Értem. Logikusan felépített. Azt segíts még megérteni, hogy ha az srv tiltás nem lesz megszavazva, de a vezetőséget lecserélik mi kényszeríti az új vezetést az srv-re?
Én csak azt tudom mondani, hogy próbáljuk meg. Tegyünk meg mindent, amit tudunk.
Ha 10 millió szavazatból 4,9 millió igennel szavaz, 4,1 millió nemmel szavaz, 1 millió meg tartózkodik, akkor le lett szavazva a kezdeményezés.
De ha csak 9 millió szavazat jelenik meg, és abból 4,9 millió igennel szavaz, 4,1 millió nemmel szavaz, akkor átmegy a kezdeményezés.
Nem azt mondom, hogy tartózkodni kell, de sokszor az is eldönt egy szavazást, ha csak megjelenek, viszont egyik oldalhoz se állok oda.
Így tette ki az FB-ből és AB-ből a kisrészvényes Siskát a CRH-OTP páros.
Művezető látni fogja, hogy mit tehetünk meg és mit nem. Remélem el tudunk valamit érni. Én egyelőre csak azt látom, hogy talán sose volt annyira szükség az összefogásra, mint most.
Leegyszerűsítve egy esetet, ami természetesen fikció:
Örülnél-e annak, ha az Enefi marosvásárhelyi cégét eladná 25 millió euróért? Válaszodat nem várom meg, a válaszod az, hogy igen.
A vevő örülne-e annak, hogy 25 millió euróért jut hozzá a pénznyelőhöz? A válaszod az, hogy nem, nem örülne neki, egy balek, aki ennyiért megvenné.
A mi szempontunkból nézve a vevő az Enefi. Örülnél-e annak, ha az Enefi venne egy második, marosvásárhelyihez hasonló pénznyelőt, 12 millió euróért? Azért annyiért, mert egy fizetett könyvvizsgáló ennyire értékeli fel, ennyin lesz nyilvántartva a könyvekben, amíg egyszer csak össze nem dől a kártyavár.
És ki az eladó? Nem, nem az Enefi egyik nagytulajdonosának érdekeltsége, az kizárt, hogy is nézne az ki.
A kérdés az, hogy hány ilyen elfekvő, jól felértékelhető, eladásra váró projektet tud az Enefi megvenni, mielőtt kifut a pénzből. Kicsit veszteségesek lesznek, de hitelből fejleszteni lehet őket, hallod majd a jó híreket. Eleinte ezt hallod. Utána már mást.
Jó, most már értem, amit írtok, köszi Neked és Művezetőnek. De ha az OTP + CRH tényleg egy állásponton vannak abban, hogy kisemmizzék a kisrészvényeseket (lengyel pénzből srv tiltása), akkor mi mit tudunk ez ellen tenni? Ennél sokkal durvábbakat is eljátszottak már a céggel. Természetesen mögétek állok a részvényeimmel.
A CRH állami kapcsolata nem érdekes.
Találsz-e a tőzsdén olyan céget, amiből kilapátolták a pénzt és most az üres cég felett megy az adok-kapok? Nézd meg, hogy mi volt 1-2-3 évvel ezelőtt. Az Enefinél úgy érzem, hogy most jött el az a pont, amikor aktivizálódik az a személy, aki a többi részvényesre nem partnerként, hanem nyűgként tekint. Mi most egy fejős tehén vagyunk a szemükben, van vagyonunk, neki meg terve, hogy mihez kezd a mi vagyonunkkal.
Soós csak azért van még ott, mert a Gt kötelezi őt, hiába mondott le, még rendelkezésre kell álljon, ahogy azt közzé is tették a lemondásakor.
A saját részvények vásárlásának megtiltását a CRH már a Soós utáni időszakra terjeszti elő. Ezzel már nem Soós ellen küzdenek, hanem nekünk, kisrészvényeseknek üzentek.
Célba ért az üzenet? Megértettétek, hogy mit jelent?
Törölt felhasználó2016. 02. 10. 10:31
Előzmény:
törölt hozzászólás
Én ott voltam a közgyűléseken, ahol látható volt, hogy az OTP kiszolgálja a CRH igényeit, az Allianz meg fut az események után, nincs bevonva a másik kettő játékába.
Nem tudom, hogy mivel lehetett az OTP-t erre rávenni, de a szemednek higgy, és lásd meg, hogy mi történik, még ha elképzelhetetlennek is tartod azt, ami a szemed előtt folyik.
Ha a következő közgyűlési jegyzőkönyvben azt látod majd, hogy átalakították a cégjegyzési jogot (vélhetőleg önállóan írhatnak majd alá a CRH emberei az Enefiben), illetve megtiltották a sajátrészvény vásárlást, akkor már késő lesz elhinni, hogy tényleg ez történik. Lépjünk fel ellene. Maximum elbukunk, de legalább megpróbáltuk.
ENEFI - THE BEST