A Commerzbank leánybankja a Comdirect relative jót jelentett, ami bizakodásra ad okot a közeljövőre vonatkozóan. Igen 5,8 euró sanszos első körben (ha nem kavar be a járvány).
első megálló valóban CBK 5,8Eur , Comdirekt bankot megvették, később jó lehet, eredmény növelő!.... feb 12 gyorsjelentés ! oldalazgatás van 5,1 és 5,8 között
A jelenlegi tőzsdei környezetben indokolt az óvatosság, a cég alulértékelt egyébként. De többször tapasztaltam, hogy relatíve jó DBK, CBKG gyorsjelentés után beadták a céget. (Ezért is lepődtem meg a DBKG legutóbbi gyorsjelentésének piaci fogadtatásán, máskor egy ilyen jelentés kapásból -10%-ot jelentett volna.) Sajnos 3-4 fedezeti alap folyamatossan shortolja a CBK papírjait és azt tesznek az árfolyammal amit akarnak. Csak kifejezetten magas kockázattürő hajlandósággal rendelkező befektetőnek ajánlott óvatossan a CBKG.
Sziasztok! Én egy ideje nem foglalkoztam a két német bankkal, de most lehet kiépítek egy pozit a CB-be.... Eléggé béka segge alatt van, jönnie kéne már valami pozitív történésnek. Vélemények?
Igen ez sajnos így van. A CBKG elöször a Deutsche Bankkal akakrták összeházasítani, majd, hírbe hozták, hogy felvásárolja az Unicredit, majd az ING, Santander stb. A híreket mind cáfolták, azóta horror mi történi a bankkal. Mostmár a legolcsobb bank az unióban. Elöbb utobb fel fogják vásárolni mert ezen az árfolyamon olcsónak számít. A hitelportfoliója is sokat tisztult az elmúlt évek során. Kicsi a jövedelmezősége, de az árazása indokolatlanul alacsony negatív kamatok ide, negatív kamatok oda. Deutsche Bankból ezért én átsúlyoztam Commerzbankba és ülök benne összeszorított foggal.
Jól sikerült a Deutsche Bank szanálása
A német DAX indexet a Deutsche Bank részvénye sem tudta stabilizálni,
pedig a bankpapír négy százalékkal emelkedett. A bankóriás júliusban
kezdődött átalakítása további milliárdos veszteséget okozott, ám ez
megfelelt a várakozásoknak. Akárcsak az adózás előtti eredmény és a
költségek szintje.
A bank ugyanakkor alapos mérlegtisztítást hajtott végre, sok kockázatos eszköztől megszabadult.
Egyet értek, én sem vagyok elragadtatva a jelentéstől és a piaci reakciókon csodálkozom. Én egyelőre lezártam a maradék DBK pozícióimat. Remélhetőleg a CBKG és a Santander is megindulnak, mert ennél biztosan nem lesz gyengébb a gyorsjelentésük!
DB jelentett. A tajekoztato itt van: https://www.db.com/ir/en/download/Release_Q4_2019_results.pdf . Nekem nem tetszik a jelentes, de nem is katasztrofalis. Azt allitjak, halad a Bank ujra strukturalasa. Ennek soran viszont ujra -esett a bevetel Q4/Q4 alapon -4%, - nott a veszteseg negyedeves es eves szinten, Q4 EPS= - 0.72 EUR, 2019 EPS= - 2.71 EUR. - a koltseg nem csokkent, hanem picit nott Q4/Q4 alapon, es a Cost/income is nott, -novekedett az atstrukturalas koltsege. -BookValue maradt 23.4 EUR, CET1 toke-ratio maradt 13.6. Ezeket be lehet allitani sikernek? Igen.
DB lehetőségek