A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Utólag okos az ember, de ezt 440 környékén érdemes lett volna eladni... Ha "csak" dollárban van, azzal nagyon nem vagy előrébb, további befektetést célszerű eszközölni. Én abban látom most a nagyobb rizikót a helyzetedet figyelembe véve, hogy az USA-inflációs adat jobb lett a vártnál. A FED-en enyhült a nyomás, nem kell/kisebb mértékben kell emelni a kamatot. Ez elméletben tovább gyengíti a dollárt. Illetve a mai "esés" már ezt árazza/ta. Ha ca. 1,5 hét múlva kedvező döntés születik EU-források ügyében, akkor meg a forint erősödhet. Fsociety fórumtársa írta pont tegnap a kérdésemre, hogy a dollárban nagyobb a kockázat. (Mondjuk most átváltanod se érdemes EUR-ba.) De én messze vagyok a mágustól...😉 , fogalmazzunk úgy, hogy inkább csak lelkes amatőr.
Sziasztok Mágusok Az lenne a kérdésem,hogy az anno 335- ért vett dolláromnak mi legyen a sorsa.Idáig vártam vele,eladhattam volna igazán jó árfolyamon is,nem tettem:)ma viszont megijedtem.Szerintetek hosszútávra,ha tényleg nincs rá szükség akkor tartsam?
Daytrader. Bocsánat ez lemaradt a korábbi hozzászólásban. 1.035 szint eurusd elérhetőnek tűnik… Most túl vett a kereszt úgyhogy szöszöles(oldalazas) valószínű. Egy pullback kellene beszállóra. De mint írtam jövő hét inkább nekem. EUR/HUF is piszmog. Ha nem zár 398,70-80 alá naposon akkor ez is lesz. Amíg nem csinál egy aljat addig további kalkuláció számomra nehézkes.
Nem mondtam, h nem emelkedhet tovább. Bullish képet mutat. Daytrader vagyok.Tervezett TP2-n eltettem amit hozott. Holnap is van nap. Pontosabban veteran day lesz (alacsonyabb likviditás)+ hét utolsó napja, így nem számítok új beszállóra. Erre a hétre sanszosan ennyi volt.
Telóról vagyok, és spórolni akartam a karakterrel, de rájöttem, hogy hülyeséget írtam... :D 1,016 körül van, akkor, ha jól értem, nem várod, hogy tovább emelkedik.
A tisztán látás kedvéért… Én elsősorban eurusd-n tradelek… HUF kereszteken soha. A most használt brókernél nincs is EUR/HUF kereszt. Csak USD/HUF…. Az egzotikumok között. Viszont ezutobbi SWAP-ja lotoként olyan magas mint a csuda…longra nem alkalmas.
Magyar idő szerint fél öt körül szokta EUR/USD begyújtani a rakétákat. Most egyelőre az a “gond”, a megálló oka, h Eurusd H1-n és ha jól nézem H4-n is túlvett lett… Zártam is a pozikat…
Törölt felhasználó2022. 11. 10. 15:35
Ezt benyeltem, én már tegnap a fordulást láttam benne, ha ez 390-re lenéz akkor lesz hígítási lehetőség :(
Azt így nézem csak így telefonon, ha felszúrashoz aránylik a lefelékör folytatása, akkor már kicsivel 390 alá mutat….azért a napos gyertyának 398,8 alatt kene zárnia a sima folytatáshoz.
Igen,kb ezekre gondoltam én is. Két hete mondtam ismerősnek,hogy 1.03 lesz az eurusd,ő akkor 0.9 alá várta. Nekem már voltak jeleim,hogy az nem lesz. Innentől me a forint lőhető,kamat melletted.
Meg lesz az…. Dollár gyengülés viszi magával. EUR/USD naposon 1,03 elérhető, pláne ebben a hangulatban. Persze nem egyből, nem ma. Ha erre pozitív hírként rájön nov 22-én az EU-s pénzek érkezésének híre… Fundasan az lesz majd érdekes mikor 18% kamatlábat kell(ene) csökkenteni.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!