Az erős túlzás, hogy profi lennék TA-ban, mert nem ebből élek, ez nálam hobbi kategória. De szerencsére azon kevés hobbik közé tartozik amelyik hozza, nem pedig viszi a pénzem:))
Komolyabbra fordítva. Attól függ, hogy meddig veszik a régiót vs BÉT-et. Lehet, hogy ma van az utólsó nap, de az is lehet, hogy a holnaptól kezdődő hetet is venni fogják. Ilyen esetben, ha erős vételi/eladási nyomás van a piacon, akkor a támasz/ellenállási szintek is gyengébbek szoktak lenni. TA szerint, pár napja beraktam egy chartot, azon 20.300 környékére vártam egy megállót/ kisebb korrekciót (leírtam a miértet is). E szintek fölött 21.500, majd 22.300 és 24K környéke mutat ellenállási szintet.
Nagyon alulértékelt volt a parír árfolyama, de még most is legalább kb.20%-ra van a fai értéktől. 19400-as körüli szint már támasz. link
P-B, Te Profi vagy technikai elemzésekben is. Szerinted ez meddig mehet ebben a tempóban? Nem hinném, hogy pl. 35K-ig nem lesz korrekció. (Állítólag 20250-nél van ellenállás (trendlines), de úgy tűnik átmegy rajta. Utána 22K-ig sima az út)
Most Te vettél megint? Lehet 1-2 darabok maradtak meg valakinek. Illetve csak ennyit bírt venni. Ne mindig szívatás szvsz. Max. nyitó, záró szakaszben lenne az, de az se nagyon, mert van indikatív.
Off:
Egyébként rohadjon meg az, aki ilyen 1-2 darabos tételekkel rakja tele a könyvet. Tudvalevő, hogy mindenkinek nyilvántartást kell vezetnie a kötéseiről, ha vételnél felporszívózok 10 ilyet, az 1 sor helyett máris 10 sor a nyilvántartásban.
Jó ez!! Azt meg tudtuk, hogy kicsi lesz a forgalom. (Adni se akarják 20K alatt nagyon, úgy tűnik) Egyébként nem tudom, hogy helyes-e a megállapításom, de ebből is látszik, hogy inkább külföldiek veszik a papírt. Ők jelentenek igazán vételi erőt. Valahol olvastam is a portfolion ezt. (Gondolom más papírban is).
Szerintem ennek a papírnak is jó lenne a tizedelés mint a ricsinél, otp-nél. Egy 2K-s papírt többen vennének szvsz. Forgalom is jobb lenne.
Mondhatnám, hogy kevés, de azt is, hogy konszolidál.
Eddig korrelált a Mollal, meg a BUX-szal, melyek vagy erősítik, ha erősödnek, vagy visszarántják, ha esnek,vagy nem engedik el, ha stagnálnak, vagy kilővik, ha véget ér az együttmozgás .
Na ez egy tipikus semmitmondó jóslat, pedig igaz, de ezért szép a tőzsde!
egis topik