Topiknyitó: Törölt felhasználó 2021. 03. 17. 11:18

ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI  

"A közös listát állító pártok vállalják, hogy csak olyan embereket indítanak képviselőjelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben, és nem játszottak össze a Fidesszel.
Mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és már közös listával indulnak, és azt ígérik, az Orbán-rendszert lebontva megadják „a nemzetnek mindazt, amit a rendszerváltáskor megígértek neki: szabadságot és jólétet”.
. .Figyelembe véve ,hogy az ellenzéki összefogás legerősebb pártja a DK,amelyet Gyurcsány Ferenc alapított,hogy általa,újra hatalomra kerüljön vagy közvetlenül vagy közvetetten,így egyértelmű,hogy a következő választás arról fog szólni,hogy vissza kerül-e újra a hatalomba Gyurcsány Ferenc.Ami a korrupció mentességet illeti az elég nevetségesen hangzik így,hiszen Gyurcsány sem a kétkezi munkájának vagy a szellemi tudásának köszönheti,hogy milliárdos lett ...........
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 06. 14. 09:49
A kérdés,hogy mikor esik le az ellenzéki szavazóknak,hogy a jelenlegi ellenzéki összefogás mögött a volt mszp-szdsz-s erők próbálnak vissza jönni a hatalomba és azok akik pénzelték őket nyugatról a gazdasági előnyökért cserébe.
A Momentum és Marki- Zay háttérbe szorítása ezért  is fontos a számukra mert ők nem tartoznak hozzájuk.A Fidesz-MSZP-s paktum pedig továbbra is él,nem véletlenül nincsen elszámoltatás kormány váltáskor,egy két kis halat beáldoznak időnként de a nagyok mindig megússzák.
Karácsony csak egy báb akivel báboznak a háttérből............
peter_s 2021. 06. 13. 12:17
Előzmény: #1278  Törölt felhasználó
Jó és reális elemzés. Én is Márki-Zay Péternek szorítok de nagyon a perifériára szorították. Az előforrások a politikai pártoknál összpontosulnak, amelyet arra használnak fel, hogy a saját jelöltjeiket hozzák helyzebe, akik az elmúlt 30 év politikáját meghatározták. Ebből következik, hogy jelentős változást nem várhatunk attól, ha A és B csapat helyet cserél a parlamentben, illetve a választási és parlamenti bojkottot is elfelejthetjük ha a Fidesz kerülne fölénybe a választások előtt maradna kormányon 2022-ben. A jelenlegi pártoknak nem érdeke MZP és az MMM jelöltjeinek az előretörése mivel a jelenlegi politikai osztály (Fidesz és ellenzék) a fennálló helyzet, status qou fenntartására törekszik, már ami a parlament összetételét illeti mert ez a megélhetésük és befolyásuk megőrzésének biztosítéka. Minél több új arc jelenik meg a politikában, annál inkább lehet attól tartani a jelenlegi garnitúrának, hogy az elmúlt 30 évet vizsgálják korrupció szempontjából, ezt senki nem akarja ezért olyan helyzetet teremtenek, hogy MZP és a Momentum ne nagyon rúgjon labdába. A civileket ki is túrták az előválasztásból azzal, hogy valamelyik párt logója alatt lehet csak elindulni. MZP nagyon nehéz helyzetben van mert ha beáll Karácsony mögé és asszisztál a jelenlegi előválasztási bohóckodáshoz, azzal saját népszerűségét erodálja. Lehet jobb is ha MZP nem nyer mert ha az összefogás vinné 2022-t, a kormányválság borítékolható, a ciklus felénél minimum miniszterelnököt kell cserélni de szerintem az sem lesz elég. MZP-nek építenie kellene az MMM-et és egy szakértői árnyékkormányt felállítani, amely kormányválság idején komoly tényező lehet. A képlet nálam is úgy áll, hogy a 2022-es választásokat kihagyom.
Törölt felhasználó 2021. 06. 13. 11:34
Érdekesen alakulnak az erőviszonyok az ellenzéki összefogáson belül.Az jól látszik,hogy amint az  várható volt, az ellenzéki összefogáson belüli legokosabb ember továbbra is Gyurcsány és valóban szépen kevergeti a lapokat,hogy újra meghatározó döntés hozói helyzetbe lavírozza magát ha nyerne az ellenzéki összefogás.Karácsonyt manipulálja a háttérből, Karácsony alapvetően egy megalkuvó személyiség abszolút alkalmatlan a vezető szerepre ha ő lesz a következő miniszter elnök, akkor egy báb lesz  mások kezében,elsősorban Gyurcsány-Jakab páros kezében.
A Gyurcsány Jakab szövetség zseniális húzás volt Gyurcsány részéről,hisz igy gyengíti Jakabot és erősiti saját magát,persze már a két szavazó tábor is eléggé össze érhetett az évek folyamán.A Tóth Csaba ügy mutatja,hogy a korrupció csak a Fidesz irányába lesz egy darabig téma a saját berkeiket nem fogják tisztogatni igy borítékolható, hogy amint Gyurcsányék újra hatalomra kerülnek jön a szokásos kormányváltásos korrupció.
Az ellenzéki összefogáson belül a Momentum és a Marky Zay féle tömörülés akik még hitelesek maradtak a korrupció ellenességben,kérdés,hogy mennyire lesznek erősek az ellenzéki összefogáson belül,mindenesetre én nekik drukkolok egyenlőre  az ellenzéki összefogáson belül,habár mint már írtam nem szavazok senkire sem a következő választáson.Sem a mostani Fideszre sem a mostani ellenzéki összefogásra.
Törölt felhasználó 2021. 06. 10. 16:33
Persze létre lehet hozni a hülye járások hivatalát és lehet azt a követendő járásnak hirdetni :)Én ettől függetlenül maradok a hagyományos bevált járás mellett :)
Az objektív összehasonlításnak minden esetben megvannak az alapkritériumai,ettől ellehet térni politikai meggyőződések okán de ezzel csak önmagát csapja be az ember,meg a hozzá hasonló színvonalon levőket...
signal2
signal2 2021. 06. 10. 16:23
Előzmény: #1268  Peterbond
Ehhez hozzáteszem, hogy Q1-ben meg a negyedéves növekedést kellett nézni, mert az picivel jobb volt, mint az éves.
signal2
signal2 2021. 06. 10. 16:22
Előzmény: #1267  Törölt felhasználó
A lakosság egészségi állapota gondolom az előző években is hasonló volt, tehát halálozások ezen okból kifolyólag akkor is történtek, ami akkor is különbség volt más országokhoz képest. Ezért jó a százalékos összehasonlítás.
signal2
signal2 2021. 06. 10. 16:19
Előzmény: #1257  bigyula
Inkább csak 2006-ban hozták a súlyosabb lépéseket.
Peterbond 2021. 06. 10. 15:59
Előzmény: #1272  PusztaPutyin
Bocsánat be is fejeeztem. megint vagy 1,5 órát elbasztam adatok keresgélésére meg kommentelésére. hogy lesz ebből GDP. :).
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 06. 10. 15:56
Előzmény: #1268  Peterbond

ne offolj, ez itt nem a fidesz hazugságai topic
;)
Peterbond 2021. 06. 10. 15:54
"Vagyis:
1:a lakosság általános egészségügyi állapota egyezzen
2:az egészségügyi rendszer minősége egyezzen
3:az angol mutáns jelen legyen és legyen akkor hasonlóan felfutó ágban"
.
És a zászlójukban is legyen legalább zöld szín nem? Pl a 2-es pont esetében szerinted melyik ország szintjén van a magyar egészségügy? És ha kérdezhetem ez kinek a hibája? ( Tudom Soros és Gyurcsány )
Törölt felhasználó 2021. 06. 10. 15:50
Előzmény: #1269  Peterbond
Lehet,hogy nagy csalódást okozok most neked,de én nem Orbán Viktor vagyok,így azt tőle kérd számon amit mondott és ne tőlem :)
Peterbond 2021. 06. 10. 15:46
"Azért nem biztos,hogy a német egészségügyi rendszerhez és az ottani lakosság általános egészségügyi állapotához kellene kis hazánkat hasonlítani :)))"
.
Miért amikor jók voltak a mutatóink még akkor nem ezt tettük? A magaas beoltottságnál nem pont erről példálóziott Orbán hogy az EU mennyire megszívja mi meg mennyit nyerünk a keleti vakcinákkal? Kérlek mond MIHEZ kellene néznem?
Peterbond 2021. 06. 10. 15:45
De miről is beszélek. már elindult az új mutató amit nézni kell. mostmár nem a vakcináció lesz fontos ( hisz abban lehet júliusra visszaelőz minket az EU ). Mostmár a nyitás gyorsasága fog számítani. Meg a GDP növekedés Q2-ben. Mert az baromi magas lesz ( igaz hogy a 2020-as nagy esés miatt de azt most ne nézzük ).
.
mindig ugrunk a következő mutatóra ha az amit eddig néztük valahogy mégis szarul áll.
.
Tényleg majd valaki beírhatná hogyan áll a kísérleti laborunk Ausztria a fertőzöttekkel, halottakkal stb... Vagy mostmár az nem érdekes.
Törölt felhasználó 2021. 06. 10. 15:43
Előzmény: #1265  Peterbond
Azért nem biztos,hogy a német egészségügyi rendszerhez és az ottani lakosság általános egészségügyi állapotához kellene kis hazánkat hasonlítani :)))
Keress egy hozzánk hasonló lakossági állományú országot ahol hasonló az egészségügy minősége mint nálunk és az angol mutáns volt abban az időintervallumban aktív náluk.
Vagyis:
1:a lakosság általános egészségügyi állapota egyezzen
2:az egészségügyi rendszer minősége egyezzen
3:az angol mutáns jelen legyen és legyen akkor hasonlóan felfutó ágban
Peterbond 2021. 06. 10. 15:40
Előzmény: #1265  Peterbond
Ha a németeket pl egészen a mai napig ( pontosabban 21. hétig ) húzzuk akkor 2020-hoz képest alig 3,7% többlethalottjuk van.  (400 ezer vs 416 ezer )
( 2019-hez képest is 4,9% csak ). ( 2019: 396 ezer )
.
Nekünk 19. hétig vannak adataink.
2019  52 400 halott.
2020  49 127 halott
2021 62 034 halott ( és ez még nőni fog a korrekciókkal )
2020-hoz képest +26%. 2019-hez képest +18%.
.
De majd elmondják nektek hogy azért sok a ciovid halott mert a covidos közúti baleseteseket is beleszámítják. ( megsúgom NEM, de ha TENNÉK is akkor is kb 50 emberről beszélhetnénk statisztikailag ).
Peterbond 2021. 06. 10. 15:33
Előzmény: #1252  Törölt felhasználó
Akkor segítség:
1. Németország. ( csak nyugati vakcina, nagyon lemaradt lassú EU, Migránsok tömegei és az ördög maga )
2020 q1 halott: 252 ezer ember.
2021 q1 halott: 269 ezer ember ( + 6,5 % )
.
2. Magyarország ( Orosz és Kínai vakcinák, Az isten küldte Orbán vezényletével, a földi paradicsom )
2020 Q1 halott vs 2021 q1 halott +20 %.
.
A hülye is látja hogy Orbán jól kezelte a járványt és a keleti vakcinák mentettek meg minket, míg a németek nagyon megszívták.
Törölt felhasználó 2021. 06. 10. 15:26
Előzmény: #1259  euler
Két tapasztalt ügyvéd, ez tetszett :) Maradjunk annyiban,hogy a gazdasági bűncselekmények esetében,főleg a korrupciós eseteknél, a legnehezebb a bizonyítási eljárás,ezért nagyon ellehet húzni a büntető eljárást, főleg ha valakinek jó ügyvédje van és nincs ellene közvetlen hanem csak közvetett bizonyíték.
Peterbond 2021. 06. 10. 15:26
Előzmény: #1261  Törölt felhasználó
"Egyébként abban igazuk van az ellenzéki híveknek,hogy Orbán nem játszik tisztességesen,mert amíg a lemondott és év végére beérkező modernás vakcinákkal beoltatta volna Karácsony a ,budapestieket."
.
Ezt írtad vagy nem? Ezzel szemben írtad hogy HÁLA Orbánnak ő beoltatta őket most. De igazad van lehet mást akartál mondani csak nem azt sikerült kifejezni. Ebben nem látom hogy Karácsony a már beérkező Pfizerrel oltatott volna. De biztos te is gondoltál erre csak nem írtad le mert mindenki úgyis tudni fogja hogy nem azt akartad sugalni hogy Orbán nélkül karácsony csak év végén oltatott volna.
Peterbond 2021. 06. 10. 15:21
Előzmény: #1252  Törölt felhasználó
"Általában egy halálos járvány alatt többen szoktak meghalni mint amikor éppen nincsen ilyen járvány"
.
Dehát az előbb írták hogy Orbán a vakcinákkal megmentett mindenkit mert nem várt a lassú EU-ra. Várj mintha itthon TÖBBEN haltak volna meg mint az EU-ban. Csak én látom az ellentmondást amire rá akartam mutatni? ( nem mellesleg csak emlékeztetnélek a Novemberi Csúcshoz hasonlítottam először amikor VOLT már járvány.
Törölt felhasználó 2021. 06. 10. 15:20
Előzmény: #1260  Peterbond
Ha nem gond,én talán jobban tudom,hogy mikor mire gondolok amikor valamit leírok mint az aki azt olvassa,persze optimális esetben a kettő fedi egymást...

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek