A 21 ezer forinthoz közelítő árfolyam viszont aktivizálhatja az Egis második legnagyobb ismert tulajdonosát, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot. Az Egis legutóbbi jelentése szerint március végén mintegy 369 ezer részvénye volt állami tulajdonban, ez 4,74 százalékos részesedésnek felel meg. Feltételezhetően ennek döntő többségével az alap rendelkezett, és az árfolyam emelkedése azt is jelenti, hogy az alap most már nyereséggel tudná értékesíteni pakettjét.
Igazad van! Jövőre vonatkozó kijelentést tettem, elnézést, nem szoktam ilyet. :)
Akkor javítok: szerintem oly kicsi az esélye, hogy - miközben folyamatosan emelkedik a részvényesi vagyon - a korábbi bekerülési árakon kapjak egist, hogy nem számolok vele, és sokkal biztonságosabb és nagyobb haszonnal jár tartanom a meglévőket.
Az szép is.
De armageddon esetén a WTI árfolyam padlóra küldi az oroszokat.
Olvastam róla, hogy valami 75$ alatt a költségvetésük deficites, akkor hitelt sem vesznek föl.
ja, nem is ezt vonom kétségbe. csak megemlítettem, hogy az otp is csinált két kört pedig nem sokan gondolták volna. csak mert kijelentetted, hogy az egis nem lesz 14 már soha. Gondolom tavaly júliusban is többet ért annál.
Mindig azt mondom, hogy nem a profittól kell félni, hanem a trend elleni kereskedéstől. A legtöbben ez fordítva gondolják.
A hegyre akkor akarnak felmenni (a traderek többsége), amikor megindul a lavina.
Ettől ugye nem szoktak félni, de amikor a lavina elmúlt, akkor inukba száll a bátorság és sokszor negyed, vagy harmad útról visszafordulnak.:))
A megalapozott véleményemhez meg kellene nyitnom a 2011-es és 2012-es számviteli és árfolyamadatokat az otp-ről.
Felőlem 5 ezerre is eshet az Egis, de ha a cég ilyen jól működik tovább, akkor a piac előbb utóbb elvégzi a dolgát, és az árfolyam fair értékre emelkedne, esetleg túlértékeltté válna.
egis topik