Topiknyitó: Portfolio 2014. 01. 02. 13:28

Ez vár ránk idén: Fidesz-győzelem és új megszorítások  

Ugrás a cikkhez
Idén a tavalyinál jobb teljesítményt nyújthatnak a kelet-közép-európai országok - vetítik előre a régió 2014-es kilátásaival foglalkozó elemzésükben az Erste Group közgazdászai. Magyarországgal kapcsolatban több fontos eseményre felhívják a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=193484
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2022. 12. 24. 09:33
#21
Szépen megvalósította a fidesz, amivel végig rágalmazta az ellenfeleket!
HA-ZUD-TAK. ÉJJEL, NAPPAL, TV-ben, rádióban, óriásplakátokon. 
És azóta is csak hazudnak. 
Pajtika 2016. 01. 29. 18:40
Előzmény: #18  _pampa
#19
Bárkit kirúghatnak!

2016. január 29., péntek, 16:55 Utolsó frissítés: 48 perccel ezelőtt
Szerző: Domány András
Címkék: Alkotmánybíróság; elbocsátások; közszolgálat; Fazekas Sándor; Vidékfejlesztési Minisztérium;

Miféle légkör lehet abban a minisztériumban, ahol ez így megy?

Az Alkotmánybíróság kedden megsemmisítette a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény egyik passzusát, mert az Országgyűlés 2012-től, de a már folyamatban lévő ügyekre is kiterjesztve csökkentette annak az átalány-kártérítésnek a maximumát, amelyet akkor kell fizetni, ha valakit jogellenesen bocsátottak el.

Ám nem kevésbé érdekes az alaptörténet sem. Azzal nem foglalkozott az Ab, mert nem vonatkozott rá a panasz: tudniillik, hogy hogyan és miért lehet valakit kirúgni. A panaszos 1975 óta dolgozott a közszolgálatban, és 2010-ben helyezték át az akkori Vidékfejlesztési Minisztériumba. 2011-ben megbízták, hogy írjon meg egy levelet, amelyet majd a miniszter ír alá válaszként egy nem túl fontos ügyben érkezett beadványra.

A hivatalnok megírta a levelet, az három közbülső főnökön keresztül eljutott Fazekas Sándor miniszterhez, aki belejavított, és kiadta, hogy ennek megfelelően írják át. Ez éppen folyamatban volt, amikor a titkárságról telefonáltak, hogy azonnal kell a levél. Hiába mondta a beosztott, hogy még nincs kész, és a főosztályvezető sem látta, át kellett küldeni a félkész irományt. Majd néhány óra múlva hívatták a tisztviselőt, és közölték: főosztályvezetőjével együtt elbocsátják, mert amit írt, az „nem üti meg a miniszteri levél színvonalát”, ezért „bizalomvesztés” következett be.

Tehát nem azt mondták, hogy az illető rendszeresen használhatatlan iratokat gyárt, és azokkal is elkésik, hanem egyetlen piszlicsáré levél miatt – amely, képzeljék el, arról szólt, hogy az Új Hangya Integrációs Szövetkezet csatlakozhasson-e a minisztérium Nemzeti Ügyek stratégiai koncepciójához – rúgtak ki egy embert, aki 36 éve szolgált közhivatalban, a minisztérium helyeztette át saját szervezetébe egy alacsonyabb beosztásból, és három éve volt hátra a nyugdíjig. Ezt a pert nyerte ő meg minden szinten, mert nyilvánvaló volt a büntetés aránytalansága.

Node miféle légkör lehet abban a minisztériumban, ahol ez így megy? És miféle légkör lehet általában a közhivatalokban, ha ez megengedhető? Mivel ez nem volt tárgya az Ab eljárásának, a határozat indoklása csak utal rá, hogy a közszolgálat nem olyan, mint a munkaviszony, nem a felek megegyezésével jön létre, hanem az állam kinevez valakit, aki ezt elfogadja. Ezért aztán elég nagyfokú „a felmentési okokat megillető szabályozási szabadság”. Így alakul ki az a helyzet, hogy a jogtalan kirúgást lehetővé tevő törvény alkotmányosságára fátyol borul, csak a kártérítés utólagos csökkentését törölte az Ab.
_pampa 2016. 01. 29. 12:29
Előzmény: #17  Pajtika
#18
így a tanároknak és a diákoknak is többet kell dolgozni"

Mindenki csak annyit tud dolgozni amennyire elég a munkaideje.

Ezt még miniszteri rendelettel sem lehet felülírni!
Pajtika 2016. 01. 29. 12:25
Előzmény: #16  Pajtika
#17
Balog szerint a vécépapírt régen is a szülők küldték az iskolába

Eduline
2016.01.28., 13:13 Frissítve: 2016.01.28., 12:01 12

Balog Zoltán szerint mindenkinek, így a tanároknak és a diákoknak is többet kell dolgozni, tanulni, hogy versenyképes legyen az oktatás. Egyébként meg a miniszter gyerekkorában is a szülők vitték a vécépapírt az iskolába.


Forrás: TV2/Mokka
Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter a TV2 Mokka című műsorában kezdte a mai napot. A tárcavezető beszélt a tegnapi miskolci látogatásáról, ahol körülbelül 100 fő részvételével tartottak fórumot az oktatás gondjairól.

Balog szerint nem először hallotta a panaszokat, így cáfolta azokat a híreket, amik arról szóltak, hogy a minisztert meglepetésként érték a hallottak. A minősített tanárok tanfelügyeletének eltörlését is megerősítette.

Közben a tanárok reggel újabb elégedetlen levelet tettek közzé, itt olvashatjátok.

„Ha versenyképesek akarunk lenni, többet kell dolgozni mindenkinek, nem csak a tanároknak. A diákoknak pedig többet kell tanulni” – ez volt a válasza Balognak a tanulók túlterheltségét firtató kérdésre, ami szintén szerepel a tiltakozó pedagógusok listáján.

Egyelőre még nem tudni, hogy az igazgatói kártyákon mennyi pénz lesz – mondta –, de szerinte egyébként az ő gyerekkorában is ők vitték a vécépapírt iskolába, de ez egyébként is ön kormányzati feladat. A kártyát azért vezetné be a kormány, hogy könnyebb legyen az iskolák számára az alapvető eszközök beszerzése.
Pajtika 2016. 01. 27. 19:40
Előzmény: #15  Pajtika
#16
Nem volt hely az osztályon, kórházi padon éjszakázott a beteg

Elgondolkodtató kórházi történetet osztott meg velünk egy olvasónk, amiben nem tudjuk eldönteni, mennyire a kórház és mennyiben a körülmények a hibásak. Egy olyan esetről van szó, ami miatt minden kórháznak, illetve sürgősségi osztálynak érdemes átgondolnia az ellátás szervezését. A probléma arról szól, hogy egy egészségügyi intézményben mit tudnak kezdeni egy olyan beteggel, aki nincs olyan súlyos állapotban, hogy befektessék, viszont nincs is annyira jól sem, hogy egy kórházi folyosón várakozzon.
Zoltán (a nevet megváltoztattuk) péntek hajnalban erős hasmenés és folyamatos hányás miatt ment be szüleivel a Szent Imre kórház sürgősségi osztályára.
A vizsgálóban vért vettek tőle, EKG-készült, majd a folyadékveszteség miatt bekötöttek neki egy infúziót. "Azt mondták, nem nagy a baj, így nem kell kórterembe mennem". Az orvos azt javasolta, hogy kint a váróban várják meg, amíg lecsöpög az infúzió.
Zoltán szüleivel kiült a folyosón lévő padra. Továbbra is rosszul volt, reggel fél 8-ig félóránként hányt. Egy orvos azt javasolta neki, hogy feküdjön le a váróban a padra, később viszont egy másik orvos rászólt, hogy ne feküdjön a bejárathoz közel, hiszen ott érkeznek az emberek a kórházba.
Zoltán azonban annyira rosszul volt, hogy nem tudott ülve maradni. Egy időbe telt, amíg sikerült szerezniük pokrócot, amivel a szülők be tudták takarni a hideg és kényelmetlen fémpadon fekvő fiút.
Zoltán úgy emlékszik, neki azt mondták, tartsa a kezében az infúziós tasakot, amíg az lefolyik. Ezt azonban több órán tartani nem túl kényelmes dolog. Végül azt a megoldást találták ki, hogy az infúziót egy ruhafogasra akasztották. A történetnek ez a pontja nem egészen tiszta, a kórház ugyanis azt közölte, a beteg kapott infúziós állványt.
A padon fekvő fiúról és a ruhafogasra akasztott infúzióról az apa mindenesetre képet készített (a beteg arcát a személyiségi jogok védelme érdekében kitakartuk).
korhaz
Fotó: Olvasónk
Miután lecsöpögött az infúzió, a kórházban hasi ultrahangot is végeztek, majd Zoltán hazamehetett. Zoltán tehát megkapta az ellátást, egyedül azt nem érti, miért kellett a padon töltenie az éjszakát. Hasonló panaszokkal 2014 november végén ugyanitt kezelték, és akkor egyből kapott egy ágyat egy betegszobában.
"A beteg a szakma szabályai szerinti ellátásban részesült, miután általános állapota stabil volt, a betegváróba kísértük" - válaszolta kérdésünkre Váradi Zsolt osztályvezető főorvos. A beteg kifejezett kérésének megfelelően a hozzátartozóival maradt a külső váróban. A kórház szerint a beteg az infúziós ellátást infúziós állványról kapta.
Betegszobában azért nem tudták elhelyezni, mert nem volt hely. Az éjszaka 24 beteg érkezett az ambulanciára, a sürgősségi osztály pedig csak 10 ággyal rendelkezik.
Az osztályvezető főorvos szerint a megfigyelés és az elvégzett vizsgálatok alapján a beteg nem igényelt kórtermi elhelyezést. A vizsgálatok és az ellátás után a beteget ambuláns lappal és tanácsokkal ellátva hazaengedték.
Pajtika 2016. 01. 27. 07:52
Előzmény: #14  Pajtika
#15
Újabb különadót vezet be a ko
A napilapnak Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosa azt mondta: ha kedvezően alakul a lengyelországi kiskereskedelemben tervezett különadó sorsa, annak mintájára a jövő évi költségvetés tavaszi tervezésekor olyan intézkedésről dönthetnek, amely az arányosabb közteherviselés és a piaci erőviszonyok kiegyenlítődése érdekében újabb adónemet vagy díjfizetési kötelezettséget ró a nagy forgalmú áruházláncokra.

A lengyel különadó az elképzelések szerint a legalább havi 1,5 millió zloty (105 millió forint) bevételt elérő kereskedelmi vállalatokra vonatkozik majd, míg az alacsony forgalmú kisebb üzletek nem fognak adót fizetni.

A miniszteri biztos felidézte: Magyarországon a korábban sávos adókulcsok alapján megállapított élelmiszerlánc-felügyeleti díjat tavaly brüsszeli döntés nyomán kellett visszaállítani az eredeti, egykulcsos mértékre. Szatmáry Kristóf szerint ez a lengyel elképzelések kapcsán is várható, ezért most - mint mondta - figyelik a varsói eseményeket, Brüsszel reakcióját. Kiemelte: továbbra sem tettek le arról, hogy a progresszív adókulcsok miatt az év végén kivezetett élelmiszerlánc-felügyeleti díj után a nagy cégeket jobban bevonják a magyarországi közteherviselésbe.
Pajtika 2016. 01. 26. 18:29
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#14
GIGANTIKUS MEGSZORÍTÁSRÓL SZÓL A LÁZÁR-LISTA

A kormány a tervezett intézmény megszüntetésekkel évi 40 milliárd forintot spórolhat meg. Ilyen mértékű megszorítást nehezebb kommunikálni, mint a túlburjánzott hivatalok elleni harcot. Ha a költségcsökkentésen kívül más logika nem lesz az átalakításban, komoly lobbiharcokba futhat bele a kormány.link
Törölt felhasználó 2016. 01. 24. 13:22
Előzmény: #11  Pajtika
#13
És aztán tovább az etyeki úton!
Törölt felhasználó 2016. 01. 24. 13:05
Törölt hozzászólás
#12
Pajtika 2016. 01. 24. 12:28
Előzmény: #10  Pajtika
#11
A mai napig! CSak a Felcsút!
Pajtika 2016. 01. 24. 12:13
Előzmény: #1  Portfolio
#10
Ennyi!
humika 2014. 01. 02. 22:29
Előzmény: #8  mondoka
#9
devizahitel kivezetése valamilyen áron és ezt ki tudja mit okozhat a gazdaságunknak
mondoka 2014. 01. 02. 22:11
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
Dagonya és botladozás posvány ... ez a valószínű. A teljes összeomlás import termék lesz majd. Még jó hogy annak ellenére hogy sehol sem keresik mégis hiánycikk most.

Törölt felhasználó 2014. 01. 02. 21:49
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#7
Te még hiszel ilyenekben? Ahhoz szvsz teljes összeomlás szükséges, hogy ilyen paradigmaváltás következzen be. Addig a populizmus marad az úr, sajnos.
szivacs
szivacs 2014. 01. 02. 21:26
#6
rockmaster 2014. 01. 02. 21:13
#5
Az Ausztráliában élő magyarokat nem érdekli a szavazás:

"Elégedett a külügyi államtitkár azzal, hogy csaknem 47 ezer erdélyi magyar regisztráltatta magát a 2014-es választásokra - de azzal nem, hogy a nyugati magyarság közül csak pár százan jelezték: részt vennének a voksoláson. Németh Zsolt azt is bejelentette: könnyebb lesz majd a szavazás a Londonban, és a Németországban dolgozó magyaroknak, mert mindkét ország hozzájárult ahhoz; hogy német, és brit sport-csarnokokban, illetve iskolákban rendezzenek be szavazóköröket.

A külügyi államtitkár szerint az áprilisi választásokra már csaknem 100 ezren regisztrálták magukat a határon túlról.

A legtöbben Erdélyben. Majdnem 43 ezren jelezték részvételi szándékukat a választásokon, igaz ez az ott élő 1 millió 200 ezer magyarnak valamivel több mint 3 százaléka csak. Szerbiában 17 ezren, Németországban 935-en, Amerikában 400-an, Ausztráliában pedig kevesebb mint 300-an regisztráltak. Az államtitkár szerint ez kevés, különösen annak fényében, hogy a kormány intenzíven kampányolt a nyugati magyarság körében.

A külügyminisztérium adatai szerint mintegy 350 ezer olyan magyar állampolgár van, aki külföldön él, de magyarországi állandó lakcímmel rendelkezik. Közülük mintegy 150 ezren Németországban és ugyanennyien Nagy-Britanniában járulhatnak majd az urnák elé. Németh Zsolt bejelentette: a németek és britek is hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar kormány a külképviseleteken kívül sportcsarnokokban vagy iskolákban rendezzen be szavazóköröket a kint dolgozó magyaroknak.

Az államtitkár azt is bejelentette: a regisztráció végső szakaszába érkezett, hiszen ezt a választásokat megelőző 15 napig lehet megtenni. Az ehhez szükséges honosítási eljárás viszont 3 hónapig tart."

link

Elég nagy az érdektelenség.. vajon miért?
Hasonló lehet a helyzet, mint itthon. Fideszre inkább nem szavaznak, ellenzéket meg lesz@rják..
Törölt felhasználó 2014. 01. 02. 19:21
Előzmény: #3  mondoka
#4
Mindkettő majdnem biztos, de jelen helyzetben egyik sem baj. A Fidesznek és a választóknak is jól pofára kell esnie 2014 és 18 között, hogy végre nem demagóg, nem populista programmal léphessen elő egy párt akár a mostaniak közül, akár egy új, hogy 2018-ban leváltsa a kormányt. Mert jelenleg az ellenzéknek is csak azzal van minimális esélye nyerni, hogy baromságban felüllicitálja a Fideszt.
mondoka 2014. 01. 02. 19:07
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
A szomorú az hogy a fidesz győzelem és a megszorítások közül az utóbbi biztosabb. Akkor meg mit akarunk?
Törölt felhasználó 2014. 01. 02. 17:52
Előzmény: #1  portfolio
#2
Ez akár figyelmeztetés ! Saját jól felfogott érdekünkben meg kell buktatni Orbánt ! Ezért MSZP, Együtt PM, DK közötti választással, de mindenképpen el kell menni ! Nem reménytelen !

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek