Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Most beesett támasz alá. Semmiképpen nem javasolt napos időtávra. De hetesen bizony én komoly potenciált látok a Kinrossgold bányában. Ok: hetes trend növekvő, növekszik az arany utáni kereslet, a bánya elég sikeresen indult, bár az ilyen mindig gyanús. De ez nem a börzsönyi bánya:) . Ítéletem: Napokon belül esni fog még. De aki hosszabb távra gondolkodik annak érdemes sávos portfóliót felépíteni. A löket a DXY esése lehet.
Kedves Farkasfű Kollega! Látom megint hoztál némi mínuszt hozó rajongót. Nem baj. Én is kapok hideget, meleget..... :) Hát, aki szilveszterkor vagy karácsonykor is leítél az nagyon nem kedvelheti, topik társát. De mint mondta a topikunk tulajdonosa LOL : Farkasfűt nem kell megvédeni! Tudod miért? Mert a vita nélkül is megvéded magad. Szerinetem is, és tudod miért, szakértelmeddel, játékos hozzászólásaiddal Te vagy az aki a ...:)....!!!!! THX!
https://ibb.co/qnVJ7K4 . Feladvány! :) Kinrossgold -aranybánya. Hogyan tovább? Ha van kedve valakinek gondolkodni rajta, akkor legyen ez a fejtörő! . Szerintem fel! Nagyon nehéz FA adatokat szerezni de új csillag az arany bányák közt. :)
Igazából nem kapirgálsz rossz helyen, csak közben felmentünk a csúcsra, ahová az 5.-t jeleztem! Így a korrekciós szint is változott azóta és nem a támasz, hanem a cél van már 85K környékén! A számozásra ne adj, mert a jelzett 4. túl kicsi lett és lehet hogy most készül csak el! Lényegtelen, az ABC korrekció ami lényeges, h hol lesz a C" ...??!! Megfogja a csati tető, támasz, nyakvonal, vagy bezúzzák? A 120%-t már megszoktuk, de lehet az 160 is! Úgyhogy, ha elindulna lefelé, akkor nem kell kapkodni...:) Mégy egy jobb váll belefér, de ki tudja mire gyúrnak? :)) BUÉK! Bitco/D
Hááát! a DXY lokális csúcsra futott. Aranyban valaki a EOD szabály szerint baromira bevásárolt 10:00-kor. Óriási mennyiségű aranyat vett valaki ma. Az időpontból saccolva ez Kína térsége lehetett. Ez jó jel az év induláshoz!
https://www.ii.co.uk/analysis-commentary/us-stock-market-outlook-2025-sectors-own-and-avoid-ii533835 . Egy példa a várható időszak elemzéséből. Idézem: “ Az energia, a védelem és a gyártás olyan ágazatok, amelyeket figyelembe kell venni.” . De kb. 10 helyen is olvastam más elemzésekből, hogy az energiaiparra ebből is az olajiparra érdemes figyelni. . A cikk érdekessége, hogy a tech szektort kockázatosnak ítéli a huza-vona miatt. Külön megemlítem az a beígért vám nagyon nem eldöntött! . Meglátásom : Trump már belső falakba ütközött! A republikánus pártban repedések vannak. Sőt belső viták! A demokraták meg uralják a szenátust. Trump választása óta vereséget szenved, leszavazta a szenátus, Musk összeveszett a republikánusokkal és nem utolsó sorban Trump erkölcsisége a konzervatív pártjában nem okoz sok elismerést. Lényegében lehet Trump csak egy bábnak egy eladható arcnak kellett Kamala ellen. Ráadás Putyin már lesöpörte Trump béke tervét! Lesz itt zavar és kiszámíthatatlanság bőven.
Kedd az év utolsó napja. De “jó” ma véget ér a háborús költségvetés és holnaptól a repülőrajt következik. …. De addig is ébredjünk fel! Ma lehetnek jó beszállók. Ismerjük EOD kereskedést, na ma ez triolán igaz lehet! Mielőtt keresgélnétek mit is jelent ez: ez egy olyan stratégia amikor az zárás pillanatában vesznek. (End of day) Elég sikeres tud lenni! Kihasználja a napos, havi zárasok miatti beesést. Az esések oka a raktárkészletek tartásának költségessége. Amibe most nem megyek bele, hogy miért. Valaki egyébként más eszközöknél is sikerrel tudja használni. Nekem az árupiacon jött be. . Ázsia Vegyesen indított. Arany és az ezüst is még óvatos pici emelkedésben van. A fent leírt esésre ipari femeknel rásegít a mai kínaí adat. 2:30 Főműsor kínai ipari PMI ami 50.3- ról 50.1-re esett! De 50 felett még nincs recesszió. Kompenzálja az ipari adatot a nem ipari PMI emelkedése. Nahát, Kína se akar már ósszeszerelő alacsony hatékonyságú ország lenni. . Európa Csendes eladásokat várok az árupiacon. . Amerika Csendes . Bár figyelemreméltó az USA indexek napok óta tartó esése és az emelkedő VIX. Lesz egy apró adat, aminek látszólag nem sok köze van a nemesfémekhez, pedig van. 15:00 USA ház árak, a csökkenő trend csökkentheti az inflációt. Az pedig csökkenti a kötvények hozamát így az arany duplán is nyer a trendből. (Másik ok csökkenő ingatlan ár trend mellett a tőke más menedékeket keres pl. aranyat. ) De vigyázzunk a házáraknál a csökkenő trendet kell meglátni nem a pillanatnyi esetleges beesést! . Tartom amim van leginkább a lelket magamban, mert ma is egészségügyi szolgáltató kedves vendégszeretetét élvezhetem. De a portfoliómon nem változtatok. Igaz a BET zárva is lesz. Későbbi időpontban meg már nem lesz energiám kivárni a zárási esetleges akciót. . Sikeres és boldog új évet kívánok minden kedves Kollegánk! Holnap nincs világszerte piac, így lehet pihenni.
Az árfolyam várakozásod egyelőre nehezen valósulhat meg. A nemesek a lokális rekord DXY mellett sem estek be addig. Mi várható?! Bizonytalanság. Keresni fogják a nyugatiak a menedéket. A keletiek meg a BRICS országok viszont aranyat halmoznak készülve saját devizájuk leértékelésére. De tény egy-egy hangulati beesés lehet, vagy mert aranyból fedezik az egyéb eszközön elért veszteséget. Ezért vegyük csak de biztonságos mértékben és eszközben!
A MOL nagyon be lett idén döntve. Túl olcsóvá vált, elindult valós ára felé. Másik minap olvastam, hogy a Trump éra alatt az olajipar feltámadhat ahova most olcsón be lehet szállni. Itt külföldi inkább nyugati cégekről van szó az írás is külföldi elemzőtől származik. Sajnos már nem emlékszem ki és hl írta. Így pontosan nem tudom közölni. Az viszont nem lehet rossz stratéga ha megnézzük WB . vagy hasonló nagyágyú portfolióját hogyan változik benne az olajipari rész.
Richternél kialakulóban egy medve trendet erősítő lefelé mutató ék rövid távon. Szomorú! De az eladási kedv csökkent. De az aljak egyre lejjebb mutatnak. Igazság szerint nem értem miért jó ez a shortolónak?! Nem engedik fel az árfolyamot. Virít a szándékosság, ami lehet a cég saját döntése de lehet más alap vagy konkurens cég műve is. Egyszerűen megfojtják a Richtert. De hetes, havi kép még nem romlott el, de magával vonzza a nagyobb időkép a nagyobb volatilitást, ami akár 10e alá is lökheti a papírt. Ami csak- csak nem történik meg! Másik vigasz az, hogy más papírok is estek. Talán az év végi zárások miatt.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)