A Xetrát még épp megéli, pénteken, azaz a xetra első napján lehet az egis-el utoljára kereskedni. Egyébként mi van ha valaki nem ajánlotta fel 28ezren, és dec 6-án sem adja el a papírjait a tőzsdén? Mivel törlik az érték papír számlákról a megmaradt a papírokat, így azokkal mi lesz? Gondolom nem veszik el a pénz.
Napokon belül várható egy ilyen nyilatkozat megtétele a franciáktól: link
Aztán papírok kitöltése + transzfer. Hacsak mást nem tartalmaz majd a bejelentés.)
A Csoport saját tőkéje a tárgyidőszak végén 198 085 millió Ft-ot ért el, 10%-kal emelkedett
egy év alatt. Az egy részvényre jutó tőkeérték 25 442 Ft-ra nőtt.
Valaki le tudja szépen írni, hogy most mi következik, 28000 Ft-on újra fel lehet ajánlani a részvényeket, vagy a tőzsdei kereskedés keretében történik a kiszorítás?
Szerintem is veszegethetné 28000 ft alatt, hiszen már úgyis beadta a vételi ajánlatot, neki nem fájna, ha 27000-ért is kapna diszkont áron :). De gondolom nem vesződik ezzel a pár részvénnyel. Azért kíváncsi vagyok, összejön-e a 75%.
Az tenne jót a világnak, ha lenne nagy választási lehetősèg: te a gazdagok közé, vagy a boldogok közé szeretnél tartozni. A keveredés kizárt a későbbiekben! Ha igazán végiggondoljátok, akkor láthatjátok: sok ráció van benne. Pl a gazdag soha nem fog földet túrni. Ès mivel nincs keveredés, így ő eszik, amíg vannak készletei, majd eheti a "pénzzel töltött bankszámláit bankár szószban"! :-)
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy ha a felajánlás után a részvények tulajdonképpen forgalomképtelenek lesznek (hacsak nem lesz újabb vételi ajánlat) így csak az osztalékhozamra lehet számítani. Ez pedig nem sok.
Ès ez akkor mit jelent? Ha valaki ma vesz 27000 alatt, akkor dobhatja ki a kukába, vagy mi?
Mi az a kiszorítás, ha él vele a Servier.? Azt, hogy hiába van részvényed, mégsem lesz a kiszorítás után, vagy mi?
lehet rá pár magyarázat:
1. néhányan benézték, h már csak tegnap lehetett venni 28K ajánlatra
2. csipkebokor vessző :)
3. páran megtartották speka-csodára várva, és most dobják...mert nem akarnak vele macerázni, sok papírmunka, stb...
4. TDT lovagok akcióznak...
5. passz
Na jó, de most miért is adja bárki is 27000 alatt? Hiszen egy hónapig eladhatta jóval magasabb áron. Gondolom azok maradtak benn, akik bíznak egy 28000 fölé húzásban, ha nem lesz kivezetés. De ők meg nem hiszem, hogy hirtelen bepánikolnának. Ha pedig kiszporítás lesz, akkor is marad a 28000-es ár, így ne értem, mi ez a nagy beesés. Persze spekulációs céllal lehet borítani, hátha megremeg még valakinek a keze.
egis topik