A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
powell nem mondott semmit Stockholmban, meg is nyugodtak a kedélyek, megerősítette a kamatemelési szándékot némelyest, ami febr 1én esedékes. semmi újdonság.
1 forint es megerkezunk az tobbunk altal várt 393ba. (nalam ez mar kerekítési hiba) Innentol kell majd okosnak lenni. Nagy tfen en nem latok fordulast egyelore. Megerzes csak egyelore, de azt gondolom, hogy vagy az eurhuf vagy az usdhuf megteszteli a februari kitoresi pontjat.
En nem mondtam soha, h az arfolyam esik, mint a kő. Hullamokban megy termeszetesen. Ezert irtam, h nagyobb tf-et rakok fel, az honapos chart peldaul amin a HS van. Amugy 430nal el tudtad képzelni a 390t?😉 Es egyebkent sem kell eldontenunk nekunk az árfolyamot, hanem figyelni a chartot, es olvasni.
Előbb lesz 1.1 mint 1 alatt Q1-ben. Szerintem. Ez látszott mint lehetőség múlt évvégén is úgy vélem a valószínűsége tovább erősödött a chartot és fundat is nézve.
Nem tudom elképzelni, hogy tartósan 370 alá menne. Se technikai, se fundás alapon. HA le is nézne 370-re, onnan 390-400 közé már csak korrekció gyanánt is vissza kell mennie. Aztán egy 380-400 sáv akár ki is alakulhatna. De ezek csak játékos gondolatok egyelőre. Elsőként azt kell megfejteni, ebből a 395-398 sávból merre tör ki.
Az EU penzek sztem neccesek. A többi kb jó sztem is. A gáz mehet majd magasra, enyhe a tél, es egyelore mindenki kozel fullon. Majd ha elkezdenek vasarolni, akkor ugorhat. A 360-370 a vall fej celara lehet, bar ott a trendvonal alulrol, az foghatja. Ha töri, hát durva lesz....
Előre leszögezném mielőtt megvádoltok :D nem az M1et nézem, nem csípem a regnáló kormányt, nem ez okozza a HUFal kapcsolatos optimizmusom Nézzük mi szól mellette fundásan: -gázár 1 éves minimumon, a forintgyengülést nagymértékben okozhatta az extrémmagas gáz beszerzési ár -MNB eur tartalékok januárban történelmi maximumon lehetnek mai adatok után -MNBtől nem jött hír, hogy leállt volna a gázszámlához szükséges EUR biztosításával -benzinársapka vége, élelmiszerfogyasztás már régebb óta radikálisan csökken, most hogy a benzinoázisnak is vége, a teljes kiskerforgalom bezuhan -> kevesebb fogyasztás (import) = jobb külker mérleg -EUs pénzek (a régebben lehívottak) érkeznek, a jövőbeliek elvileg sínen lesznek -Kamat továbbra is (még) 18% Én várok egy 36x eurót még idén.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!