A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Mindenkinek érdeke, mert az erre épülő iparágban rengeteg pénz van, lesz. Svájcnak is kényelmetlenebb lesz az élet hosszabb távon, oda a versenyelőny. De mivel sok pénzük van, még több lesz így is. Nem féltem azért őket.
A decentralizált tőzsdékkel ez sem gond már ma sem, mindig lesz ahol megéri majd elfogadni, váltani. Lehetetlen globálisan tiltani, max ideig-óráig. Kínánál jobban nem tudná senki sem, ott sem sikerült.
Kérlek ezért ne hagyj itt minket ismét, ő ilyen, rendszeresen csúsztat, hazudik, másokról is, főleg rólam. Nem fog változni. Ellenben itt sokakat érdekelne a véleményed. Köszi!
Musk mégsem a dogecoinnal kacérkodik? Amióta írtál róla, megbicsaklott az árfolyama.....ismét. Ez a coinok éltető ereje, a hit, hogy valaki majd felkarolja.
Törölt felhasználó2019. 04. 30. 12:51
Előzmény:
törölt hozzászólás
Nekem nincs adatom arra vonatkozóan, hogy a világ vendégmunkásainak hány százaléka 'utal haza' bitcoinban, jelentsen ez az utalás bármit is. De még ha a vicc kedvéért fel is teszem, hogy 100 százalékuk így tenne, azt sem érezné meg a fiat-rendszer még érintőlegesen sem, hiszen a hazautalt kriptót a család rohanvást újra fiatra váltja vagy váltaná.
Mely országoknak állna ez érdekében? Venezuela? Irán? Törökország? afrikaiak?... ez valóban lehetne egyfajta új KGST-piac /ha még emlékszel rá vagy hallottál róla/, de a 'nem-KGST országok' felé továbbra zártak maradnának.. ahogy az a megvalósult KGST-nél is történt. . A fejlett országoknak nem érdeke a kripto-rendszer adaptálása a jelenlegi formájában. Viszont nem kizárt, hogy ha a majd egyszer eljön az ideje, akkor a mai hitelpénzrendszert lecserélik egy fenntartható és központosított blockchain-alapú rendszerre. Ennek lehet némi valószínűsége, ha nem is nagy.
'.. Ami ma értéket képvisel az holnapra akár egyetlen döntéssel értéktelenné tehető! Erre válasz a Bitcoin. Manipulálhatatlan, ellophatatlan, teljes függetlenséget él a döntéshozók döntéseitől. ..' . Az adózási szempontból fehér cégeknél /ez a világ összes cégének minimum 90%-a/ egyetlen tollvonással, máról holnapra betilthatják az elfogadását. A fiatba ill. fiatról való be- és átváltással foglalkozó 'fehér' helyek ezirányú tevékenységét szintén bármikor korlátozhatják, betilthatják. A garázstőzsdéket rövid idő alatt kiirthatják stb. . Mi értelme volna egy 'underground' kriptovalutának, ahol csak a szektahívekkel csencselhetsz, konspiratív módon szervezve a zsebügyleteket, ahol az adásvétel után a kapualjban egyből tarkón is vágnak? Ez így nem biztonságos.
Nem tisztem nemelemző kollégát védelmezni, de abban a hsz-ben amire hivatkozol semmilyen módon nem állított rólad valótlanságot, sem nem próbált téged semmiféle negatív módon beállítani. Nekem inkább úgy tűnt, mintha egyetértene veled. Persze lehet, hogy tévedek és csak a magyar nyelv tőled eltérő értelmezése mondatja ezt velem.
Utoljara figyelmeztetlek, hogy ne allits rolam valotlansagot (ez mar nem az elso eset) en soha nem allitottam rolad valotlansagot ill. nem probaltalak beallitani negativ modon. Ha folytatod vagy ujra megteszed onnantol kezdve befejeztem veled a kommunikaciot! 15 evvel ezelott jottem ki, elvegeztem egy foiskolat mellette pedig diakkent dolgoztam.Miutan (3ev) megkaptam a letelepedesi engedelyt onnantol kezdve teljes munka idoben dolgozok.Ez alatt a 12 ev alatt tobb mint 72millio ft-nak megfelelo szemelyi jovedelem adot fizetem az ausztral kormanynak ( a ceges adokrol nem is beszelve) ; szoval nem legeltem fuvet, hanem jo nehany itteni raszorulo embernek a szociallis tamogatasabol ugy erzem eleg rendesen ki vettem a reszem. Mit kaptam erte cserebe??? Ja hogy ne keljen 5 honapot varni 1 mutetre, hanem csak 2 hetet fizettem egy magan korhazba tobb mint 1millio ft-nak megfelelo osszeget 36 orara; es ez csak az en reszem a magan biztositom ennel joval tobbet fizetett.. Nyilvan az osszes torvenyes uton probalom az adomat minimalizalni; mert nem kivanok 20-30-as eveiben jaro eleskodoket tamogatni akiknek nincs kedve dolgozni. Ausztraliaban, Kanadaban, Uj Zealandon, Nemetorszagban es a sort folytathatnam mar elkezdodott a valsag csak meg hivatalosan nem jelentettek be.(ha nem tudod nezz utana). Nem menekitem a penzem; a penzem es vagyonom ott van ahol elek; viszont a bank vagy az ado hivatal megtagadhatja a vagyonom ertekesiteset ill. atutalasat; sot ha nem szolok idobe, meg fel se vehetem csak korlatozott mennyisegben; ugy hogy ezert mar minimum egyszer vagy tobbszor adot fizettem. BTC-nel az ertek nem kerul atutalasra, egyszeruen jelszavak private key-ek cserelodnek. Egyebkent a kryptokban elert nyeresegem utan is fizettem adot. blokkolhatod az internetet ez altal nem blokkolod a BTC-t (remelem ezzel tisztaban vagy) akar fust jelekkel, emojikkal, uzenetekkel, lampaval es meg tudom is en hogyan lehet informaciot kozvetiteni; ha pedig barmilyen modon tudsz informaciot kozvetiteni akkor a private key jelszavat is tudod... Megkernelek ujbol ne allits rolam valotlansagot!
Tehát szót sem ejtettem a fejlett állampapírok tartásával együtt járó esetleges meggazdagodásról, csupán az általuk megvalósítható biztonságos érzékmegőrzésről írtam. Meggazdagodni költséghatékony értékteremtéssel, spekulációval, vagy lopással /rablással/ lehet a leggyorsabban. Az örökség általi meggazdagodás pld. a 'költséghatékony értékteremtés' egy speciális esete. :-)
Törölt felhasználó2019. 04. 30. 11:11
Előzmény:
törölt hozzászólás
10 évvel a válság után már kellően szenilisek az emberek, hogy újra az államtól várják a mentőövet.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046