Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
magnezium
magnezium ma, 10:25
ezüst szerintem mostani körben 31.3-ig mehet, BB felső-ig kb.
aetzw4zer ma, 09:56
Előzmény: #25714  x2029J
egesz jo kis gyujtes, kosz a cikket :)
farkasfu
farkasfu ma, 09:45
Előzmény: #25717  Nedden
egyre jobb... hmm
6510/ -3.48%
Nedden
Nedden ma, 08:13
Előzmény: #25716  Nedden
https://www.marketscreener.com/quote/stock/WIZZ-AIR-HOLDINGS-PLC-21163062/news/Bank-of-America-Trims-Wizz-Air-PT-Reiterates-Neutral-Rating-48706162/
.
Leminősítették a Wizzair célárat. Hiába lehet erős a december. Más társaságoknál is az. A Ryanair “elvitte” az utasokat. 
Nedden
Nedden ma, 08:10
Off
https://finance.yahoo.com/news/lufthansa-acquire-stake-italys-ita-112945959.html
.
Lufthansa felvásárolja az olasz társaság jelentős részét. 
A kínai társaságok jönni akarnak Európába. Így csak a nagyok lesznek elég erősek, hogy védekezzenek. Megnéztem a Lufthansa és Wizzair grafikont. Vannak közös vonások.
Úgy látom páran beszállnának a Wizzair- be de érdemes az egesz iparágat megnézni!
A Lufthansát potensebbnek látom. De ez csak az én véleményem, ráadásul a várt árfolyam már felfelé jóval nagyobb tartományt mutat.
Iparági források szerint nem lesz rossz a negyedévük a decemberi utazások miatt, de nagyban rontja a képet, hogy Ázsia felé korlátozott a légtérhasználat, de a Kínai társaságok kapnak Orosz engedélyt. 
Szóval azért összetett a helyzet. A Lufthansa pocsék évet zár, ennél rosszabbra már nem számítanak. Bár tudjuk amikor azt hisszük valami nem eshet tovább az bebizonyítja, hogy dehogynem…
Nedden
Nedden ma, 08:03
Off
https://finance.yahoo.com/news/lufthansa-acquire-stake-italys-ita-112945959.html
.
Lufthansa felvásárolja az olasz társaság jelentős részét. 
A kínai társaságok jönni akarnak Európába. Így csak a nagyok lesznek elég erősek, hogy védekezzenek. Megnéztem a Lufthansa és Wizzair grafikont. Vannak közös vonások.
Úgy látom páran beszállnának a Wizzair- be de érdemes az egesz iparágat megnézni!
A Lufthansát potensebbnek látom. De ez csak az én véleményem, ráadásul a várt árfolyam már felfelé jóval nagyobb tartományt mutat.
Iparági források szerint nem lesz rossz a negyedévük a decemberi utazások miatt, de nagyban rontja a képet, hogy Ázsia felé korlátozott a légtérhasználat, de a Kínai társaságok kapnak Orosz engedélyt. 
Szóval azért összetett a helyzet. A Lufthansa pocsék évet zár, ennél rosszabbra már nem számítanak. Bár tudjuk amikor azt hisszük valami nem eshet tovább az bebizonyítja, hogy dehogynem…
x2029J ma, 06:36
Előzmény: #25713  x2029J
x2029J ma, 06:34

Nedden
Nedden ma, 03:50
https://www.ceicdata.com/en/china/shanghai-futures-exchange-commodity-futures-stock/cn-warehouse-stock-shanghai-future-exchange-silver
.
Kínai ezüstkészlet szépen megnövekedett. Ha eladnak belőle, ami eladás beindulni látszik áresés várható. 
Az arany az konstans. 
Kb. ez is aggaszt rövidtávon mindkettőben látok csökkenő lehetőséget, de az arany stabilabb. 
2640 körül venném már az aranyat, hosszabb távra most se rossz az ár.
Nedden
Nedden ma, 03:40
https://edition.cnn.com/2025/01/07/politics/trump-expansion-ideas-what-matters/index.html?iid=cnn_buildContentRecirc_end_recirc
.
Mexiói-öböl legyen Amerikai-öböl…. 
Miért nem tetszik ez a sok területi igény nekem?! Nem tudok már nevetni ezen.
Nedden
Nedden ma, 03:34
https://edition.cnn.com/2025/01/08/economy/trump-national-economic-emergency-tariffs/index.html
.
“Nemzetgazdasági vészhelyzet” kitől tanulhatta Trump a vészhelyzeti kormányzás bevezetését?! 
Nedden
Nedden ma, 03:06
Csütörtök és várok. Nem tehetek mást a tegnapi felemás adatok után. De a FED nem zárta ki a további kamatvágásokat, érzik túl erős a dollár. Persze ez (is) majd Trump terveibe fog így vagy úgy ütközni. Ma mint tudjuk nem lesz USA piac, de a világ nem áll le! Sőt adat is jut mára éppen elég.
Azt mondom, örüljünk már minden pihenőnapnak mert hamarosan jön az új elnök…..
.
Ázsia
Pirosan indul Japán és ma piros lett Ausztrália is. Hosszú emelkedés után pirosodott az ASX. Pedig Ausztrália külker mérlege erősen pluszos. Kereskedelmi mérlege szintén kiváló. Kína pirosban, Hong Kong zöldben indult.
Kína adatokra várok még nem tették közzé, de alighanem a mai főműsor ez lesz
2:30 Kínai CPI (mivel nem jön időben az inflációs adat így gondolhatom az ottani KSH most cenzúrázza..)  - nemesfémeknek az emelkedés lenne talán a kedvezőbb, de inkább majd a piac eldönti
Már meg is érkezett a várt adat, csak pár percet késett. Pont annyi lett amennyit vártak. Lassan kezdek kételkedni a kínai hírek valóságalapjában. Olyan magyar helyzetre elékeztet. 
.
Európa
Tegnap nem volt rossz a részvénypiaci hangulat. De persze a Richtert megint lehúzták.
Sok adat jón de a fémpiacnak és hazánknak a ,
8:00 Német ipari termelés lesz a fontos. - kell az emelkedés ha nem is az aranyár miatt.
.
Amerika
Tegnap felemásan zárt. Ma csak adatokat várunk.
14:30 USA állásnélküli adatok
15:00 FOMC tagi beszéd- elhangozhat a további vágási tervre utalás
16:30 USA földgáz tárolók töltöttsége- hagyományosan Amerikában január a leghidegebb
Ezután egész este beszédek.
19:00 Atlantai GDP felmérés
22:30 Fed mérleg
.
Szóval lesz esemény mára is. Nyilván az az amerikai aki akar tud kereskedi ma is. De csendesebb lesz a délután. Viszont azt figyeltem meg, ha kevesebben vannak a piacon egy hírre nagyobb tud lenni a reakció. 
Így óvatosban menjünk ma! Én várom az akciós vételi lehetőséget talán az ezüstnél érhet valami meglepetés. De ugye azzal az a baj, hogy néha a nem várt meglepetést is hozhatja.
TA ma is fontos a piac se lesz túl zajos. Figyeljünk és várjunk. Addig is reméljük az egyéb eszközökben mindenki megtalálja a várakozását! 
Vigyázzatok a járvánnyal jobbulást a betegeknek!
Nedden
Nedden ma, 02:28
Előzmény: #25704  Beze
Majd péntek éjfél előtt zár. “Csak” USA zár be. 
A Henry hub és a WTI viszont amerikai. 
Nedden
Nedden ma, 02:26
Előzmény: #25705  Placi82
Nem tetszik amit Trump egyre nagyobb elánnal hajtogat
Konkrét területi igényei vannak, más országok kárára. Rájött , ki mer neki ellent mondani!
Az Ukrán háború azért veszélyes mert ha az egyik megteheti akkor más is. Sajnos ez tényleg így működik.
Én pacifista vagyok ezért is frusztrál a helyzet. Így nem a nagy béke éve felé közelítünk hanem a világháborúhoz. 
Hmm mi majd a világháborúban vezetjük be a semleges gazdaságot és a békeidős költségvetést…
aetzw4zer szerda, 23:18
Előzmény: #25704  Beze
hálaadásnál az utolsó 30perces gyertya 20.00 orakor volt
Placi82 szerda, 23:02
Előzmény: #25702  Bpali
Nicsak. Jó fele kapizsgalsz. Nem az őrületbol mondta Trump amit mondott.Kanada, Grönland és Panama erdekszferarol.....És sokan meg fognak lepődni, hogy a penztoke is beall majd orrbefogva mögé.. Meg a végén kiderül hogy Biden visszaleptetese szinte az utolsó pillanatban, jó későn, nem is  balf. szkodas, és nem is  volt véletlen:) . Kell egy társadalmilag elfogadott, de egy " USA az első" mentalitasu figura a penzpiacnak most. Mert....... 
Beze
Beze szerda, 23:00
Ha holnap zárva lesz az USA mikor fog zárni a nyersanyag piac? 
Beze
Beze szerda, 22:56
Jó kis nullás nap ezüstben 
Azért nekem sikerült pár forintot keresni :)
Ma50 és 200 között , zárul az olló lassan, kivi vagyok mi lesz
Bpali szerda, 22:15
Egy biztos valamit kezdeni kell az USA adósságával illetve a petrodollár mögül a kiesik a petro…  Az USA is jelentős arany kitermelő illetve Kanada is… A feltáratlan kőolaj és földgázkészleteket jelentős része a sarkkör környékén található … Az USA tanul Kínától —- kell a saját ipari termelés ( német cégeket tárt karokkal várják ) …

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek