Azért vannak bizonyos szintek a trendben, ahol adok valamennyit a teljes pakk ötödét, max negyedét, de volt/van olyan is amikor nulla körüli, esetleg enyhén mínuszos pakkot adok, s alacsonyabban visszaveszem. Persze arra is volt már példa, hogy tévesen ítéltem meg és tovább ment, majd magasabbról visszajött.
A tőzsdén nem jó a maximaliznus, mert a nagy elvárások könnyen arcra eséseket okozhatnak.
A pénz pedig akkor jó, ha dolgoztatjuk időnként, mert könnyen ellustulhat.
No meg az adrenalint szintünket sem árt néha letesztelni, karbantartani:)
Én is hifoval és én is pontosan ezen okok miatt. :)
Az már más kérdés, hogy Egisből még nem adtam el. :) Ahhoz nagyon magas árfolyam kellene. 30 alatt csak akkor fogok eladni, ha egy másik kiváló cég árfolyama lesz nagyon nyomott, és valahonnan át kell csoportosítani tőkét.
Talán azért alacsonyabb a beker. átlagom, mert többek között az adóoptimalizálás miatt a HIFO-t (legmagasabb beszerzés) adom el minden esetben. Ez persze nemcsak adózás szempontjából előnyösebb, de egy jó trend esetén az alacsonyabb átlagnak pszichó támogatása is van. A rövid pár hetes tradeket is HIFO-ból szoktam adni.
Nos, elérkeztünk a többszörösen tesztelt betonfalhoz....bontókalapácsokat kérem elővenni, s munkára fogni. Remélem a túloldali, azaz a shortosok nem túl népes tábora is besegít eme munkálatokba :) link
egis topik