Értem, köszönöm, de Euro-ban számolj, ne dollárban. Semmiképpen nem adnám el, csak célár körül. A kanadai ezüst cégen gondolkozom, van benne potenciál.
Ma mar jol latni: hiaba hozott ma igen jo profitszamokat MorganStanley es Comerica, megis esnek. Es veluk az egesz bankszektor (KRE Banksecotr index ma -2.6%) esik.
Az elmult 3 honapban kisse eloreszaladtak az arak a fundamentumokhoz kepest; es varhato egy korrekcio. Nagyjabol ezt irkaltam mar mult heten sima TA alapon is, csak most mar fundasan is latni hogy ez a helyzet. Akkor ez volt a chart
Namost: ha van poziciod benne es korrekciora szamitasz, akkor vagy eladod es visszaveszed 2-4 het mulva, vagy egy olcso hedge-et csinalsz, vagy kiulod.
A varhato korrekcio nem mely, Fibo 23-38% korulre varhato, az DB esetere 17-16 savba eshet. Es megprobaltam osszehasonlitani a hedge koltseget (put 17.00 az 2.0 USD aron van, szoval nem olcso) a kiuleshez kepes. Tehat az derult ki, hogy okosabb es egyszerubb kiulni a korrekciot... vagy egy reszet eladni es visszavenni.
Ezt probaltam roviden leirni.
Ha jol nezem, a Juliusi strike 17 put ara 2.00, szoval a hedge ara a pozicionak kb. 11%-a. El lehet gondolkodni, hogy megvenned-e?
Eyy sima fibo korrekcio se nagyon melyebb 17-nel.
a Deutsche Bank eddig még csak cirka 100 millió USD-t köhögött fel a nemesfém manipulációs munkássága "jóvátételeként"
de mivel 350 ezer oldal terhelő adatot szolgáltatott maga ellen, gondolom nagyon sokan kedvet kapnak ezek után a pereskedéshez (pl. nagy bányavállatokra tessék itt gondolni, de a kereskedők és a befektetők is nyugodtan perelhetnek ezek után)
még egy cuki kis honlap is van eme remek bank "viselt dolgairól"...
Deutsche Bank Supplies 350,000 pages of documents, 75 audio tapes. link
elvégre egyre inkább összeáll minden egy jó kis euróválsághoz és a 2009 január 1-én beállított __18,02 euró per DB részvény szint___-et sem tudta áttörni a DB...
Nem év végére várható az Unicredit lemorzsolódása, ha nem árazódott be a részvényhigítás, hanem az első negyedév végéig, mivel úgy néz ki, hogy a higítás Q1-ben megtörténik. Ha nem kellene higítania, akkor már 4 felett lehetne. Persze az is lehet, hogy ez már beárazódott és akkor egy nagyon lassú emelkedés várható.
DB lehetőségek