Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
LOL itteni cikk, hogy nagyot erősödött a forint húsvéthétfőn. Ja 376-ról 373. Óriási erősödés. Majd mikor 450-ről lemegy 447-re akkor is szárnyalni fog
"Foglalkozzunk az Eurhuf párral." . Én az EUR HUF párt kevésnek találom, mert abból nehéz megmondani hogy az EUR gyengült, vagy HUF erősödött. Én az EUR HUF mellett az USD-t is figyelem. pl tedd egymás mellé a grafikont 04.01--től, és tisztább lesz hogy HUF erősödés, vagy EUR gyengülés.
Csak máshol nem lett lerabolva a kassza pár hónapja. Nálunk minimum költségvetési kiigazítás kell majd,akkora a hiány már most. (Ugye az a baj a lipsikkel,hogy mindig kifogynak a mások pénzéből,Orbánék viszont mindenkiéből) Lehet h benéz még 360 alá,de a kulcskérdés az eu pénzek lesznek.Márint hogy lesznek e vagy nem lesznek.Megy már a pávatánc,de kb mindenki tudja,mi az ára a zsetonnak (Az IMF nem játszik,mert ugye azt kontrolláltan kell felhasználni,az meg a minicézárnak ugye nem pálya,majd veszünk fel a piacról ismét devizahitelt,kit érdekel,hogy drágább.) Meg fél szemmel a francia választások. Putyesz másik pincsije ha behúzza, akkor szépen megbomolhat az EU. Május-júniusban hatalmas árrobanás lesz,és ezt már nehéz lesz csirkefarhát stoppal kezelni. Érzésre kb kijönnek az infla adatok nyáron,és a forint megreccsenhet. Az állampapíros kedves ügyfelek pénzét pedig ezúton is köszöni a magyar állam.Aztán hogy a borzasztó liberális médiatúlsúly közepette hogy fogja ezt lekommunikálni a pórnépnek az M1,hogy a küszöb is nagyon finom,és pár év,aztán az inflációt is legyőzi Viktor,hát arra bekészítem a popcornt :)
Tudom, hogy nem népszerű itt a forint mellett kardoskodni. De annyit tököl a FED, meg az EKB a kamatnememeléssel, hogy már egyre több érv is lesz a forint mellett. Az infláció máshol is felrobbant, ha gyorsan jön néhány megszorító intézkedés, az visszalökheti szerintem 360 alá a forintot.
A nép a topicban vérszomjas. Esetleg dobnál információt, hogy te kire szavaztál? Csak hogy mindenki le tudjon állni a találgatással. Én az ellenzéki összefogásra, hogy megelőlegezzem a kitárulkozás légkörét.
Az egész úgy kezdődött, hogy arra a felvetésemre, hogy a HUF erősödni fog, és nincs értelme pártszimpátia alapján befektetési döntést hozni, propagandistázódtam azonnal. Részemről elengedtem a témát, a lényeg az EURHUF árfolyam mozgásának elemzése, és a nyerő befektetési stratégia.
Szerintem hagyjátok abba. Nekem belefér mind a két vélemény. Foglalkozzunk az Eurhuf párral. Én nyitott vagyok mi d a két irányba és kereskedem is. 360 alá várom, és lehet , hogy tévedek. Ha igen, akkor elismerem és megsüvegelem a másikat, mert ő jobban látta a dolgokat. Próbálok tőle tanulni, mert ez lenne a lényege a diskurzusnak.
Minden szavaddal egyetértek. Függetlenül attól, hogy Fityiszes vagy-e, vagy sem, vagy én Maszopos, vagy éppen nem. Ettől a HUF arra megy, amerre kell neki, 360 közelbe.
Nincs vele semmi baj. A forintról én is hasonlóan gondolkodom, pedig Fityiszes nem nagyon vagyok. Nekem is egyelőre forint long inkább. Ha pedig a tegnapi EKB ámokfutást hallgatóm, akkor még inkább. Kinek, kinek vérmérséklete szerint. Kizárólag kötvény befektetésektől beszélek 330 felett. Van,(volt) egy lassu forint erózió, amit -nagyon jól lehetett eddig kereskedni. Ki lehetett használni a kamat különbözetet, ez pedig most hatványozottan működik. Én nem fogadok a forint ellen erre az évre a chartok jelenlegi állása alapján.
Hogy miért nem húzok el? Hát ennek több oka is van. 1. Nem te, vagy a hasonlóan haladó éttermiségi barátaid döntik el, hogy ki, mit és hogyan mondhat. Tudom, fáj. Szokd meg. 2. Személyesen is hidegen hagy, hogy mire vagy kíváncsi. Ha nem tetszik, átugrod, tovább olvasol, ilyen egyszerű. 3. Attól még, hogy a választás úgy alakult, ahogy, az élet megy tovább. Ha csak nyivákolsz, tolod a véleményterrort, sipákolsz és elkussoltatnál mindenkit, aki nem olyan szellemi világítótorony, mint te magad is, attól még a helyzet ugyanaz. Ez volt a hosszú magyarázatom. A rövid túl vulgáris lett volna, inkább azt kihagytam. Szép estét!
MIért nem húzol már el a fórumról? Nyomod itt a hazug fideszes szöveget, amire szerintem nem vagyunk kiváncsiak. A forint gyengült a választások után. Ez tény.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)