Topiknyitó: Portfolio 2017. 05. 24. 16:02

Felfedték Orbán titkos tervét, amivel ismét kétharmados gyõzelmet arathat  

Ugrás a cikkhez
Abszolút kapóra jön a magyar kormánypártoknak az, hogy az Európai Parlament múlt héten megszavazta a 7. cikkely szerinti eljárás elõfázisát, hiszen tovább lehet erõsíteni a külföldi- és EU-ellenes retorikára építõ kampányt,
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sanka 2018. 05. 07. 13:04
Előzmény: #419  qpec
Igen feltűnnek, ha budapesti vagy te is láthatod.
sanka 2018. 05. 07. 13:03
Előzmény: #428  Vazsmegyei
Idegesít az igazság?!
sanka 2018. 05. 07. 13:02
Előzmény: #422  _Bekre_Pal_
Mi lehetett, torolték.
Vazsmegyei 2018. 05. 07. 12:40
Előzmény: #425  -pny
Jó, hogy szóltál nem figyeltem! Nem vagyok a párttársad!  Szórakozzál a párttársaiddal!
Vazsmegyei 2018. 05. 07. 12:38
Előzmény: #426  Dehogynincs
Akkor az UNIO adminisztrációja olyan mint az elemzők általmeghatározott! 
-
Az UNIO elemzői bezzeg sohasem tévedhetnek! Tényleg elhiszed?
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 05. 07. 12:08
"2017. május 24. - 15:15 Abszolút kapóra jön a magyar kormánypártoknak az, hogy az Európai Parlament múlt héten megszavazta a 7. cikkely szerinti eljárás előfázisát, hiszen tovább lehet erősíteni a külföldi- és EU-ellenes retorikára építő kampányt, amely hozzásegítheti Orbán Viktort a valódi céljához: az újabb kétharmados győzelemhez - mutat rá elemzésében Peter Attard Montalto."
Tényleg ez történt, de a politikai jóslatok ugyanolyan bizonytalanok, mint a tőzsdei jóslatok. A tőzsdén is bármi történik, utána mindig találhatunk olyan elemzőt, akit eltalált az árfolyam.
-pny
-pny 2018. 03. 05. 00:48
Előzmény: #420  Vazsmegyei
Egyetértek, de durva, hogy így minősíted (“hülye”, “félreinformált”) a párttársadat. Beszéld meg vele.
-pny
-pny 2018. 03. 05. 00:45
Előzmény: #419  qpec
A részletekről a hazudós Orbán-kormányodat, vagy a nagyon tájékozott migráns párti Phylaxát kérdezd.
Peterbond 2018. 03. 05. 00:24
Előzmény: #412  Phylaxa
Ugye viccelsz.
1. Itt Orban javasolja a kvotat az ensznek. Azt ami ellen most tuntett nagy erovel. Nalad itt nincs hazugsag a fidesz reszerol.
2. Ellenzeken ( az osszesen ) nem  csak hanem feltetelezed allitod hogy behozna a migransokat. Pedig ilyet max a felbolond MSZP sek akartak illetve Gyurcsany de az se ugy ahogy ti allitjatok a tobbieknel meg tiszta fidesz hazugsag hogy megtenne ( lmp es jobbik ). De itt szerinted az ellenzek hazudik mert  3 eve nem ok tuntettek a keritesert.
Amugy meg arra akartam ramutatni hogy ugyanigy elhiszel mindent a fidesznek is nulla utanajarassal hogy valojaban ki mit is mondot es ugy aljotsz emberekrol velemenyt. Ha tenyleg az erdekelne ami elhangzik akkor most kb olyasmit kellene irnod amiket folyton az ellenzek fejehez vagsz.
Es ide a rozsdas bokot hogy ha azzal nyitok Orban mondta 2015-ben teljesen mast mondtal volna.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 03. 04. 21:35
Előzmény: törölt hozzászólás
Elsőre én is azt tippeltem.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 21:20
Előzmény: #416  Phylaxa
"Hadd ne beszélgessünk erről!"
https://www.youtube.com/watch?v=DiKFV9Ka-GU
Egyezzünk ki döntetlenben?
Éppen most, amikor feladtam volna?
Karnyújtásnyira voltál a győzelemtől.
Csak annyit kellett volna mondanod, hogy a kormányzat látszólag beengedett 400 ezer migránst.
Tudod mit? Látszólag el kellene kergetnünk vagy a kormányt vagy a hírszerzést vagy mindkettőt. Látszólag.
Vazsmegyei 2018. 03. 04. 21:14
Előzmény: #418  -pny
Hülye  vádakra és félreinformált emberek ócska trükkjeire jobb, ha nem fordítunk figyelmet!
qpec 2018. 03. 04. 21:08
Előzmény: #418  -pny
Vajon e sok migránsból mennyien is találhatók szűk határainkon belül? Hol telepedtek le?Azért 20-30ezer ember feltűnhetne már polgártársainknak .Nem?
-pny
-pny 2018. 03. 04. 20:51
Előzmény: #390  Phylaxa
Orbánék által 3-szorosan túlteljesített migráns kvóta miatt miért nem háborogsz? (és ehhez jönnek még az állampolgárrá lett ukrán bűnözők tömegei, meg a városnyi kötvényes migráns)
-pny
-pny 2018. 03. 04. 20:48
Előzmény: #363  Phylaxa
Követhetetlen, hogy éppen mikor rettegsz a migránsoktól és mikor imádod őket. Most ezt írtad:
.
Phylaxa 2018. március 4., 16:42 “Persze bemásolhatnék 1000 számra lányok, asszonyok, kisgyermekek megerőszakolását és akkor még finom voltam és a gyilkosságokat kihagyom.”
.
Most megint rettegsz, 2 hete még mindig is migráns párti voltál:
.
Phylaxa 2018. február 17. “Maximálisan migráns párti vagyok és az is voltam mindig is.”
.
Biztosan egy ember ír ide a te nickeddel?
Phylaxa 2018. 03. 04. 20:36
Előzmény: #409  Dehogynincs
A nagy fiúk játékába(titkosszolgálatok) nem akarok beleszólni, tényleg nem értek hozzá. Én még azt is el tudom képzelni, hogy egyértelműen jeleznek valamit, de az aktuális politikai vezetés látszólag nem veszi tudomásul. Hadd ne beszélgessünk erről! :)
Késve zártunk, ebben igazad van, de én arra gondolok, hogy a németek zártak hirtelen, amikor megtudták, hogy mi a helyzet Budapesten. Valszeg ekkor dőlt el, hogy ha ez akkor megtörtént, akkor legjobb lesz, ha kivonjuk magunkat az akcióból. De nyilván ez csak a saját gondolatom. A lényeg, hogy akkor lezártunk. Nem érdekel, hogy ezért hetente kapunk a pofánkra. Vigyék őket repülővel! :)
eredmeny 2018. 03. 04. 20:35
Nem gondolom hogy Orbán a mostani választáson kétharmados győzelmet arat.A feles sem biztos.
Phylaxa 2018. 03. 04. 20:08
Előzmény: #411  ts3
Egyszer télen Stockholból hajóztunk Ålandra. Viszafelé rossz hajóra szálltunk és továbbmentünk Turkuba. :)
Mire másnap reggel visszaértünk Stokiba, elkezdett remegni a hajó. Az éjszaka alatt befagyott a tenger. Elképesztő kalandjaink voltak. Klassz volt. :)
Törölt felhasználó 2018. 03. 04. 20:05
Törölt hozzászólás
Phylaxa 2018. 03. 04. 20:01
Előzmény: #400  Peterbond
Nem értem a hazugságot! Tehát azt állítottad, hogy Gyuri bácsi mondta. Leírtam a véleményem. Most azt állítod, hogy Viktor mondta. Nem változott a véleményem. Amit leírtam, azt gondolom. Téged befolyásol?  :)
ts3 2018. 03. 04. 19:58
Előzmény: #397  Phylaxa
Mondjuk Hans kollégám egy szigeten lakik Svédország és Finnország között, arra kevés migráncs téved.
Vazsmegyei 2018. 03. 04. 19:58
Előzmény: #407  Mikieger85
Nagyon Szilárd! Igazi polgárpukkasztó!
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 19:58
Előzmény: #405  Phylaxa
Te sem értesz hozzá, én sem értek hozzá, de az a legszörnyűbb, hogy a titkosszolgálatok sem értenek hozzá.
Simán ep-képviselő lehetett az a KGBéla, aki a mentelmi joga és az ártatlanság vélelme mögé bújhat annak ellenére, hogy utólag annyi infót összegyűjtöttek róla, hogy talán már pert is indítottak ellene.
Az összjáték tényleg folyik. A görögök az egyik határukon beengedték az illegális migránsokat és rázúdították őket a Balkánra.
A határvédelemre totálisan felkészületlen kormányzat ugyanezt a négyszázezer migránst tehetetlenül átengedte a schengeni határszakaszunkon és az osztrákokon keresztül rázúdította a németekre.
Az osztrákok meg a németek is késve zárták le a keletei határaikat, és ezt mi sem tettük meg idejében, csak a tatárjárás, akarom mondani a migránsdúlás után.
Phylaxa 2018. 03. 04. 19:53
Előzmény: #399  _Bekre_Pal_
Göran Persson: "Svédország meg fog változni!" Ekkor kezdődött a muszlim betelepítés és a svéd miniszterelnök nyilatkozta akkor ezt. 
Ehhez persze azt kellene tudnod, hogy sosem változott. A svédeké a finneké és a természeté volt. Ezt nem tudom elmagyarázni. Ezt csak az tudja, aki ott élt. Sajnálom! 
Mikieger85 2018. 03. 04. 19:49
Előzmény: #403  Vazsmegyei
Mi a baj Szilárdkámmal?
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 19:49
Előzmény: #299  ts3
Erre válaszolok, de #282-höz kapcsolódik, amit törölhetnek.
Ez a link azt mutatja, hogy vannak választók, akik ilyen gondolatokra fogékonyak.
Ha a gátlástalan hatalom helyében lennék, akkor burkolt szalonzsidózást folytatnék (sorosoznék) és ha váratlanul duális erőtérbe kerülnék, akkor talán még a cigánykártyát is kijátszanám, mint Orbán doktor Miskolcon.
A királyi rádiót meg telesiránkoznám azzal, hogy eltűnt a jobbik hajdani cigányellenessége és antiszemtizmusa, de az állampárt tárt karokkal várja őket.
Nagy szerencsénk, hogy nem ilyen gátlástalan kormányunk van. Nem is lehet, hiszen a hatalom koalíciójában ott van a bigott kdnp, amelyiknek a keresztényi szeretet a hívószava.
Ők azt sem tűrték el, hogy Vásárhelyen egy katolikus ellen piszkos, keresztényüldöző kampány folyjék.
Phylaxa 2018. 03. 04. 19:47
Előzmény: #398  Dehogynincs
Nézd, én nyilván nem értek hozzá, de azért kicsit többre tartom nemcsak a magyar, hanem az európai országok titkosszolgálatait és kormámyait is. Tehát szerintem ez egy összjáték, ahol is mi besokalltunk. Megjegyzem jogosan. Stratéga vagyok, tehát nem tudok röviden gondolkozni. Nem tagadom, hogy szeretek napizni, de összahasonlítatlanul jobban gondolkodom hosszú távon. :)
Vazsmegyei 2018. 03. 04. 19:39
Előzmény: #395  ts3
Nálad már minden fordítva értelmezhető! Ne légy annyira egyoldalú! Legyél egy icipicit toleráns is!
Vazsmegyei 2018. 03. 04. 19:35
Előzmény: #398  Dehogynincs
Szerencsésnek tartom, hogy annyi információd sincs mint a  Németh Szilárdnak! A jövőben sem legyen, mert nem arra használnád , amit az ilyen információ jelent! Ha nem tudsz semmit, akkor másoktól se várjad el! Ha meg tudsz titkosszolgálati adatokat azzal nem lehet visszaélni,még neked sem!
Peterbond 2018. 03. 04. 19:32
Előzmény: #396  Phylaxa
"Történt már veled olyan, tudod, mint ahogyan egyébként minden ember gondolkodik, hogy valakivel egy bizonyos kérdésben maximálisan egytértesz? :)"
Persze. Mindketten valószinűleg Teljes mértékben egyetértünk azon hogy Szanyi úr NEM KOMPLETT. :). Legalábbis remélem.
És például Orbán úrral is teljes mértékben egyetértek ahogy már lent is kifejtettem. Na jó 95%-ban. mármint a 2015-s ENSZ-nek írt nyilatkozatával. A Mostani Kormány propagandával nem.
Abban is hogy az illegális bevándorlást meg kell szüntetni.
Abban mondjuk nem hogy szerintem minden párt kivéve a Fideszt illegális bevándorlókat szeretne és csak a FIDESZ tudd megvédeni bennünket.
Ahogy azt is valószinűleg másképp látom, hogy a Fidesz mire használja a mostani retorikáját és mik a cééljai vele. Szerinted az ország védelme szerintem sima hatalomban maradás bármi áron ( beleértve temérdek hazugságot, lejárató kampányt és persze hatalmi és jogi visszaéléseket.
Vazsmegyei 2018. 03. 04. 19:31
Előzmény: #399  _Bekre_Pal_
Jó lenne már , ha nem tromfolni kellene a terrort! Neked az árpádsáv az idegenül hangzik! Azt hittem nálad a rasszizmus nem játszik!
Peterbond 2018. 03. 04. 19:28
Előzmény: #393  Phylaxa
Ez érdekes kijelentés. miután pár órát eldiskuráltunk pár idézetről gondoltam az egészet is szivesen egyben elolvasnád. Szerintem valahogy így kellett volna és kelllene most is kommunikálni idehaza is nem csak odakint, nem úgy ahogy tette a kormány 2015-ben itthon és főleg nem ahogy most teszi.
http://www.un.org/en/development/desa/population/migration/events/ga/2015/index.html
A generaal debate alatt a "Prime Minister of Hungary, H.E. Mr. Viktor Orbán" részre kattints kérlek. 2 oldal az egész.
Kíváncsi voltam mennyire befolyásolja a véleményedet egy adott témáról hogy ki modta. Lenti szöveget simán elhitted hogy Soros Gyuri bácsi mondta pedig valójában ez nem az ő javaslata ( Ensznek adott javaslatát nem is találtam hirtelen ). Ezek után kicsit érdekelne hogy van ez fideszes hazugságokkal akkor ha már Gyurcsány hazugságait nem hiszed el?
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 03. 04. 19:25
Előzmény: #390  Phylaxa
itt nálunk egy árpádsávos csütörtök éjjel agyonbaszcsizott egy takarítónőt az öklével, mert az szólt, hogy ne járkálja össze a frissen felmosott folyosót. örülnék, ha összevetnéd a rémtörténeteddel
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 19:25
Más a helyzet. A kormányzatnak vannak hírszerzői, nagykövetségei, titkosszolgálatai. A jelzések hozzá futnak be. Ha elhallgatja ezeket a nemzetvédelmi bizottság elől, akkor az információs aszimetria miatt az ellenzék nincs és nem is lehetett a szükséges információk birtokában. Azt hiszed, hogy egy Németh Szilárd kaliberű észlény bármilyen információt is megosztana a bizottságban ülő ellenzéki Soros-ügynökökkel?
A kormányzat tudta, hogy jönnek a migránsok. Tele is plakátolta az országot azzal, hogy nem vehetik el munkánkat. Pedig a migráns sem hülye. Magyarok százezrei tántorognak ki tőlünk. Egy illiberális államból menekülő migráns bolond lesz illiberális államot megcélozni. Ő is nyugatra vágyunk. Rajtunk csak át akar gázolni.
Phylaxa 2018. 03. 04. 19:25
Előzmény: #392  ts3
Kérdezd nyugodtan. De ősszel azért figyelj! Bár lehet, hogy a kollégád is felhívja majd a figyelmed erre! Nem a magyar rettegők fognak szavazni, hanem azok a svédek, akiknek elegük van. :)
Phylaxa 2018. 03. 04. 19:21
Előzmény: #387  Peterbond
Nem. Én az ellenzéki politikusokat a nyilatkozataikból, vagy az érintett területen azok hiányából és a Brüsszelben megszavazott EU-parlamenti határozatokból  ismerem. Szanyi Tibort külön hallottam, nagyon népszerű bizonyos  nyugati médiában. Ott folytatta kinn, ahol itthon abbahagyta.  :)
Történt már veled olyan, tudod, mint ahogyan egyébként minden ember gondolkodik, hogy valakivel egy bizonyos kérdésben maximálisan egytértesz? :)
ts3 2018. 03. 04. 19:18
Te csak ferinél nem érted soha, hogy miért kell összevissza hazudoznia, orbánynál érted?
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 19:17
Nem vagyok jogász, mint Orbán doktor, Tocsik Márta vagy Lenin, , de az ensz sóhivatal, minden különösebb döntési jogkör nélkül.
Még soha nem hallottam, hogy aegy politikus azzal nyomott volna le egy népszerűtlen intézkedést a választótorkán, hogy ő nem akarja, de az ensz rákényszeríti.
Olyat viszont már többször is hallottam, hogy ő ugyan személy szerint fasza gyerek, de az EU miatt le kell nyelnünk ezt a békát.
Egyébként pedig van valami gond azzal, hogy nemcsak az eu-ból lépünk ki, hanem az ensz-ből is? Két külső ellenségtől is megszabadulnánk.
Az egyetlen különbség az, hogy jövőre ep-választások lesznek. Egy idejében leállított Brüsszel-ellenes kampányt addigra már elfelejthet Kádár népe, de egy brüsszelező kampány után mandátumok úszhatnak el.
Phylaxa 2018. 03. 04. 19:15
Előzmény: #385  Dehogynincs
Tudom és már kérdeztem is,tehát ezek szerint igaz. Tehát Feri kiállt már az ő idejében és az kiabálta, hogy "csak a testemen keresztül, mert kerítést nem akarok". Ok én elhiszem. Csak azt nem értem, hogy akkor miért kellett összevissza hazudoznia?  :)
ts3 2018. 03. 04. 19:13
Előzmény: #389  Phylaxa
Megkérdezzem Hansot, a svéd kollégámat, hogy hogyan viseli a magyar rettegőket?
Peterbond 2018. 03. 04. 19:12
Előzmény: #389  Phylaxa
"Az EU-s miniszterelnökök kijelentéseit figyelem ezzel kapcsolatban azóta, hogy 2015-ben megjelentek nálunk az illegális muszlim tömegek"
Egy mellett úgylátszik elsiklottál azért. Bár leheet te magyarul olvastad vagy itthon annyira nem azt propagálták. Legalábbis a mostani véleményed és a mostani kormánypropaganda alapján.
Phylaxa 2018. 03. 04. 19:12
Előzmény: #382  _Bekre_Pal_
Elmondok egy megtörtént esetet és megérted. Amikor az etiópok az IKEA-ban 1 perc alatt halálra késeltek két svédet, mert nem kaptak menekültstátuszt, mivel kiderült, hogy Olaszországban már megkapta, akkor a rendőrőrnagy a következőt mondta: " EZ egy őrültség." Tökéletesen elmondta és igazat adok neki. Ez egy őrültség. Tehát hadd ne soroljam fel azt a rengeteg mindent, ami egyébként zajlott és zajlik. Legyen annyi elég, hogy ez az egész egy őrültség. Ok?
Phylaxa 2018. 03. 04. 19:06
Előzmény: #379  ts3
Az EU-s miniszterelnökök kijelentéseit figyelem ezzel kapcsolatban azóta, hogy 2015-ben megjelentek nálunk az illegális muszlim tömegek. Próbálom is felhívni a figyelmet erre, de látom, nehéz megérteni. AZ igaz, hogy a svédeknél az is érdekel, hogy a lakosság hogyan viseli. Ezt nem tagadtam soha. Nem is fogom. Tisztelem őket és egy eszméletlen segítőkész népnek tartom.
Phylaxa 2018. 03. 04. 19:03
Előzmény: #378  Peterbond
Nem ismerem az ENSZ javaslatát, de tételezzük fel, hogy az ENSZ sem említ kötelező jelleget. Vagy tételezzük fel, hogy ma nem, de holnap igen. A lényeg, hogy ha kötelező, akkor az ENSZ-el sem értek egyet ebben. Mindenesetre akárki, akármit mondott, mi az EU-ban vagyunk és amit az EU akar, arról mondom el a véleményem. Tehát az EU kötelező kvótája, központi migrációs és menekültügyi szervezetei (nem tudom, éppen hol tartanak ennek építésében), engem nem érdekelnek és nem akarom. Továbbra is a Genfi-Egyezményt tartom ebben a kérdésben elfogadhatónak és azt szeretném, ha ezt folytatnánk. :)
Peterbond 2018. 03. 04. 19:01
Előzmény: #386  Phylaxa
Akkor már csak azt szeretném megkérdezni hogy szerinted téged befolyásolhatnak-e? Mármint te itt elég sokmindent állítasz ellenzékki politikusokról amiket lényegében sehonnan máshonnan nem hallottál csak a kormány propagandáján keresztül. Érdekelne hogy utána nézel-e ilyen dolgoknak? Hogy ha a kormány azt állítja hogyy az ellenzék ezt tenné akkor megnézed hogy valóban tettek-e ilyen kijelentést?
Valamint érdekelne hogy szerinted a magyar kormány mindig is azon a vééleménen volt amit most közvetít? Mármit mondjuk 2015 óta mert én nem akarom előhozni hogy Sorosról  más véleménye volt Orbánnak 2010-ben és most illetve migrációról 2013-ban és most.
Phylaxa 2018. 03. 04. 18:46
Előzmény: #377  Peterbond
Nem. Aki valamit aláír, annak keményen meg kell indokolnia, hogy miért változott meg a véleménye és a minimum, hogy ott, ahol aláírta, ott magyarázza el először. Ez nyilván nem történet meg, tehát felesleges lenne minket hülyíteni. Nem is teszik. 
Az érdekes inkább az, hogy azok akik nincsenek Brüsszelben, azok hogyan gondolják valóban. Mindenesetre az elkövetkező 4 év szerintem tisztukást fog hozni ebben a kérdésben, ahogyan a szavazások zajlanak majd és ki fog alakulni egy határozott vélemény pár ellenzéki párt részéről is végre. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 18:44
Előzmény: #370  Phylaxa
'Azt kell megérteni, hogy egyelőre még kormányunk kezeli a menekülteket és a migrációt is."
Értem, látom. Számokat is tudok mondani a kezelésről: 2015-ben állítólag szuverén kormányunk négyszázezer(!) illegális migráns tarolta le hazánkat.
Nekem is van valamilyen fogalmam a nemzeti szuverenitásról, de ez nem szuverenitás.
Nem emlékszem, hogy Gyurcsány idejében 400-ezer migráns gázolt volna át rajtunk.
Az ő kormánya alá tartozó rendőrség máshogy tolt ki velünk. Utcai harcászatot rendezett ellenünk és közénk lövetett. Utólag már csak az meglepő, hogy miért nem élessel tette.
gyula1971
gyula1971 2018. 03. 04. 18:35
Ezek nagyon biztosak a győzelembe a Fidesz. Hát ha a Hódmezővásárhelyi csoda megismétlődne talán,bajba lennének.
Törölt felhasználó 2018. 03. 04. 18:12
hitler azt hitte ,az ur akaratát teljesiti,és eszerint cselexik,igen az ö ura lucifer volt,mint ahogy orbán is ugyanebbe a kutba ugrott,igaz az is hogy az emberiség is lucifert szolgálja,de ennek nemsokára vége.jön a csösz és mindenkit kizavar a földröl, csak kevés kivétel marad
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 03. 04. 18:02
"Persze bemásolhatnék 1000 számra lányok, asszonyok, kisgyermekek megerőszakolását és akkor még finom voltam"
.
Fincsi.
.
Mint a narancsos hazugságos bukta.
-pny
-pny 2018. 03. 04. 17:56
Előzmény: #376  Phylaxa
“Ha egy ellenzéki politikus azt vállalná fel nyilvánosan, hogy a migrációs és menekültpolitikát megtartja hazánk szuverenitásában”
.
Ki mondta, hogy NEM akarja megtartani? A kvóta se vette volna el, az csak a ti hazugságotok.
-pny
-pny 2018. 03. 04. 17:55
Előzmény: #361  Phylaxa
Érdekes, hogy most ezt írod. Alig pár hete még ezt írtad: “Phylaxa 2018. február 17. Maximálisan migráns párti vagyok és az is voltam mindig is.”
ts3 2018. 03. 04. 17:55
Hát téged is jól elszórakoztat a kormánypropaganda, évek óta. :))
Peterbond 2018. 03. 04. 17:36
Előzmény: #375  Phylaxa
Ezzel arra célzol hogy bár itt nem említ kötelező jelleget az ilyen irományok alapján álította ki az ENSZ a saját javaslatát amit most adott nemrégiben ki és ami ellen tiltakozik a magyar kormány?
Peterbond 2018. 03. 04. 17:35
Ez rendben.
bár één arra kérdeztem rá hogy ha egy ellenzéki politikus az általam idézet gondolatok mellett érvelne itthon tudnál-e arra a pártra szavazni? Mondjuk ez a nyilatkozat kicsit régebbi. 2 évvel ezelötti. Azóta változhatot a véleménye az illetőnek.
Phylaxa 2018. 03. 04. 17:27
Előzmény: #372  Peterbond
Ha egy ellenzéki politikus azt vállalná fel nyilvánosan, hogy a migrációs és menekültpolitikát megtartja hazánk szuverenitásában, akkor tovább olvasnám, hogy egyébként mit szeretne változtatni.Nyilván attól aki mindent megszavazott Brüsszelben ezt nem hinném el. Igen, így gondolom. 
Phylaxa 2018. 03. 04. 17:20
Előzmény: #367  Peterbond
Nem az érdekel engem, hogy ő kötelező jelleget említ vagy nem. Az érdekel, hogy az UNIO akar folyamatos kötelező szétosztást. :)
Phylaxa 2018. 03. 04. 17:19
Előzmény: #366  Peterbond
""Excellencies, we have a heartfelt compassion for the people who decided to leave their homes. They are victims of the poor governance of their countries, which took away their human dignity. They are victims of failed international political decisions, which left war torn regions. They are victims of the failed policy of us in Europe, which raises expectations that are impossible to be fulfilled."
Maximálisan egyetértek abban, hogy az illető kormányok "gyenge" politikája miatt tömegek indulnak el. AZért ehhez még a természeti változásokat is hozzátenném, de ezt a fejlett országok társadalmai egy bődületes folyamatos befogadással nem megoldani fogják, abban talán legalább egyetértünk, hogy azokban az országokban, ahonnan jönnek egyszerűen újratermelődik ugyanaz, hanem magukat vágják haza. Tehát az öreg igazat állít, csak a megoldásra nem kíváncsi. Jobban tenné a támogatóival, ha odavinné a tőkéje egy részét és ivóvízműveket stb. építetne, valamint iskolákat ahol kitaníttatná az ottani jövőt. De ezt ő már nem fogja belátni, ahogy látom.
gambadoro 2018. 03. 04. 17:09
kb 50 ezer muszlim él magyarországon
Peterbond 2018. 03. 04. 17:09
"Ezt is elmondtam, hogy ebben korrekt az ellenzék és nem mond ellent Brüsszelnek. Nyilván megtudhatjuk, hiszen szavaznak. De a kampányukban sem állították egy szóval sem, hogy Brüsszelt kiakarják hagyni a migráns és menekültpolitikánkból."
Ez így igaz. Ha mondjuk az alábbi szöveget egy magyyarországi párt vezetője teljesen a magáénak vallaná arra a politikusra/pártra akkor te szavaznál vagy sem? Vagy ha nem is mondja ki szerinted van oolyan magyar párt aki a lenti idézet szerint kezelné a válságot? ( értem én pl: a Globális kvótát és a muszlim-ellenesség elitélését? )
Törölt felhasználó 2018. 03. 04. 16:59
Törölt hozzászólás
Phylaxa 2018. 03. 04. 16:57
Előzmény: #359  Dehogynincs
Nem kell semmit eldöntened, nem azért írtam. Csak jeleztem, hogy nem változott a véleményem. :)
Nos a történelemről annyit, hogy az MDF vitte el a balhét a "rendszerváltással" és az egész semmi más nem volt, mint a közvagyon és főleg közműcégek kiprivatizálása multicégeknek, az mszmp átmentése és a jog előkészítése az EU-ra. 
Még nincsenek nálunk muszlim migránsok. Migránsok vannak és egyre többen lesznek, ha ez az ökörség folytatódik, sorra veszik a nyugatiak (északiak) az ingatlanainkat és cégek (vállalkozók) is jönnek. Azt kell megérteni, hogy egyelőre még kormányunk kezeli a menekülteket és a migrációt is. Ezért nem is látod őket. Viszont az ellenzékből nem mernék senkit sem mondani, akinek a hatalomra kerülése után ne vennéd majd észre azonnal őket. Ezt is elmondtam, hogy ebben korrekt az ellenzék és nem mond ellent Brüsszelnek. Nyilván megtudhatjuk, hiszen szavaznak. De a kampányukban sem állították egy szóval sem, hogy Brüsszelt kiakarják hagyni a migráns és menekültpolitikánkból.
Egy kormányt itthon akkor vált le e lakosság amikor csak akar. (bár Feri elég nehezen fogta fel :). De amit kiadsz Büsszelbe azt te már nem fogod megváltoztatni. Ahhoz 250 millió ember szavazata kell. 
Peterbond 2018. 03. 04. 16:54
Előzmény: #367  Peterbond
Amúgy csak érdekelt volna egyes emberek véleménye az alábbiakról. Mennyire tartanák ezt elfogadhatónak. Bár tény hogy csak részleteket ragadtam ki a teljes szövegből de gondolom ez nem probléma. utána kerestetek a teljes szövegnek.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 16:51
Előzmény: #350  pitcairn2
Nem az aktuálpolitikai témával van bajom, hanem azzal, hogy huszadrangú dolgokat tartasz fontosnak. Pontos adatokat hozol és tudálékos szakszavakkal dobálózol. Szerintem ebben kellene" paradigmát váltanod". Magyarul is írhattam volna, de a paradigmaváltás olyan jól hangzik.
Azt csinálsz, amit akarsz. Nem foglak megzavarni benne, bármilyen szinten űzöd is, amit csinálsz.
Peterbond 2018. 03. 04. 16:51
"Az első rész világos, szét kell osztani egy globális kvóta szerint a migránsokat a (fejlett világban). Hogy ezt miért akarja, számomra érthetetlen, de biztos nagy üzlete lenne ebből a támogatóinak. :)"
Ez így nem igaz. A "Based on these facts" elött részletezi hogy milyen nagy nyomás nehezedik egyes európai országokra és ezek enyhítésére javasolja hogy más országok is vállaljanak részt ennek a tehernek a viselésében.
Ez szerintem abban a helyzetben teljesen reális kérés volt. Itt se emmlít amúgy kötelező jellleget csak simán kvótát.
Peterbond 2018. 03. 04. 16:47
Szerintem meg itt igen jól és pontosan írta le a dolgokat a szerző. Pontosan egyetértek például ezzel a résszel:
"The Muslim faith, which we honor and respect, is not responsible for the root causes of this mass migratory movement."
A Vándorlást én sem tartom egy valami világhatalmi iszlám összefogásnak amivel Európát akarják meghódítani. Attól hogy pár szélsőséges iszlamista ezt képzeli bele és erre harapnak Európai populisták még nem lesz így. Már a szovjet időkben is a jobb élet felé menekültek az emberek amikor a sajátjuk kkilátástalan lett. Ezért a Vasfüggöny keleti oldalát kellett jórészt vigyáznia a katonáknak nem a nyugati oldalát.
Azzal is teljesen egyetértek hogy Európa önmaga vagy egy egy országa ezt nem tudja egymaga megoldani. Szintén idézek továbbra is ugyanonnan:
"Excellencies, we have a heartfelt compassion for the people who decided to leave their homes. They are victims of the poor governance of their countries, which took away their human dignity. They are victims of failed international political decisions, which left war torn regions. They are victims of the failed policy of us in Europe, which raises expectations that are impossible to be fulfilled."
Meglepően a levél elég sok részével teljesen egyet tudok érteni.
gambadoro 2018. 03. 04. 16:46
Előzmény: #360  Mikieger85
az olasz iskolában nagyon komolyan veszik, h ne legyen kirekesztés
de tényleg nagyon komolyan
aztán szinte az összes gyerek jár hittanra
ettől függetlenül a nő a hülye, hogy feketéket fogad örökbe afrikából egyenesen
gambadoro 2018. 03. 04. 16:44
milyen polgárháború?
Phylaxa 2018. 03. 04. 16:42
Előzmény: #358  gambadoro
Ha az én tanácsomat fogadták volna meg, akkor nem lenne ez. Ha nem állítják le az illegális tömeges muszlim bevándorlást, akkor tovább durvul a helyzet. Én a választásokban bízom és akkor elkerülhető a polgárháború. Már idáig sem kellett volna eljutnunk, de ez senkit sem érdekel, gőzerővel tolják tovább Brüsszelben a hülyeséget. Sajnálom. 
Persze bemásolhatnék 1000 számra lányok, asszonyok, kisgyermekek megerőszakolását és akkor még finom voltam és a gyilkosságokat kihagyom, de mire jó ez? Amit te írtál és amit én írok, ez mind ennek az ökörségnek a következménye. 
Be kell fejezni azt az őrültséget! Gyuri bácsi pedig nyugodtan meséljen bárkinek, nem oszt nem szoroz, viszont tartsa be egy adott ország törvényeit!!!
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 16:39
Előzmény: #350  pitcairn2
A te döntésed. Én nem agitálok. Leírom, mit tartok fontosnak és engem mi foglalkoztat.
Úgy vélem sokkal árnyaltabban fogalmazok, mint amilyen göbbelsi üzeneteket kapunk a hatalomtól.
A hatalom lecserélte a szavazóbázisát és a kádereit.
Chikán, Mikola, Navracsics után némethszilárdok szólnak a prolinak tartott néphez és farkasflóriánok bujkálnak a nép elől.
Ennek a hatalomnak nem kell az értelmiség. mamelukok kellenek neki. Meg persze maga a hatalom kell. Öncélúan. A nemzeti sorskérdések eszkalálódnak, jobb esetben helyben topognak: egészségügy, oktatás, cigánykérdés.
Négyévenként vagyunk fontosak. Akkor, maikor kicsalják a szavazatainkat. Utána már nincsenek sorskérdések, csak szabad rablás. Négy évig. Ennyi időre állítunk ki biankó csekket.
Phylaxa 2018. 03. 04. 16:33
Előzmény: #357  Peterbond
Az első rész világos, szét kell osztani egy globális kvóta szerint a migránsokat a (fejlett világban). Hogy ezt miért akarja, számomra érthetetlen, de biztos nagy üzlete lenne ebből a támogatóinak. :)
A második részben pedig kiderül, hogy a "kereszténység"  nem tolerálja a muszlimellenes "propagandát, a muszlim vallás nem az oka ennek migrációs káosznak és meghívja az ENSZ-t, hogy társuljon ahhoz az erőfeszítéséhez, melyszerint megakadályoznák ennek a muszlim ellenes tevékenységnek a terjedését.
A véleményem erről, hogy Jézus nyilván nem találkozhatott muszlimokkal, másodszor pedig a történelmet ismerjük. Tehát Gyuri bácsi mellébeszél, de ezzel nem is lenne semmi problémám, ha nem embertömegeknek a nyakára tenné. Eddig működött a szabályozásunk, annyit fogadtunk be, amennyi valóban be tudott illeszkedni és nem okozott változást az életünkben.Remélem, hogy a befogadottaknak is bejött a lakosságunk és jól érzik magukat. Ezt kell megőriznünk!!!
Mikieger85 2018. 03. 04. 16:33
Előzmény: #358  gambadoro
Ez lehet 100%-ban igaz, de lehet fake news is. Ami mindenképp igaz, hogy az amúgy barátságos és befogadó olaszok túl vannak terhelve, nem szabadna számolatlanul, ellenőrizetlenül tömegeket tolni rájuk, ugyanis ez mérhetetlenül megnehezíti a rendes bevándorlók (köztük európaiak, jogszerűen érkezett afrikaiak) életét.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 16:30
Előzmény: #354  Phylaxa
Nem fogom eldönteni a vitátokat.
Az a baj, hogy nincs kormányunk hanem kormány van. Nincsenek pártjaink, hanem pártok vannak.
1994-ben az szdsz simán átvitt egy csomó antikommunista szavazatot a komancsokhoz a koalával. Az enyémet ekkor még nem, de 1990-ben még megkapták az egyik szavazatomat. Nem tudom, hogy az egyént vagy a listásat, mert titkos volt a szavazás.
Pártunk és kormányunk is félrebeszél. Azt mondta, hogy a kvótamépszavazáson arról dönthetünk, hogy kikkel akarunk együtt élni. De nem arról van szó, hogy akarunk-e cigányokkal együttélni, és ha igen, akkor szegregáltan, integrálva, asszimilálva vagy hosszú távon beléjük olvadva. #250.
Arról van szó, hogy nem akarunk migránsokat. Közben a kormány nyakra-főre telepíti hozzánk az illeiberális országokban illiberális módon meggazdagodott kétes egyéneket. Még azt sem mondhatom, hogy az akkori törvényekkel ellentétben.
Utána meg ezerszámra fogad be muszlim migránsokat, mert ők migránsok ugyan, de menekültek is egyben és illedelmesen kopogtatnak. Azt már nem köti, az orrunkra, hogy hol vannak, honnan jöttek. Több ezren vannak, de sehol nem látták még őket.
A választással az a baj, hogy egyszer adunk nekik felhatalmazást és csak négy év múlva büntethetjük őket. Az szdsz-t is csak 1998-ban tudták megbüntetni a hajdani valódi antikommunista szavazói és akkor derült ki, hogy sokkal többen voltak, mint az álliberális szavazók, akiknek vonzók voltak az állampárt vezetői, mentalitása és a diktatúrában halálbüntetéseket osztogattak, üldözték a buzikat, vasfüggönnyel akadályozták legelemibb jogainkat, elvették a magántulajdonunkat.
A mostani kormány is hazug. Azt ígérte, hogy megvédi a magánpénztárakat és ehelyett kifosztotta őket. Nem egyből, hanem csak az ószi önkormányzati választások után. hatalomtechnikailag fontos volt, hogy az őszöd után benarancssárgult önkormányzatok narancssárgák maradjanak.
Vannak hozzád hasonló bolsevikok, akiknek ez elfogadható. Jogod van elfogadni. De szöges ellentétben van az én polgári, konzervatív, liberális, antikommunista, piacbarát elveimmel és értékeimmel.
A migránskérdés komoly gond. Külső ellenséget lehet fölmutatni, de ez ellen még az is megfelelő védelem, ha fidesz csak kis különbséggel nyer vagy neadjisten ellenzékbe kerül és csak a jobbikkal lenne többsége.
Sokat éltem diktatúrában. Többet, mint valaha is akartam. Hidd el, fölismerem a diktatúra jegyeit, akkor is, ha báránybőrbe bújik, de formálisan még működteti a demokrácia intézményeit. Néha rásegít Erdősinékel és kigyúrt kopaszakkal, de formálisan még működteti. Neked is feltűnt, hogy még olyan huszanhatodrangú ügyekben is,, mint a vasárnapi boltzár a diktatúra működik. Elég a parlamenti frakciót megfélemlíteni és a mamelukok mindent megszavaznak. Nevezheted a frakciófegyelemnek a diktatúrát, de ha a hatalom nyolc éven át nem engedi, hogy a képviselői a választóik érdekei szerint szavazzanak, az bizony diktatúra. Pedig mondhatná a hatalom azt is, hogy néppárt vagyunk és emiatt szükségszerűen olyan a táborunk, hogy nem mindenki ért mindenben egyet. Vagy a másik eset az, hogy az országban kezdetben mindenki akarta a boltzárat, de aztán varázsütésre és egycsapásra - senki sem.
Ilyen hazug, bolsevik lelkületű hatalom nem fogja méf egyszer kicsalni a szavazatomat. Még akkor sem, ha valamit nemzeti sorskérdésnek akar beállítani.
Szerintem a kivándorlás sokkal nagyobb gond, mint a bevándorlás. Nem azok vándorolnak ki, akiknek kellene, hanem pont fordítva. #250.
gambadoro 2018. 03. 04. 16:24
usNext
turmix ma, 16:18 előzmény: #796  turmix #798 "Köszönöm, hogy a gyerekeim félelemben élhetnek!"
Nyílt levelet írt az Északi Liga populista elnökének egy olasz édesanya, akinek két kisgyermeke a bőrén érzi az olasz választási kampány eldurvulását.
Gabriella Nobile 49 éves milánói vállalkozó. Két gyermeke van: kisfia 12 éves, és 2 éves volt, mikor Kongóból örökbe fogadták, a kislány hét éves, és egyéves volt, mikor Etiópiából Olaszországba érkezett. Bár eddig sem volt támadásoktól mentes az életük, az édesanya szerint az utóbbi hónapok olasz választási kampányában szó szerint terrorban élnek. Véleménye szerint ez leginkább a jobboldali és populista, Északi Liga pártnak, álságos szlogenjeinek, és vezetőjének rasszista megnyilvánulásainak köszönhető.
"Kedves Salvini! - írta levelében az édesanya a pártelnök, Matteo Salvini-nek - Örökbefogadó anyukája vagyok két csodálatos, Afrikából származó kisgyereknek. Szeretnék köszönetet mondani Önnek, amiért pokollá tette két gyermekem életét. Önnek köszönhetően részesülhettek ugyanis egy-két felejthetetlenül félelmetes pillanatban az utóbbi hetekben" - kezdődik a levél, ami felrobbantotta az olasz közösségi médiát: 25 ezer megosztás, négyezernél is több üzenet, és 50 ezer lájk az eddigi mérlege."A hét éves kislányom lefekvés előtt azt kérdezi tőlem este: Ha ő nyer, visszaküld minket Afrikába? - majd vígasztalhatatlanul sírni kezd. A fiam szinte minden nap busszal megy a fociedzésére, és az utóbbi hónapokban többen inzultálták, mint előtte bármikor korábban.Mikor egy 12 éves, focimezbe bújt kisfiúnak olyanokat mondanak, hogy "Mocskos nigger, menj vissza oda, ahonnan jöttél, csak azért jöttél ide, hogy lopj és megöld a nőinket" akkor az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy ez az ország - köszönhetően az olyan embereknek, mint maga - hogy csúszik egyre mélyebbre.Álszent szlogenjében, mely nem más, mint az "Olaszok elsőként" - tökéletesen megmutatkozik tudatlansága. Nem attól lesz valaki igazi olasz, hogy itt született, hanem attól, hogy őszintén szereti ezt az országot. Épp olyan ez, mint az én esetem: anya vagyok, mert szeretem és nevelem a gyerekeimet, még akkor is, ha nem én hoztam világra őket.Harcolnia kéne mindazok ellen, akik a vesztünkre törnek. Az olasz fundamentalisták ellen, akik tönkreteszik ezt a gyönyörű országot, mikor háborút hirdetnek az aktuális ellenség ellen, legyen szó a szegényekről, a bevándorlókról, a melegekről, a menekültekről... mindezt valami elferdült motiváció miatt. Nem szabadna, hogy ez a gondolkodás terjedjen, maga azonban épp azon van, hogy mindez állandósuljon."A facebook letiltotta a levelet, majd a szerzőjét isA facebook azonban alig pár órával publikálása után letiltotta a levelet. 
Gabriella ezért vasárnap ismét posztolta azt, ezután pedig már nemcsak a levelet távolították el, hanem fiókját is blokkolták, mert a nő levele "faji alapú gyűlöletkeltésre buzdít".Az Euronews megkeresésére az édesanya azt mondta: "A gyermekeim olaszul beszélnek, milánói akcentussal, nem is tudnak más nyelven. Tökéletesen integrálódtak. A kezdetek óta meg kell küzdeniük a társaik rosszindulatával és inzultálásával, de erősek, én pedig megtanítottam rá őket, hogyan kell kezelniük ezeket a helyzeteket. De most valami megváltozott: azért írtam meg ezt a levelet, mert a helyzet az utóbbi hónapokban egyre csak rosszabbodik. Korábban csak a a kortársaik bántották őket, mint egyik gyerek a másikat, de ma már nem ez a helyzet. A fiam több alkalommal számolt be nekem arról, hogy felnőttek is bántották - egy alkalommal a buszon arra kényszerítették, hogy üljön el a helyéről, majd felszólították, hogy menjen vissza Afrikába, ahova való. A kisebbikem pedig annyira fél, mióta a tévé tele van ezekkel a szlogenekkel, hogy nem akar többé iskolába járni. A helyzet a választási kampány alatt szó szerint fenntarthatatlanná vált, a levelemmel ezért elsősorban arra akartam felhívni a figyelmet, hogy legalább a hangszínt vegyék egy kissé kevésbé agresszívebbre, ha már a tartalmat nem is.
http://hu.euronews.com/2018/02/27/-koszonom-hogy-a-gyerekeim-felelemben-elhetnek-
Peterbond 2018. 03. 04. 16:11
Ezt a kijelentést te hogyan értelmezed akkor? Szerinted itt mi volt a célja Soros Györgynek?
"Based on these facts, I urge you, Secretary-General, to initiate negotiations on sharing this burden at a global level. All major stakeholders of international politics will have to take some of the migrants to their countries as part of a global quota system."
"Excellences, I am coming from a Christian country, therefore I would like to emphasize, that the Christian approach does not tolerate any anti- Muslim policy. The Muslim faith, which we honor and respect, is not responsible for the root causes of this mass migratory movement. I invite you all to join in our efforts to avoid the spread of anti-Muslim sentiments"
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 15:54
Nekem fontosak az érzéseid. Nem arra vagyok kíváncsi, mi a valóság, hanem arra, hogy a valóság hogyan tükröződik a fejedben, a gondolataidban, a döntéseidben.
A mekiben (ami nem a McDonalds, hanem nem árulom el, hogy mi) is ezt mérik. Mi alapján döntesz és milyen hatalomtechnikai eszközökkel és módszerekkel tudja a hatalom kicsalni a szavazatodat.
A hírekben is ez az indormáció számomra. Ha vonát támadják, akkor a jobbik erősődött, ha az mszp-ről hallgatnak, akkor bajban van a kilóra megvett párt, ha kijátsszák a cigáykártyát, akkor kiktől akarnak szavazatokat elvenni. Most azt látom, hogy minden ellenzéki párttal van bajuk. De ezt is kell látnom, mert Vásárhelyen megtalálták a centrális erőtér ellenszerét és ha hatalom lennék én bizony betojnék attól, hogy enyém ugyan a legnagyobb szervezett politikai kisebbség/tábor, de még mérni sem tudom pontosan, hogy mi jön ki ebből duális erőtérben.
Leginkább abban bíznék, hogy az ellenzéki pártok telerakják megélhetési pártkatonákkal ez egyéni választókerületeket bauertamásokkal, akire én ennyire nem szavaznék, hogy annál még az is jobb, ha marad a jelenlegi hatalom. Jóval kisebb mellénnyel, maradna, de inkább maradjon, mint menjen és helyette bauertamásokat  kukázzanak vissza a történelem szemétdombjáról.
-pny
-pny 2018. 03. 04. 15:53
Előzmény: #349  Dehogynincs
Csak hogy értsd, kivel beszélgetsz:
.
“Phylaxa 2018. február 17. Maximálisan migráns párti vagyok és az is voltam mindig is.”
Phylaxa 2018. 03. 04. 15:49
Előzmény: #349  Dehogynincs
Itt kezdődik a behúzás és kicsavarása mindannak amit leírtam. Van itt egy ember akivel soha többet nem állok szóba. De neked leírom, amit neki már többször nem:
Nem értek egyet az illegális migránstömegek Uniós központi betelepítésével és szétosztásával. Le kell zárni a külső határokat és minden egyes tagállam saját maga annyit és azt visz az országába, akit ő akar. Konzulátusok, menekülttáborok, külső határátkelőhelyen lejelentkezés....
Amivel egyetértek: A Genfi-Egyezmény szerinti menekültbefogadás tagállami hatáskörben. Hazánkban például a választott kormányunk feladata, hogy ezt elenőrizze. Annyit fogadjon be, amennyit kezelni tud a lakosságunk. anyagi és kultúrális és vallási értelemben is. Ha a kormányunk nem ezt teszi, akkor a szavazók leválthatják és olyan kormányt szavazhatnak meg, aki hajlandó ezt folytatni. Ha a lakosságunk azt választja, hogy Brüsszelből irányítják a muszlim betelepítést hozzánk és pár ember jól jár az adófizetők pénzéből kialakított zsíros üzleten, miközben fokozatosan megváltozik minden, amiben éltünk, akkor valóban nem tudsz mit tenni. De azért én megvárnám a szavazásokat ezzel ma is és a jövőben is. Nekem úgy tűnik ugyanis, hogy az Eu-s médiából nem a valóság derül ki. De majd meglátjuk. :)
ts3 2018. 03. 04. 15:49
Előzmény: #303  pitcairn2
"2017. szeptember 05. | 14:39előzmény: #18  Dehogynincs#20ezekre Kádár-népe is lazán járhat... hisz a belinkelt műtét összesen 4600 Ft részletfizetéssel járnak per hó de ha a páciens hoz még néhány "önként jelentkezőt" (azaz aktívan részt vesz a vállalkozás marketingmunkájában...) akkor tovább csökkennek az árak... (no ez az ami igen keményen feszegeti az orvosi hivatásetika határát.. bár kétségkívül innovatív és profitorientált hozzáállásra vall... ) kb. azt mutatja ez a kis példa hogy milyen lenne az egészségügy ha az állam magára hagyná a szektort..."
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 15:42
Előzmény: #348  pitcairn2
Értem. Troll vagy ugyan, de színfoltnak érdekes.
A Kádár népe persze hogy túlzás. Vásárhelyen kiderült, hogy a nép egy része nem félemlíthető meg és szembe mer szállni a hatalommal.
De Kádár népnének  az 1956-os forradalom novemberi leverése utáni pillanatban kezdődött és ebből lett 1957. májusában egy milliós nagyságrendű május elsejei felvonulás és egymillió mszmp-tag és nyolcmillió olyan választó, aki halált megvető bátorsággal tudta kiválasztani a hazafias népfront egy szem jelöltje közül azt, aki az érdekeit és értékeit képviseli dolgozó népünk népi demokráciájában. Összehasonlításul, százezerre teszem azoknak a számát, akik ma odáig süllyedtek, hogy tagok legyenek valamelyik pártban. A tagok száma változó és hullámzik, de az éppen regnáló állampártot mindig hulámhegyet tapasztalnak és ez éppen ellenzékben levőktől meg elfordul a tagságuk egy része. Azt is el tudom képzelni, hogy vannak, akik nem csak egy párt tagkönyvét tudnák fölmutatni.
Törölt felhasználó 2018. 03. 04. 15:41
Törölt hozzászólás
pitcairn2 2018. 03. 04. 15:36
Előzmény: #338  Dehogynincs
ja és egy pillanatig nem mondtam azt, hogy ne nyerjen az ellenzék
max csak azt nem értem, hogy miért pont most akarnak nyerni
pont akkor akarják átvenni a stafétát, amikor jó sansszal kolosszális nemzetközi lejtmenet indul?
ilyenkor jobban járnának ha hátradőlnének és élveznék a show-t
kb. a politikai ellenfelük bukását néznék végig...
de miután választás jön teszek egy fogadalmat:
az elkövetkező bő 1 hónapban semmilyen kommentet nem teszek a magyar aktuálpolitikával kapcsolatos topic-okba
ezzel is aláhúzva azt, hogy semmi kifogásom az ellenzék győzelmét illetően
Hódmezővásárhely példája megmutatta, hogy reális esélyük van erre
ha át akarják venni ezt ám legyen
de aztán ne bánják meg utólag... 
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 15:32
Előzmény: #347  Phylaxa
Szembeszállsz Orbán doktorral? Szerinte az a tét, hogy megőrizzük-e etnikai és kulturális homodenitásunkat. A szája legalábbis ezt mondja. A keze meg tízezrével hozta az illiberális államokban illiberális módon meggazdagodott gyanús alakokat a letelepedési kötvénnyel és ezrével a muszlim migránsogat, akikről utólag mindig kiderül, hogy csak illedelmesen kopogtató menekültek.
Te elvennél egy cigányt, négert vagy muszlimot? Örülnél, ha nem Tiborcznak hívnák a vejedet, hanem Mohamednek vagy lenne egy Lejla nevű tüzes, arab menyecskéd? Vagy mindjárt kettő - a többnejűség miatt?
pitcairn2 2018. 03. 04. 15:30
Előzmény: #338  Dehogynincs
nem én dobálózok ilyen címkékkel és nem én szoktam a rendszer hibáiért a választókat okolni
én max csak a szerintem hamis narratíva alapján futó álvitákba szoktam belekötni
ez lehet, hogy nem túlzottan jó, de talán visz némi színt a szokásos sztereotípiák közé
Phylaxa 2018. 03. 04. 15:22
Előzmény: #345  Dehogynincs
A genetikai dolgokra valóban csak a keveredés a megoldás. De addig, amíg egy kasztrendszer alján levő tömeg nem tanul és dolgozik, tehát nem szocializálódik és tartja fenn magát úgy mint azok, akikkel keveredni tudna, addig nem is szabadulhat a kasztrendszertől. Mókuskerékben futja a köröket.
hamutarto 2018. 03. 04. 15:18
Előzmény: #344  -pny
Ha netalán nem olvasta volna a nagyérdemü....
https://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/czegledy_ugy_hatter_olvasoi_level
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 15:12
Előzmény: #343  Phylaxa
A helyzet az, hogy az ember felismeri a rasszokat. Messziről látszik, hogy valaki sápadtarcú, indián, néger, cigány vagy éppen távol-keleti. Aki a törzsfejlődés során nem ismerte a föl az ellenséges törzseket és a sajátját, az gyakorlatilag halálra volt ítélve. A saját anyanyelvét és tájszólását is felismeri.
A genetikai hiperpigmentáltságot nem szünteti meg a tanulás és a munka. Ha akarom, ha nem, ránézek és látom rajta, hogy cigány. Sok cigánylányt láttam már életemben, de egyikről sem gondoltam, hogy feleségül kellene vennem vagy a közelében kellene laknom.
-pny
-pny 2018. 03. 04. 15:07
Előzmény: #343  Phylaxa
“A megodás pedig a tanulás és munka.“
.
A tankötelezettség kor leszállítása pont durva lépés az ellenirányba...
Phylaxa 2018. 03. 04. 15:04
Előzmény: #340  _Bekre_Pal_
Én pontosan erre a különbségre akartam felhívni a figyelmedet. Tehát nem egy vagy kettő így vagy úgy, hanem egy nagy rész. Itt kellene megmondanom a pontos arányt, de nyilván nem tudom. Mindenesetre nem tartom lebecsülendőnek és semmi esetre sem hallgatnám el, ha meg szeretném oldani. A megodás pedig a tanulás és munka. Ugyanis e kettőben szocializálódik valaki és tartja fenn magát. Ez az én javaslatom. Nyilván szeretném, ha az a "nem kis mennyiség" is úgy tudna élni mint mindenki más. 
Van viszont egy alapprobléma, amiről nemigen hallani a hozzászólásoknál. A kasztrendszer. Annyira régi dolog, hogy nehéz megoldást találni rá. Pedig úgy baromi nehéz elindulni, hogy már kiskorában azt tanítják neki, hogy minket mindenki lenéz. Sajnos ez tényleg nagy probléma.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 15:04
Előzmény: #340  _Bekre_Pal_
A rasszizmus nem honi jelenség. Amikor amerikában faji zavargások törnek ki amiatt, hogy egy sápadtarcú rendőr lelő egy négert, akkor te sem merészkedsz közéjük. Fennáll az a veszély, hogy a négerek nem a felvilágosult liberálist látják benned, hanem a fehér rabszolgatartók utódát. Pedig könnyen lehet, hogy az őseid között senkinek nem volt rabszolgája, ami pedig a görög demokráciában vagy az amerikai alapító atyák körében nagy divat volt.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:59
Előzmény: #336  Phylaxa
A 2. világbajnokság után, ami gyakorlatig ez elsőnek a második félideje volt, a megszálló oroszok mindent vittek Magyarországról, amit csak tudtak "kártérítés fejében" sőt még magukat a magyarokat is, de nem a gulágra vitték őket, hanem az első, nem hivatalos VIT-re (világifjúsági találkozó). Több ilyen magyart ismertem személyesen is, de már egyikük sem él.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 03. 04. 14:56
Előzmény: #337  Phylaxa
Nézd, nem akarom, hogy félreérthető legyek. szóval pontosítsunk. először is, tisztában vagyok vele, hogy a romák között nagyobb arányú a bűnözés. Ezt ki lehet jelenteni. Azt nem, hogy mind bűnözik. Nem tudom, érzed-e a kettő között a különbséget. Aztán szerintem nem lehet kijelenteni, hogy azért csinálják, mert ilyen a természetük. Mert amelyik nem csinálja, az miért nem csinálja? Mekkora szerepe van az otthon tanult mintáknak és a szegregációnak? Elképzeléseink vannak mindenesetre. Szóval számtalan információnk van, hogy többet bűnöznek az átlagnál, de ez alapján nem frankó en bloc mindről sarkos állításokat tenni. Mert azzal lehetetlenné teszed, hogy aki más akar lenni, az mássá tudjon válni. Senkinek nem jó az előítélet. Be is fejezem a témát, nem hiszem, hogy meg fogom tudni változtatni a honfitársaim gondolkodásában mélyen beágyazott rasszizmust.
-pny
-pny 2018. 03. 04. 14:52
Előzmény: #337  Phylaxa
Totál fals példa.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:51
Előzmény: #333  pitcairn2
Nyugodtan  besorolhatsz abba a fogalomba, amit te értesz trollon, bármi is legyen az. Jogod van hozzá és kitüntetésnek fogom venni.
Az összes politikus is legazemberezhet, letolvajozhat, lenácizhat és lekommunistázhat engem. Nem hozna ki a sodromból.
A szépemlékű szdsz-nek így dekódoltam a szavazatszerző stratégiáját: rohadt, szemét antiszemita náci vagy, de szavazz az szdsz-re!
A mostani kampány is ilyen göbbelsi színvonalú: rövid üzenetek sulykolása, akár igaz az üzenet, akár hazugság.
A szerinted nem létező Kádár népe meg vagy átlát a szitájukon vagy nem.
Phylaxa 2018. 03. 04. 14:48
Előzmény: #326  _Bekre_Pal_
Van egy terület, ahol 1 ember kivételével senki sem veszi meg az árudat. Mondjuk 1 millió emberről van szó. Erre felhívják a figyelmedet, mire te azt válaszolod, hogy amíg az az egy ember megveszi, addig nem mondhatja senki, hogy a maradék 999 999 nem veszi meg. :)
Ha tényleg elhiszed ezt, akkor még azt is képzeld hozzá, hogy azzal az emberrel beszélgetsz, akitől a "maradék" 999 999 vásárol. :)
Phylaxa 2018. 03. 04. 14:44
Előzmény: #321  pitcairn2
Mondok egy másik megtörtént esetet. I. világháború után miközben a franciák folyamatosan mindent vittek Németországból, amit csak tudtak "kártérítés fejében", a németek fáztak és éheztek. A többit tudjuk... 
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:41
kisk119 Szerinted a városod fejlődik dinamikusabban vagy a városod cigánybűnözése? A helyi lakásmaffia mintha visszaszorulóban lenne.
Phylaxa 2018. 03. 04. 14:41
Előzmény: #316  Dehogynincs
Pontosan ugyanazt jelenti, mint amit a rákövetkező 310-es hozzászólásodban írtál. Persze írhattam volna azt is, hogy "korrekt". Arra az érdekességre próbáltam felhívni a figyelmet, hogy pont egy tőzsdei fórumon kell ilyesmiről vitatkozni, ahol is, ha valaki nincs tisztában az arányokkal, akkor rövid úton lezárul az ilyen irányú pályafutása. :)
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:41
Előzmény: #331  Dehogynincs
ezt szerintem veled szemben is le lehetne írni:)
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:36
úriember explicite nem is alkalmaz effélét (mivel magát alacsonyítja le ezzel), kiirtani azonban nem lehet (különösen implicite nem hiszen mindenkinek vannak előítéletei akár akarja akár nem), tiltani pedig nem érdemes (mert akkor max. "virágnyelven" írják körül)
az államtól max csak annyit érdemes elvárni, hogy ne támogassa ezeket
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:28
Előzmény: #329  pitcairn2
Nem azt mondtam, hogy troll vagy, hanem azt, hogy trollnak tartanak és indokoltam azt is, hogy miért soroltalak a trollok halmazába. Az már az én bajom, hogy saját magamat fosztom meg az értékes hozzászólásaidtól, de legyen ez az én jól megérdemelt büntetésem. Jutalmazz másokat!
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:26
Sajnos az élet nem fair. Mindig van egy kivétel, akire nem érvényes egy állítás.
Már meg is oldottunk egy nemzeti sorskérdést, a cigánykérdést. A megoldás tömören: nem fair dolog az előítélet.
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:26
Előzmény: #327  Dehogynincs
nekem is engedékeny napom van ezért felülemelkedek a személyeskedéseden:)
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:23
Előzmény: #310  Dehogynincs
furcsamód az un. "jóléti" állam keretében lett ebből akut probléma...
a dualizmus korában még vhogy marginális volt ez a kérdés...
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:21
Előzmény: #321  pitcairn2
Engedékeny napom van, beszélgetek trollokkal.
Azt hiszed, ezeket én látom? Implicite benne van ez is.
Egyetlenegy angol szót ismerek, az éppen az "underclass" . A marxi osztályelméletben szerepel ez a fogalom, de nekem nem szabad használnom onnan vett szavakat, mert ugranak rá trollok.
Mit gondolsz, miért soroltalak be azok közé, akiknek meg is mondom, hogy trollok?
Rengeteg adatot ismersz, de az adatok fájától nem látod  az erdőt. Nyugodtan írhatsz ide, mert szólásszabadság van. Nyugodtan beszélgethetnek egymással azok, akik figyelnek a másikra, értik amit mond. A trollok is jól egymásra találhatnának, de nem feltétlenül kellene ráugraniuk vagy bekapcsolódniuk a pörgő témákba. Neked is vannak hangyáid. Pörgesd azokat, nem foglak benne megzavarni!
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 03. 04. 14:20
Előzmény: #310  Dehogynincs
tök mindegy a százalék, amíg egy is van akire nem húzható rá az előítélet, addig nem fair alkalmazni
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:16
Előzmény: #280  Dehogynincs
és persze az asszimilatív oktatás katasztrofális szerepéről se feledkezzünk el amit ma "integrációnak" becéznek...
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:14
Előzmény: #264  Dehogynincs
a felülről kierőszakolt "integrációhoz" képest mindenképpen sikertörténet:)
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:09
"le is váltottak a rendőrség főnökét mert kiderült össze játszik a helyi lakás maffiával"
Nem keresem meg annak a hozzászólásodnak a sorszámát, hogy a városod szépen fejlődik, mert felújították a rendelőt (ahova nem jársz) és leaszfaltoztak néhány utcát (ahol a cigányok már úgy járhatnak lopni, nem marad a lábnyomuk a sárban).
Sarkítottam megint, hiszen vannak olyan cigányok, akik dolgozni járnak a leaszfaltozott utcán.
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:09
az előző kommentemet neked is ajánlom a valódi problémák kapcsán:)
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:08
Előzmény: #280  Dehogynincs
"Ha nincs jövedelme, nem ért semmihez, akkor lopni fog. "
pontosabban
ha mesterséges belépési korlátokkal, pl. 
1. minimálbérrel
2.  élőmunkára rakott masszív adóterhekkel
3. túlszabályozással
4. a gyermekmunka tilalmával
5. szigorú építési és területhasználati szabályozással (igen drága már betelepülni a dinamikusabb településekre)
6. területi centralizációt elősegítő jogi környezettel (a szegények nem véletlenül szorulnak a tetszhalott perifériára...)
kizárják a legális munkaerő-piacról
akkor nem nagyon tehet mást minthogy lop
ezért találták ki ezeknek az embereknek a segélyeket
ami még jobban belebetonozza őket az "underclass" szerepbe...  

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek