Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Az input lehrt h korrekt lesz,az outputot magyarazom,hogy az meg nem. Argentinaban is ez volt,aki mast mond majd inflara,mint a KSH,az majd bortonbe mehet. A statisztikat a bejovo adatok tukreben meg jatszi konnyedseggel lehet am alakitani a vegen,lasd januarban a benzinar emeles,ami csokkenes lett.
Ez lehet egy következmény, de itt azt sugallják többen, hogy ettől az összehasonlítós oldaltól majd jobban csal a KSH az inflával, amit nem értek, hogy mi az összefüggés.
Ikeából rendeltünk bútort. Kiszállító csodálkozott hogy nem szlovák/cseh/lengyel ikeából rendeltük, sokkal olcsóbb. Gyanítom ugyanő, ugyanonnan hozza ki. Csak a pénz megy máshova. Azért ez lesz probléma. Ja nem, már most az, lásd áfabevételek.
Szerny vélemnyem szerint egyrészt azért mert nyitott határoknál elég jól mutatja a fizetőeszköz valós értékét(ok áfa eltéresek, meg ezaz, de akkor is) másrészt ha a népek rákapnak a kint vásárlasra meg máshonnan rendelésekre akkor az a költségvetésen, áfabevételekben (meg üzemanyag adótartalmában) visszaüt csúnyán. Az ország hány százaléka lakhat a határok 60-80km alatti körzetében úgy hogy van a családban autó? Havi egyszeri nagybevásárlas kint tankolással mondjuk 200e ft, annak az áfája nem fog hiányozni valahonnan vajon? Azért az nem kis része a családok havi költéseinek, a rezsi mellett….
Azert az,h onallo intezmeny a KSH,es majd ok adnak turti informaciokat,azok utan,h bedaralta oket a Rogan...na,onnantol nyilvan ugy formaljak majd az adatokat,ahogy a kedves megrendelo kivanja,es ki fog derulni,h iden deflacio lesz. Dont cry for me,Argentina...
Eurostat is azt használja, tőle veszi át most a KSH az adatokat. Annál biztosan jobb, mint ahogy a KSH számolja a hivatalos inflát. 1 hónapban egy napon írja fel az üzemanyagárakat. (Így hallottam, nem néztem utána)
Nagy szerencse, hogy a pedofidesz legalább tud kormányozni. Jobb helyen 5 évnyi beborult költségvetés után lemondatják vagy lemond a pénzügyminiszter. Varga KISZ titkár kemény harcos, lassan készíti a 6. beboruló költségvetést.
Azért ez megágyaz keddre egy 0,75ös kamatvágásnak, amitől geyngülne a forint, de utána kiállhatnak hogy a kövi kettő 0,25ös lesz és meg is van a 7% nyárra :D
konkrétan árfolyam céljuk nincsen tehát csak a nem valós azaz inkább a kimutatott infla a horgony, ami felcsúszhat 5%ra is, ami papíron azt jelenti, hogy mondjuk 7 lett maradhat? azaz a paíros is simán duplázódhat. Ebben nincsenek árazva szerintem a nem várt negatív hatású események.Ha a magas kamatok előtti 2022es árfolyamot nézzük, az valahol 400 környékén volt. Arra rátenni csak az elmúlt év infláját, az ott lehet valahol alsó hangon. ** 2022 háború előttől mi csak 10,x%ot gyengültünk, míg a török líra 124%felett. Mondjuk ez idő alatt 4,43%ot erősödött a zlotyi és 2,8%ot gyengült a cseh korona. bőven háromszorosa romlásunk a csehekhez képest. Az bődületes! https://imgur.com/a/7hmYP5k
Jó napot! Private Banking friss:-EURHUF napi: Mivel visszafordult hamarabb, mint a 386,7-es szint, ezért a korrekciót követően megmaradt a long trend. A vékony zöld emelkedő trendvonal törése hozhat majd forint erősödő hullámot. Előtte újra a 398,4 körüli szint lehet tesztelhető. A mozgás viszont trendszerűtlen, vagyis semleges, sávkereskedésnek tűnik még. Ellenállások: 398,4; 406,25; 414,06. Támaszok: 382,8; 375.
393,5-ös eldobásom már nyerőben van, és kamatot sem fizettem. Most viszont visszavettem 392,92-ért. Irány ma, és holnap még a 394, akkor eldobom hétvégére.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)