Követelem Bangóné lemondását. Hazuodott a választóknak, megpróbálta átverni a választókat és az egész világot. Ahogy a hivatkozott videó is mutatja, olyan képeket próbáltak eljátszani és azokat a választópolgárok felé közvetíteni amikkel azt akarták sejtetni hogy terror van, fegyverrel, erőszakkal földre parancsolta őket a hatalom. Hihetetlen ahogy az ellenzék hazudik. ELLENZÉKVÁLTÁST akarok, de Bangóné legalábbis mindképpen mondjon le, és takarodjon az országból!!!!!!!!!!! .
.
https://www.facebook.com/Elegahazugsagokbol/videos/314084659317015/
csak azt írta, hogy a fokozat más. mellesleg a fórumozók - gondolom - nem országgyűlési képviselők... én pl. egy kocsmai beszélgetést és egy parlamenti képviselő országos médiamegnyilvánulását nem hasonlítanám össze...
a szocik a '90-es években építették fel a klientúrát és mentették át a politikai hatalmat gazdasági és média hatalommá , a fidesz meg a 2010-es években csinálja ugyanezt...
ezek is, de volt több összetevője is. és a folyamatok egyébként sokszor egymást gerjesztették. van erről egy jó folyamatábrám. és összességében volt akkor egy szerencsétlen laza fiskális, és egy szigorodó monetáris politika
látom van aki tájékozottabb mint tagore barátunk. ilyen az ha nem blogok alapján tájékozódik az ember... még annyit h az erste és a rafi honosította meg a terméket nálunk, a többi bank - pl. otp - csak nem akart lemaradni a hitelkihelyezések volumenében. de ha jogilag megakadályozta volna az akkor regnáló hatalom, akkor nem lenn miről beszélni. a devizaliberalizáció egyébként 2001-ben történt, a devizahitelezés pedig 2003 és 2008 között futott fel... na milyen kormány volt akkor hatalmon? szóval Járaira kenni nevetséges...
édes Istenem... egy blogos, ki tudja ki által írt cikket, ne állítsd már szembe azokkal a tanulmányokkal amiket belinkeltem... és ezen kívül még 8-10 KOMOLY TANULMÁNYT elolvastam ezzel kapcsolatban mostanában... már sejtem miért ekkora baromságokat, már bocs... a többire meg majd ha lesz időm és kedvem, majd reagálok... kárpótlás, bokros-csomag meg ilyenek.kezdetnek talaán két ksh link, tanulmányozd, mondjuk az 1998-2010 közötti időszakokat. és most tényleg nincs több időm. de tudod van aki utána jár dolgoknak, van aki meg blogok meg elfogult cikkek alapján tájékozódik. ja, még annyit - ha már orbán bányák -, egyszer nézz utána, az az "isten áldotta" gyúrcsóti, hogy és miből szerezte meg a Motim-ot... és még sorolhatnám a szoci harácsolást... akkor a két link és egyszer az életben gondolkozz is... https://www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html ezen felhívnám figyelmedet a 2006-2008 közötti adatokra a visegrádi országokkal összehasonlítva (és csak annyit h sem szlovákiában, sem csehországban nem volt devizahitelezés, anélkül is volt fogyasztás és pörgött a gazdaság, nálunk a devizahitelezéssel sem sikerült azt a szintet elérni akkor... https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_int026a.html a többi sületlenségre meg majd máskor reagálok...
A devizaliberalizáció volt harmonizációs követelmény, azaz, hogy bárki szabadon válthasson akármennyi devizát. Ez kellett ahhoz, hogy a bankok a devizaalapú hitelt, mint terméket bevezethessék. Sokat nem kellett rajta agyalniuk, mert Ausztriában a CHF alapú hitelezés már elterjedt volt.
Nagyjából leszűkíthető 2 momentumra, hogy a bankok miért kezdték el tolni a devizahiteleket, és a lakosság miért kezdte felvenni azt: 1. kedvezményes HUF lakáshitel szigorítása/megszüntetése 2. 2013-ben 6%-os kamatemelés (6,5% -> 12,5%) Mindkét intézkedés visszavezethető arra az okra, hogy szarul állt a költségvetés. És szerintem mindkét intézkedés túlzó volt.
Ássunk mélyebbre: MDF kormány---kárpotlás....a tönk szélére sodorta az országot...(amúgy is ott billegtünk)....Bokros-csomag konszolidált.... Ezek után jön egy köpönyegforgató , hataloméhes szélkakas, és pojácákkal, és szélhámosokkal tölti fel az apparátust. (fater megszerzi az első bányáit)...Még semmit nem épít.....csak szeretne (2002 bukta) .....nem érti....de bosszút forral....azokért a cselekedetekért, melyeket 2002-2010 között elkövetett (felbujtott) ma simán megköveznek, nyomoznak....(Simicska sem fog örökké hallgatni).....Nagyon remélem, hogy egyszer majd kiderül : kik a felelősei annak, hogy a Balkán irányába sodródtunk, egy banán köztársaság szintjére sűlyedtünk...Gyanú: Ha az elmúlt 30 év összes politikusánál vagyonelkobzás történne....nem lenne államadósság....
"A törvényi lehetőséget Járay Zsigmond teremtette meg 2001-ben" bruhahaha...én alulinformált? pont a hetekben olvastam vagy egy tucat tanulmányt ezzel kapcsolatban, majd ha lesz időm belinkelek egy párat... ezt a Járais legendát a szocik hintették el, úgy látom tényleg van olyan alulinformált aki ezt megkajálta... most legyen elég annyi, h Járai a Jegybank elnökeként csak azt tette, amit az EU csatlakozás miatt meg kellett tennie... a kaput - vagyis a jogi lehetőséget - a devizahitelezésre a szocik hagyták nyitva, rövid távú politikai érdekből, a PSZÁF meg asszisztált az egészhez...kezdetnek talán ennyit: https://ktk.pte.hu/sites/ktk.pte.hu/files/uploads/tudomany/kiadvanyok/muhelytanulmanyok/201203_0.pdf
Éljen Bangóné,csak így tovább!
.
https://www.facebook.com/Elegahazugsagokbol/videos/314084659317015/