Topiknyitó: Portfolio 2017. 05. 24. 16:02

Felfedték Orbán titkos tervét, amivel ismét kétharmados gyõzelmet arathat  

Ugrás a cikkhez
Abszolút kapóra jön a magyar kormánypártoknak az, hogy az Európai Parlament múlt héten megszavazta a 7. cikkely szerinti eljárás elõfázisát, hiszen tovább lehet erõsíteni a külföldi- és EU-ellenes retorikára építõ kampányt,
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 03. 04. 14:56
Előzmény: #337  Phylaxa
Nézd, nem akarom, hogy félreérthető legyek. szóval pontosítsunk. először is, tisztában vagyok vele, hogy a romák között nagyobb arányú a bűnözés. Ezt ki lehet jelenteni. Azt nem, hogy mind bűnözik. Nem tudom, érzed-e a kettő között a különbséget. Aztán szerintem nem lehet kijelenteni, hogy azért csinálják, mert ilyen a természetük. Mert amelyik nem csinálja, az miért nem csinálja? Mekkora szerepe van az otthon tanult mintáknak és a szegregációnak? Elképzeléseink vannak mindenesetre. Szóval számtalan információnk van, hogy többet bűnöznek az átlagnál, de ez alapján nem frankó en bloc mindről sarkos állításokat tenni. Mert azzal lehetetlenné teszed, hogy aki más akar lenni, az mássá tudjon válni. Senkinek nem jó az előítélet. Be is fejezem a témát, nem hiszem, hogy meg fogom tudni változtatni a honfitársaim gondolkodásában mélyen beágyazott rasszizmust.
-pny
-pny 2018. 03. 04. 14:52
Előzmény: #337  Phylaxa
Totál fals példa.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:51
Előzmény: #333  pitcairn2
Nyugodtan  besorolhatsz abba a fogalomba, amit te értesz trollon, bármi is legyen az. Jogod van hozzá és kitüntetésnek fogom venni.
Az összes politikus is legazemberezhet, letolvajozhat, lenácizhat és lekommunistázhat engem. Nem hozna ki a sodromból.
A szépemlékű szdsz-nek így dekódoltam a szavazatszerző stratégiáját: rohadt, szemét antiszemita náci vagy, de szavazz az szdsz-re!
A mostani kampány is ilyen göbbelsi színvonalú: rövid üzenetek sulykolása, akár igaz az üzenet, akár hazugság.
A szerinted nem létező Kádár népe meg vagy átlát a szitájukon vagy nem.
Phylaxa 2018. 03. 04. 14:48
Előzmény: #326  _Bekre_Pal_
Van egy terület, ahol 1 ember kivételével senki sem veszi meg az árudat. Mondjuk 1 millió emberről van szó. Erre felhívják a figyelmedet, mire te azt válaszolod, hogy amíg az az egy ember megveszi, addig nem mondhatja senki, hogy a maradék 999 999 nem veszi meg. :)
Ha tényleg elhiszed ezt, akkor még azt is képzeld hozzá, hogy azzal az emberrel beszélgetsz, akitől a "maradék" 999 999 vásárol. :)
Phylaxa 2018. 03. 04. 14:44
Előzmény: #321  pitcairn2
Mondok egy másik megtörtént esetet. I. világháború után miközben a franciák folyamatosan mindent vittek Németországból, amit csak tudtak "kártérítés fejében", a németek fáztak és éheztek. A többit tudjuk... 
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:41
Előzmény: törölt hozzászólás
kisk119 Szerinted a városod fejlődik dinamikusabban vagy a városod cigánybűnözése? A helyi lakásmaffia mintha visszaszorulóban lenne.
Phylaxa 2018. 03. 04. 14:41
Előzmény: #316  Dehogynincs
Pontosan ugyanazt jelenti, mint amit a rákövetkező 310-es hozzászólásodban írtál. Persze írhattam volna azt is, hogy "korrekt". Arra az érdekességre próbáltam felhívni a figyelmet, hogy pont egy tőzsdei fórumon kell ilyesmiről vitatkozni, ahol is, ha valaki nincs tisztában az arányokkal, akkor rövid úton lezárul az ilyen irányú pályafutása. :)
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:41
Előzmény: #331  Dehogynincs
ezt szerintem veled szemben is le lehetne írni:)
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:36
úriember explicite nem is alkalmaz effélét (mivel magát alacsonyítja le ezzel), kiirtani azonban nem lehet (különösen implicite nem hiszen mindenkinek vannak előítéletei akár akarja akár nem), tiltani pedig nem érdemes (mert akkor max. "virágnyelven" írják körül)
az államtól max csak annyit érdemes elvárni, hogy ne támogassa ezeket
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:28
Előzmény: #329  pitcairn2
Nem azt mondtam, hogy troll vagy, hanem azt, hogy trollnak tartanak és indokoltam azt is, hogy miért soroltalak a trollok halmazába. Az már az én bajom, hogy saját magamat fosztom meg az értékes hozzászólásaidtól, de legyen ez az én jól megérdemelt büntetésem. Jutalmazz másokat!
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:26
Sajnos az élet nem fair. Mindig van egy kivétel, akire nem érvényes egy állítás.
Már meg is oldottunk egy nemzeti sorskérdést, a cigánykérdést. A megoldás tömören: nem fair dolog az előítélet.
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:26
Előzmény: #327  Dehogynincs
nekem is engedékeny napom van ezért felülemelkedek a személyeskedéseden:)
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:23
Előzmény: #310  Dehogynincs
furcsamód az un. "jóléti" állam keretében lett ebből akut probléma...
a dualizmus korában még vhogy marginális volt ez a kérdés...
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:21
Előzmény: #321  pitcairn2
Engedékeny napom van, beszélgetek trollokkal.
Azt hiszed, ezeket én látom? Implicite benne van ez is.
Egyetlenegy angol szót ismerek, az éppen az "underclass" . A marxi osztályelméletben szerepel ez a fogalom, de nekem nem szabad használnom onnan vett szavakat, mert ugranak rá trollok.
Mit gondolsz, miért soroltalak be azok közé, akiknek meg is mondom, hogy trollok?
Rengeteg adatot ismersz, de az adatok fájától nem látod  az erdőt. Nyugodtan írhatsz ide, mert szólásszabadság van. Nyugodtan beszélgethetnek egymással azok, akik figyelnek a másikra, értik amit mond. A trollok is jól egymásra találhatnának, de nem feltétlenül kellene ráugraniuk vagy bekapcsolódniuk a pörgő témákba. Neked is vannak hangyáid. Pörgesd azokat, nem foglak benne megzavarni!
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 03. 04. 14:20
Előzmény: #310  Dehogynincs
tök mindegy a százalék, amíg egy is van akire nem húzható rá az előítélet, addig nem fair alkalmazni
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:16
Előzmény: #280  Dehogynincs
és persze az asszimilatív oktatás katasztrofális szerepéről se feledkezzünk el amit ma "integrációnak" becéznek...
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:14
Előzmény: #264  Dehogynincs
a felülről kierőszakolt "integrációhoz" képest mindenképpen sikertörténet:)
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 03. 04. 14:09
"le is váltottak a rendőrség főnökét mert kiderült össze játszik a helyi lakás maffiával"
Nem keresem meg annak a hozzászólásodnak a sorszámát, hogy a városod szépen fejlődik, mert felújították a rendelőt (ahova nem jársz) és leaszfaltoztak néhány utcát (ahol a cigányok már úgy járhatnak lopni, nem marad a lábnyomuk a sárban).
Sarkítottam megint, hiszen vannak olyan cigányok, akik dolgozni járnak a leaszfaltozott utcán.
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:09
az előző kommentemet neked is ajánlom a valódi problémák kapcsán:)
pitcairn2 2018. 03. 04. 14:08
Előzmény: #280  Dehogynincs
"Ha nincs jövedelme, nem ért semmihez, akkor lopni fog. "
pontosabban
ha mesterséges belépési korlátokkal, pl. 
1. minimálbérrel
2.  élőmunkára rakott masszív adóterhekkel
3. túlszabályozással
4. a gyermekmunka tilalmával
5. szigorú építési és területhasználati szabályozással (igen drága már betelepülni a dinamikusabb településekre)
6. területi centralizációt elősegítő jogi környezettel (a szegények nem véletlenül szorulnak a tetszhalott perifériára...)
kizárják a legális munkaerő-piacról
akkor nem nagyon tehet mást minthogy lop
ezért találták ki ezeknek az embereknek a segélyeket
ami még jobban belebetonozza őket az "underclass" szerepbe...  

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek