Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Na ez szép se az olaj se ezüstöt nem adtam el ... ellenben elvittek 10 azaz tíz darab OTPTS56-ot 1393 áron ... óvatosak a kedves tőzsdézők, de ennyire. :-)
Hát akkor ezek Kinaiaiak nagyon hülyék. Mert mindenből is készletet halmoznak fel az utóbbi időben!!😉 De csitt, egy szót se róla senkinek.... :) Amugy BÚÉK!!
Megvan, Kanada ma hozta a meglepetést! Emelkedett a PMI ez megfoghatja a DXY szintet. Bár az USA munkaerőpiac erős lett. . S&PUSA PMI - giga a várthoz képest de recessziós. Várt 48.3 ami helyett 49.4 lett. . Hülyén hangzik és nem napos trade, a gondlatom, de most aranyat és jent kell venni. Mindkettő alulértékelt és USD ha megtörik esetleg emel Japán akkor a két eszköz nagy potenciállal bír! A gond, ilyen áron dollárt venni forintért fájdalmas már. De ugye viszont a fémpiaci esetleges esést a certifikáton tompítja az USD/HUF átváltás. . Ma van egy örömhír nem nagy de jó! Spanyolok elkezdtek autót venni! :) Reméljük nem kínait.
Persze tudjuk magasról lehet nagyot esni. . Én is gondolom, lesz benne egy omlás napokon, vagy heteken belül. Jósgömböm sajnos nincsen. Nem tudom meddig mehet még viszont, 110 meglehet, de ez már sztem egyértelműen káros az USA gazdaságára, és az ott működő cégekre. Ki akar egymillióért iphone-t venni pl?
Tó mindig a Richteren sírtok.. pedig mindig a szokásos mpzgása van . Lassan indul meg de ha indul akkor sokáig battyog .szerintem végre mozdult .. szóval aki 10 Kn várja lehet nem kap .. A 9500 as tippet meg meghagyom a kókler clubnak ..😂
De még mennyire erősödik. Ez ma lokális csúcson volt és TA szerint ez bikás nagyon! Persze tudjuk magasról lehet nagyot esni. DXY nagyon megy. Oka ma EU és Anglia rossz adatot mutatott, tehát tovább kellene vágni az eurót, fontot. A DXY 6 darabos deviza kosarában ma Kanada is jelenteni fog. Ha a kosárban a dollárhoz képest a többi deviza csökken az automatikusan növeli a DXY árfolyamot. Holnap Svájc is jelent és jön a FED szeretett ISM rendszerű USA PMI így holnap is nehéz lesz. A Svéd PMI lehet még érdekes. Ugye a kosár: CHF - holnap kiderül SEK- ? CAD- vágni kellene GBP- vágni kellene JPY- nem akarnak már hirtelen emelni EUR- vágni kellene —————————————————————— USD ha nem vág a többihez képest erősödni fog. - aranyat érdemes eséskor venni, ha USA újra vág az kilövi az aranyárat. Jegybankok a leértékelést meg arannyal fedezik.
Közben a nagy Brazil baráti BRICS ország is leszerepelt. De legalább még nincs recesszióban. Várt alatti ipari PMI 50.4. Nincs mese, ez az ipari anyagokban megfog látszódni. Minek raktározni a drága alapanyagot ha el se tudják használni…. (Lean rendszer). Just in time termelés! - szerintem nem jó ez a termelési rendszer de most a világban ez a divat. Érdemes pár mondat erejéig megismerni annak aki nem tudja ez mi.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)