Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Van közös határuk, és ott a tenger is. Akár kihagyhatná a finneket. De valóban, minek? Ha lúd, legyen kövér. Svédeknél meg acél van meg filmipar, ami jó lesz majd propagandára a hős hódító katonákról.
Tény hogy az oroszokkal szemben csak a NATO ütőképes ami gyakorlatilag az US Army .. Na de valamit valamiért …, Az USA nem engedheti be Kínát ..! Fél hogy Kína kilóra megveszi az Uniót vagy oroszokat… Nagyon komoly a Tét .. Trump be is vonulhat Dánia csődbe mehet … érdekes lesz
Az északi sarki kitermelés sem az olcsóságról fog szólni.. szóval infláció marad .. kár csidát várni Trumpra fogni.. jól kátszik a kötvényhozamokon.. Erős marad jó ideig a Dollár . Nem csak az MNB van bajban . Az EKB is .. Az Euró is ..
Kontrasztot a Trump olcsó olajat gázt akar - erre Biden elnök betiltja a tengerparti fúrásokat … Amit elképzelhető Trump elbök nem is tud majd feloldani. Marad a palagáz , . Ez a Grönland Kanada hozzácsatolás se hülye duma A tét az északi sark ellenőrzése . Az EU katonailag nem tudja megvédeni magát az USA tudná de… szóval valami “ megoldás “ kell.. Az északi átjáró működik…
Most nekem is meglepő milyen erős a fémpiac... Év végén nem győzték hova adni az ezüstöt Most meg a fosabb hírekre is minden esést azonnal megvesznek, ahogy tol egy nagy piros gyertyát vagy alsó kanóccal teszi, vagy a következő órás gyertya már zöld és visszateszik ugyanoda
USA helyben áll .. Lassul a kamatcsökkentés a hülye is tudta tudja látja olvasta stb… Az ezüst stabilan 30 körül fut neki az évnek erős dxy mellett .. Szépen megvan ágyazva a 37-40 Dolláros árnak . Arany nem vír gyengülni - 3000 meglesz .. mi a problémátok? Ez A Tényő ezt fogjaazt fogja jósolgatós faszságokkal nem kell foglalkozni . Mondani mindent lehet az élet meg egy másik dolog a piac reakciója meg úgyis akkor derül ki..
Hát igen 0,1 szorzó = osztva 10-el tehát csak tizedét vásárolod pl. arany. EURHUF ott meg 10 ott valóban a 10x-ét vásárolod. SP500 ott 0,01 ott pedig századát. Csak ugye sp500-nál ha jól számolok akkor évi 9,65% kamatot is fizetsz a bázisárral ha pedig ETF-ben veszed akkor 0,07% plusz számla vezetés. Talán EBGOLD03estén nincs kamat ott kifizeted a teljes árat nincs hitel 0,0083 szorzó mellett veszel HUF-ért aranyat.
Egy hiba biztos van benne ... nem a kötési árig hitelez hanem a Korlát árig .. kiütési pontig. És a ha nem sikerül eladnia kiütési áron akkor levonja a kötési árig. akkor 0 a maradvány érték. Ha pont korlát áron eltudja adni akkor itt az 50USD. Azt nem tudom ha csak kötési ár alatt tudja eladni akkor azt behajtja-e rajtuk ... félek hogy igen. Mikor negatívba ment a COVID-nál az olaj akkor az nagyon nagy búkó volt de emlékszem hogy akkor kellett befizetnem ...
Hát. TL018 Kötési ára 2038,9538USD a pillanatnyi ára 2673,06USD, így a belső értéke 634,11USD ha ez 1 szorzóval számoljuk akkor 401,67USD/HUF-al akkor az 254.701HUF ha 0,1 szorzó akkor 25.470 a certifikát ára ... És hogy is van ... :-) Ha 1 lenne a szorzó akkor 1 certifikát vételnél az erste 1 MEDc1-et kellene vegyen és neked hitelezni 2038,9538x401,67= 818986,5728HUF-t de inkább csak a tizedét kínálja fel így csak 0,1 MEDc1-et vesz neked 81,898 hitel mellett ... most nem akarom beírni a GoogleDocs-ba de szerintem azonos tőkeáttétel mellett 1% alaptermék változás ugyanannyi mozgás a certifikát árában. Ha nem azonos a tőkeáttétel akkor más a mozgás. Minél nagyobb a töke áttétel annál nagyobb a mozgás nem a certifikát árában hanem százalékban .%-ban ... minél közelebb a kiütés annál nagyobb a mozgása százalékban annál nagyobb a tökeáttétel / kevesebbet fizettél több hitelt kértél. ... talán nem hibáztam.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)