Meglátjuk, legyen "b" terv, ti. mostanra érlelődik egy nagyon durva, eddig másodlagos, professzionálisan alattomos alternatív scenario az augusztus 5-i aljtól kezdődő alakzatra, ha törik az említett szint -> hipp-hopp 200 pipi.
Két dolog biztos:
1) fogalmunk sincs, mi fog történni a piacon. Azért tudunk kereskedni, mert vannak szituációk, amikor az egyik iránynak nagyobb esélyt szavazhatunk, bármi is legyen a módszer hozzá. Ez alól az EWT sem kivétel, bár kétség kívül ez a "nyelv" mond a legtöbb infót a piacról + prediktív jelleggel bír.
2) nincs olyan, hogy lemaradtam valamiről, a piac minden nap kínál piacra lépési lehetőséget. Úgy hogy keress set-upot a szisztémád szerint a preferált időtávon és nem maradsz le semmiről.
A legutolsó alj hagyott bennem némi befejezetlen érzést. Csak akkor lettem volna elégedett a dollár erejével, ha érinti az 1,0800-t (+-10 pip). Emellet viszont a hetes és a napos kép egyre inkább a juró erjéről kezd szólni.
Naposon a pivotok alapján már nem nagyon fér bele az 1,1024 fölé zárás egy shortos képbe (de a napon belüli felkalandozások még esetleg).
A most formálódó fel hullám vége sima TA alapon is 1,1052-re (100%) mutat (minimum).
Ha innem újra teszteli az 1,0800-t, mielőtt jobban elsülne, az tényleg aljas húzás lesz/lenne ;-) , de tetszene.
Köszi! :-)
Szia, 1.1050 a mai aljtól számított ideális hullámvég, valószínű, hogy odáig minimum felmegy még (mai longom már korábban zárva). Short set-up még nincs.
ui.: változott picit az alakzat, trükkös a szitu, mint általában.
Jó eséllyel nyerőben zárhatod a napokban (3-ik hullám 4-ik alhulláma formálódhat a napos fölötti hullámszinten -> várható még idén új csúcs). Ha több párt figyelsz, a korrelációs mátrixot is érdemes figyelembe venni, mielőtt pozícióba lépsz.
EU: frissítem a múlt heti képet, így jobban érthető, szerintem hol tartunk és mire gondoltam tegnap azzal, hogy "nem volt ugyan új alj, de korrektív szerkezetű a kétnapos szerkezet -> hullámos alapon még mindig jöhet ~1.1020 körülről egy utolsó lefelé kör dupla/új aljra. Célzóna/rajz változatlan."
Az m30 képen a feltételezett zöld hullám épül most. Korrektív alhullámokból áll az emelkedés, amely az utolsó, impulzív "c" hullámánál járhat - legalább is jelenleg nálam ez az értelmezés a legvalószínűbb a nagyobb alakzat által adott kontextussal szinkronban. Amikor ez kész, a piros lefelé kör elindulására számítok nagyjából a jelzett m30 zöld zóna környékéről (short set-up m5/m15-ön).
A fentiek miatt a long folytatás valószínűsége nálam most még kevésbé valószínű, sanszos, hogy nem az emelkedés első "ötös" fel hullámát látjuk jelenleg, csak egy korrektív "hármast". A hosszabb távú long scenarioval jelenleg a zöld szaggatott vonal impulzív törésétől kezdve érdemes csak komolyan számolni (abc hármas szerkezetet hagynánk magunk mögött), az alatt maradva párnapos távra short-setupokra lehet vadászni, a 1.090 alá lépve viszont ismét a long-setupok kialakulásának nő majd az esélye, ezért a h8 kép zöld tartományában erre lehret majd spekizni EWT alapon.
Grat!
Én csak ültem a kezemen. A rendszerem nem engedett..., az érzelmeim pedig elfásultak...
Viszont megvannak a kellemes long pozijaim. :)
101x-2x körül nálam is van egy csomópont. Ami áll egy D1 kijunból, egy D1 fan 76,4-ből és egy jun közepétől eső terndvonalból. Majd meglátjuk, mi fog ott történni?
EUR/USD