állam magára hagyná a szektort..."
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 15:42
Előzmény: #348  pitcairn2
#352
Értem. Troll vagy ugyan, de színfoltnak érdekes.
A Kádár népe persze hogy túlzás. Vásárhelyen kiderült, hogy a nép egy része nem félemlíthető meg és szembe mer szállni a hatalommal.
De Kádár népnének  az 1956-os forradalom novemberi leverése utáni pillanatban kezdődött és ebből lett 1957. májusában egy milliós nagyságrendű május elsejei felvonulás és egymillió mszmp-tag és nyolcmillió olyan választó, aki halált megvető bátorsággal tudta kiválasztani a hazafias népfront egy szem jelöltje közül azt, aki az érdekeit és értékeit képviseli dolgozó népünk népi demokráciájában. Összehasonlításul, százezerre teszem azoknak a számát, akik ma odáig süllyedtek, hogy tagok legyenek valamelyik pártban. A tagok száma változó és hullámzik, de az éppen regnáló állampártot mindig hulámhegyet tapasztalnak és ez éppen ellenzékben levőktől meg elfordul a tagságuk egy része. Azt is el tudom képzelni, hogy vannak, akik nem csak egy párt tagkönyvét tudnák fölmutatni.
Törölt felhasználó 2018. 03. 04. 15:41
Törölt hozzászólás
#351
pitcairn2 2018. 03. 04. 15:36
Előzmény: #338  Dehogynincs
#350
ja és egy pillanatig nem mondtam azt, hogy ne nyerjen az ellenzék
max csak azt nem értem, hogy miért pont most akarnak nyerni
pont akkor akarják átvenni a stafétát, amikor jó sansszal kolosszális nemzetközi lejtmenet indul?
ilyenkor jobban járnának ha hátradőlnének és élveznék a show-t
kb. a politikai ellenfelük bukását néznék végig...
de miután választás jön teszek egy fogadalmat:
az elkövetkező bő 1 hónapban semmilyen kommentet nem teszek a magyar aktuálpolitikával kapcsolatos topic-okba
ezzel is aláhúzva azt, hogy semmi kifogásom az ellenzék győzelmét illetően
Hódmezővásárhely példája megmutatta, hogy reális esélyük van erre
ha át akarják venni ezt ám legyen
de aztán ne bánják meg utólag... 
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 15:32
Előzmény: #347  Phylaxa
#349
Szembeszállsz Orbán doktorral? Szerinte az a tét, hogy megőrizzük-e etnikai és kulturális homodenitásunkat. A szája legalábbis ezt mondja. A keze meg tízezrével hozta az illiberális államokban illiberális módon meggazdagodott gyanús alakokat a letelepedési kötvénnyel és ezrével a muszlim migránsogat, akikről utólag mindig kiderül, hogy csak illedelmesen kopogtató menekültek.
Te elvennél egy cigányt, négert vagy muszlimot? Örülnél, ha nem Tiborcznak hívnák a vejedet, hanem Mohamednek vagy lenne egy Lejla nevű tüzes, arab menyecskéd? Vagy mindjárt kettő - a többnejűség miatt?
pitcairn2 2018. 03. 04. 15:30
Előzmény: #338  Dehogynincs
#348
nem én dobálózok ilyen címkékkel és nem én szoktam a rendszer hibáiért a választókat okolni
én max csak a szerintem hamis narratíva alapján futó álvitákba szoktam belekötni
ez lehet, hogy nem túlzottan jó, de talán visz némi színt a szokásos sztereotípiák közé
Phylaxa 2018. 03. 04. 15:22
Előzmény: #345  Dehogynincs
#347
A genetikai dolgokra valóban csak a keveredés a megoldás. De addig, amíg egy kasztrendszer alján levő tömeg nem tanul és dolgozik, tehát nem szocializálódik és tartja fenn magát úgy mint azok, akikkel keveredni tudna, addig nem is szabadulhat a kasztrendszertől. Mókuskerékben futja a köröket.
hamutarto 2018. 03. 04. 15:18
Előzmény: #344  -pny
#346
Ha netalán nem olvasta volna a nagyérdemü....
https://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/czegledy_ugy_hatter_olvasoi_level
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 15:12
Előzmény: #343  Phylaxa
#345
A helyzet az, hogy az ember felismeri a rasszokat. Messziről látszik, hogy valaki sápadtarcú, indián, néger, cigány vagy éppen távol-keleti. Aki a törzsfejlődés során nem ismerte a föl az ellenséges törzseket és a sajátját, az gyakorlatilag halálra volt ítélve. A saját anyanyelvét és tájszólását is felismeri.
A genetikai hiperpigmentáltságot nem szünteti meg a tanulás és a munka. Ha akarom, ha nem, ránézek és látom rajta, hogy cigány. Sok cigánylányt láttam már életemben, de egyikről sem gondoltam, hogy feleségül kellene vennem vagy a közelében kellene laknom.
-pny
-pny 2018. 03. 04. 15:07
Előzmény: #343  Phylaxa
#344
“A megodás pedig a tanulás és munka.“
.
A tankötelezettség kor leszállítása pont durva lépés az ellenirányba...
Phylaxa 2018. 03. 04. 15:04
Előzmény: #340  _Bekre_Pal_
#343
Én pontosan erre a különbségre akartam felhívni a figyelmedet. Tehát nem egy vagy kettő így vagy úgy, hanem egy nagy rész. Itt kellene megmondanom a pontos arányt, de nyilván nem tudom. Mindenesetre nem tartom lebecsülendőnek és semmi esetre sem hallgatnám el, ha meg szeretném oldani. A megodás pedig a tanulás és munka. Ugyanis e kettőben szocializálódik valaki és tartja fenn magát. Ez az én javaslatom. Nyilván szeretném, ha az a "nem kis mennyiség" is úgy tudna élni mint mindenki más. 
Van viszont egy alapprobléma, amiről nemigen hallani a hozzászólásoknál. A kasztrendszer. Annyira régi dolog, hogy nehéz megoldást találni rá. Pedig úgy baromi nehéz elindulni, hogy már kiskorában azt tanítják neki, hogy minket mindenki lenéz. Sajnos ez tényleg nagy probléma.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 15:04
Előzmény: #340  _Bekre_Pal_
#342
A rasszizmus nem honi jelenség. Amikor amerikában faji zavargások törnek ki amiatt, hogy egy sápadtarcú rendőr lelő egy négert, akkor te sem merészkedsz közéjük. Fennáll az a veszély, hogy a négerek nem a felvilágosult liberálist látják benned, hanem a fehér rabszolgatartók utódát. Pedig könnyen lehet, hogy az őseid között senkinek nem volt rabszolgája, ami pedig a görög demokráciában vagy az amerikai alapító atyák körében nagy divat volt.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:59
Előzmény: #336  Phylaxa
#341
A 2. világbajnokság után, ami gyakorlatig ez elsőnek a második félideje volt, a megszálló oroszok mindent vittek Magyarországról, amit csak tudtak "kártérítés fejében" sőt még magukat a magyarokat is, de nem a gulágra vitték őket, hanem az első, nem hivatalos VIT-re (világifjúsági találkozó). Több ilyen magyart ismertem személyesen is, de már egyikük sem él.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek