Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 05. 23. 17:10

EUR/USD  

EUR/USD-re mit tippeltek, közel és távoli időintervallumra?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2016. 01. 17. 21:20
Előzmény: #9986  Törölt felhasználó
Eszembe juttattál egy pár évvel ezelőtti posztot a "ritmusról", beemelem ide:

"...A ritmus minden területen át-meg átszövi az ember életét. A fogantatáskor a vérkeringés ritmusa a meghatározó. ritmusra jár a szívünk, a nappalt éjszaka követi, a napok hetekké állnak össze. A felnőtt emberre jellemző lélegzetvétel és a szívverés percenkénti aránya: 1:4. Ez arány alakul ki a gyermekeknél a tíz éves életkor környékén.

Ennek a ritmusnak és aránynak felel meg a tanításban, hogy az ötödik osztályban találkoznak a gyerekek az időmértékes verseléssel a görög költészet kapcsán. Ez egy, az emberre jellemző mikrokozmikus ritmus. Ezek a ritmusok azonban sohasem önkényesek, pláne nem „véletlenek”, hanem valamely nagy, makrokozmikus ritmus tükröződései.

Számoljunk egy picit! Egy perc alatt átlagosan 18-szor veszünk levegőt; ez egy óra alatt 60x18, azaz 1080 lélegzetvételt jelent, egy nap alatt pedig 24x1080, azaz 25.920 lélegzetvételt. Érdekes módon éppen ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a Nap egy teljes kört megtegyen a csillagképek előtt – ezt hívta Platon kozmikus évnek.

Most pillantsunk rá az emberi lény felépítésére a ritmusok szempontjából. A fizikai test megszületését minden évben megünnepeljük. Ilyenkor szokták az édesapák odaállítani a gyereket az ajtófélfa mellé, és egy kis vonalkával megjelölni, hogy mennyit nőtt egy év alatt. Ezek a vonalkák a kedves emlékeken kívül azt is megmutatják nekünk, hogy a fizikai test éves ritmusokban él. A lélek ritmusára abból tudunk következtetni, ha belegondolunk: milyen más hangulata van egy hétfőnek, mint egy vasárnapnak, egy pénteknek, mint egy keddnek. A napok nevében megint csak ősi tudás tükröződik: a hétfő sok nyelven a Hold napja, a kedd Marsé, a szerda Merkúré, a csütörtök Jupiteré, a péntek Vénuszé, a szombat Szaturnuszé, a vasárnap pedig a Napé. Az ember lelke ebben a heti ritmusban él. Ezt a ritmust követte a régebbi időkben a ház körül végezhető munkák rendje; megvolt a kenyérsütés napja, a nagymosás napja, és így tovább..."

Szóval a ritmus ott van mindenben, ami él ;-)
Törölt felhasználó 2016. 01. 17. 14:21
Előzmény: #9998  Törölt felhasználó
pontositanek folyamatosan vasarlom az EUR/GBP-t...
Törölt felhasználó 2016. 01. 17. 14:20
Előzmény: #9990  RangerHU
Nem tudom mi fog torteni!!!
azt tudom hogy mi tortent az elozo napokban...
es azt is tudom mi tortent 2009-ben mert kereskedtem...es eleg pontosan emlekszem, hogy a kulonbozo devizak hogyan estek az USD-al szemben...
azt se tudom, hogy az EUR fog-e erosodni ill. mivel szemben...
azt tudom, ha a vilaggazdasag tovabb lassul es a rv piacon tovabb folytatodik a kockazatkerules akkor hasonlo dolgok tortenhetnek mint 2009-ben, persze ez nem jelenti azt hogy fog is ill. ugyanugy fog lezajlani mint akkor...
de nagyon nagy hasonlosagokat mutat a helyzet....
en nem ertek az elliott hullamokhoz en szinkronitasban hiszek...
ha pedig hasonlo jeleket kapok akkor hasonloan kell cselekednem mint akkor tettem, hogy hasonlo eredmenyt erhessek el.

en folyamatosan vasarolom a GBP-t,de ha elkezd 0,75-re visszaesni majd megy lefele akkor szepen zarogatom a long pozikat, ha az ar tovabb emelkedik akkor pedig bovitgetem a long pozik szamat....

Ez nem kereskedesi ajanlas csak 1 velemeny es en nagyon gyakran tevedek!
Mint informaciot probaltam megosztani.

sok sikert mindenkinek!
Törölt felhasználó 2016. 01. 17. 14:03
Előzmény: #9995  Cosinusrider
még szerencse , hogy Vukkot totálisan érted:DDDD
Törölt felhasználó 2016. 01. 17. 13:59
Előzmény: #9995  Cosinusrider
Összekötésben van és azon belül is w5;b hullámban vagyunk. Ezt egy kontra követi három hullámban!
Csak neked, mert ugye Vadász mindent leír, csak azt nem, hogy valójában mit is fog csinálni az árfolyam, és az olyanok mint TE akik a sült galambot várják, és a szájbarágós magyarázatot nem éééértik, hanem csak kérdeznek és kérdeznek és kérdeznek!
Ha egy kicsit is érdekelne téged a tartalmi rész akkor azt kellett volna mondjuk kérdezned, hogy kész van -e már a w5;b... vagy valami hasonlót
Cosinusrider 2016. 01. 17. 13:44
Előzmény: #9993  Törölt felhasználó
Szarvasvadász mindig szokott szöveges magyarázatot adni az ábráihoz. Leírja a valószínűségeket, értelmezi az ábrát stb. Te meg jössz, idehajítasz egy rosseb tudja mit és még a humorod is gáz.

Szóval, akkor mire is számítsunk GBP fronton?
Törölt felhasználó 2016. 01. 17. 13:25
Előzmény: #9989  Törölt felhasználó
Szerintem az erugbp-nél a nyilak mellől lemaradt az "EXIT" felirat, amúgy a többi csárton hajszálra pontosan nyomon tudom követni ,amit odagondoltál:))
Törölt felhasználó 2016. 01. 17. 13:07
Előzmény: #9992  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2016. 01. 17. 13:07
Előzmény: #9991  Törölt felhasználó
kicsit pontosítottam rajta! Bocsessz!:)
Törölt felhasználó 2016. 01. 17. 13:01
Előzmény: #9982  szarvasvadasz
:) Parancsolj Vadász! Csakhogy más is értse, amit te már rég tudsz!:)

link
RangerHU 2016. 01. 17. 12:25
Előzmény: #9986  Törölt felhasználó
GBP/USD felpattanás/korrekció nélkül az 0.75 vissza tesztje is távolinak tűnik...
fonton nem sok jele ennek. :(
Törölt felhasználó 2016. 01. 17. 11:51
EUR/GBP
link

EUR/CAD
link

EUR/AUD
link

EUR/NZD
link

;)
Törölt felhasználó 2016. 01. 17. 10:42
De az biztos, hogy egy nagy kontra hullám része, és alakzatból, már összekötésbe váltott, de elég bonyolult a szerkezet, de már megtaláltam azt az rsit, ami jól lehet számoni:). Gondolom örülsz , hogy segítek! Nincs mit Szarvas:)
Törölt felhasználó 2016. 01. 17. 10:38
Szerintem ez így néz ki!

Mindjárt megfejtem a 5;B-től is mi van a sávban, ahhoz már elég az investing. Köszi az alapanyagot!

link
Törölt felhasználó 2016. 01. 17. 08:57
Szia szarvasvadasz,

koszonom szepen az idot melyet az elemzesre forditottal...
link

En ugy latom, hogy az EUR/GBP a tavaly agusztusi ~0,6930-as majd a november-dec eleji
0,6980-as melypontrol 1 savban mozgott a sav teteje valahol 0,74-0,7550 kozotti csucsoknal fordult...
Azonban januar.9 es jan.13 kozott 1 kisebb megtorpanas (0,75-nel ahol is a kereskedok tobbsege fordulast vart) jo nehany strategia szerint 63-67%-os valoszinuseggel kellett volna fordulnia, esetleg par nap alatt kellett volna 1 false kitorest eljatszania...(ez 4 nap alatt nem tortent meg)....
Amig az arfolyam 0,75-0,7550 felett van addig szamomra egyertelmu, hogy pozitiv momentum van az EUR/GBP-ben...
(az okat nem tudom, nincs is igazan jelentosege szamomra), persze az ember probalja az elmeje kreativ reszet hasznalni...(en a kockazatkerulest jelolom meg legfobb okknet!!!)
Hogy meddig tart ez a momentum azt nem tudom, lehet hogy a holnapi nap vege,de az is lehet, hogy meg sem allunk 0,78-0,8-ig, hogy ott lesz-e korrekcio vagy sem majd meglatjuk elmeletileg van ra esely hogy leteszteljuk a 0,75-os szintet es megprobal ala zarni...,de az is elofordulhat hogy nehany het esetleg honap alatt elszalad 0.84-0.86-os tartomanyba.

En eppen ezert szeretem a kereskedest mert olyan sok kulonbozo velemeny van....
pl. te nagy valoszinuseget adsz hogy bizonyos feltetelek eseten az EUR erosodni fog az USD-al szemben....
Gondolom emlekszel tavaly egesz evben en erre szamitottam, sot 2014 ev vege fele is.
Jelenleg viszont ugy latom, hogy a USD erosodese jelenleg folytatodik foleg a kevesbe likvid devizakkal szemben es ez jelenleg az egyik legerosebb trend, hogy meddig tart azt nem tudom,de jelenleg AUD,NZD,CAD es GBP is uj aljakat csinal az USD-al szemben...lehet hogy hetfon mar fordulunk esetleg nehany napon belul jon 1 komolyabb korrekcio,de amig ez nem tortenik meg addig az USD erosodese teny.
(eppen ezert en jelenleg nem kereskedem az EUR/USD-t)....

Legyen szep heted!
Törölt felhasználó 2016. 01. 16. 18:48
Előzmény: #9984  Törölt felhasználó
További szép napot:)
Törölt felhasználó 2016. 01. 16. 18:47
Előzmény: #9983  Törölt felhasználó
annyi benne a hiba, hogy a w4 nyilván a végére kerül H4 A; w1; w2 kritikus pontra kerül, de már nem volt kedvem kijavítani
Törölt felhasználó 2016. 01. 16. 18:45
Előzmény: #9981  pomperj
Jól elvagytok?;) Alaposan kitárgyaltátok?;) XDD

Hát akkor naposon :

link

ez pedig a vége h4:

link

:))
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2016. 01. 16. 16:38
Előzmény: #9965  Törölt felhasználó
EG: csatolva a nagyobb kép. Nincs érdemi változás a pár hónappal ezelőtt felrakott képhez képest.

Rövid távon a fekete szaggatott vonalak közötti sáv elérése sanszos (~0.80), ez egyúttal a feltételezett korrekciós csatorna felső fala is nagyjából. De ez még mindig lehet a képen (1)(2)(3)(4)(5)-tel jelölt esés (A)(B)(C) korrekciója a további új aljra vivő esés előtt. A hosszabb távú longhoz a zöld vonal törése szükséges, ekkor akár 1.0 körüli új csúccsal. Az alsó piros vonal törése esetén viszont 0.57 körüli/alatti célárakra lehet spekizni.

Havi:
link
pomperj
pomperj 2016. 01. 16. 16:04
Előzmény: #9979  szarvasvadasz
Nehez ellent mondani.;-)
Csak azt tudom felhozni, hogy (i) jan6-8 kozott, az sokkal tisztabb impulzus, mint az, amit most (iii)nek szamozol. Pedig forditva kene lennie.
HA a (iii), amit most 1.10779re varsz, megall kicsivel elobb, akkor meg el a bear valtozat, es dupla-top utan meg mehet 1.04 fele.

Nem vitasan, ennek csokken az eselye.

Topik gazda

markyy
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek